Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Dec 18, 2012

34weeks Check up @ KPMC Puchong~2nd Pregnancy

***Entry Ke 100 utk tahun 2012*** (baru 100??hikhikhik..)

Alhamdulillah semalam check up kat KPMC tak seramai last two weeks..Juz ade dua orang je termasuk saya yang buat check up semalam..dan saya orang kedua..According to Dr Haslinda, schedule dia hari Jumaat full sekarang ni..so better buat appointment pada hari yang tak full so that takdela tunggu lama sangat...hihihi..

Ok semalam..keterujaan teropong baby M.A terlebih sikit sbb kali ni doc 'berusaha' utk mencari muka n anggota badan baby yang lain..Saya n husb pon semangat gilee tengok..plus semalam guna mchine canggih sikit so boleh tgk in 4D..wahhhh..BEst kan..

Tapi memandangkan saya dah pon mencecah 34weeks, maka kepadatan perut dah semakin menyukarkan nak tengok muka baby..kebetulan dia duduk betul2 berselindung di sebalik URI so juz nampak sipi2 je..yang penting dapat tengok jari jemari dia bergerak...itupon saya dah excited gile..hihihi..comel je rasa...

Semalam pon doc dah confirmkan gender baby..Alhamdulillah..kebetulan Aqil bising2 kata..
"baby boy laaa"
"takde boy-boy la sayang..kita nampak girl je nni..." Dr Haslinda..hihihi..

Berat Baby sekarang dah cecah 2.063kg (last two weeks-1.6kg)..semua ok..InsyaALLAH..kepala baby pon still kat bawah walaupun dia still bleh turn around lg  until week 37...

Momy condition..berat momy ade naik 1.4kg..(terlebih 0.4kg) hihihi....tekanan darah semua ok..and Alhamdulillah semua ok..

Semoga semuanya akan ok2 until delivery time..InsyaALLAH...Next appointment will be on 7/1/13..tapi saya rasa nurse tu salah bagi date la..sebab sepatutnya kena jumpa in 2 weeks time which is by 31/12/12...ni bile dah 7/1 dah jadi 3 weeks..hurmm..lantakla..saya pon malas nak argue...Hopefully takde ape2 walaupun akn jumpa doc balik in 3 weeks time..

(dady kata...eh kan kita nak pegi Morib time tu...(wahh dady pon still ingat lagi nak pg Morib ..ingatkan dia tak excited pon nak pg..kikiki)..ehh takpe..kite pg 6/1..balik 7/1..appointment malam...so ok je...)


Ini Abg Aqil dengan rambut tak terurus die...



Dia sangat gedix sebab bile tgk Dady berurut, dia pon nak jugakkk

Sampai menangis2 nak berurut...


Dady pon layankan aje budak gedix yang tinggal tak sampai sebulan je lagi nak jadi abg...


Khusyuk nampaknya budak ni berurut..


Muka layaaaannnn jeee...


Dady n his gedik son!!


Total bill semalam...


terpaksa amik pil kalsium sebab dah tak tahan dengan kekejangan yang ade...


Kad a.k.a. report at KPMC Puchong


Gambar pagi tadi...at 34weeks+++

E.n.D

Photobucket

9 comments:

aTieYusof Family said...

Alhamdulillah...
moga semuanya baik2 aja ye...
take care..:)

Lynn Hamzah said...

comey jer perut mommyaida yer walaupun dah 34 weeks kan...lynn nie setiap kali mengandung mesti membesar bagaikan juara...hahahaha...

aanie said...

la..kurusnya aida...jelesnya mengandung pun kurus...:)

so, confirm baby girl la ek...bestnya dpt sepasang...

NM03 said...

eh... tetiber rasa nak ngandung lagik la..







eh..tak tak... serik! hehehe

SSulieana said...

alah comel jerk mak buyung ni...hiks...aqil sakit badan tu yg nk berurut jugak...hehe

munna said...

alhamdulillah... sepasang lah nanti ye.... kecik je perut aida.....

IDAZS said...

wahhh, baby girl! bestnya!!!! tahniah...

comel je aida dengan perut memboyot tu :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

comel jer mak buyung ni hehehe

~MommyAida~ said...

Hihihi...takde comel mana la..gumuks jugak..tu side tepi je tu..hihih..tapi tang perut mmg kecik..huhuhu..thanks ye semua..hopefully semuanya dipermudahkan..Amin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget