Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Dec 10, 2012

33 weeks ~ Sakit di sana sini~ Ragam si Abg~

Ke sebab saya hanya bergantung semata-mata kepada susu Anmum/Enfamama yang saya ambil tanpa mengambil vits yang lain2?

Haihla...condition sekarang..
Sangat merasai sakit di bahagian tulang-tulang yang ade...
esp kalau saya terlalu berada lama dalam satu2 posisi, habis satu badan sakit!!
(time tido lagi lah, kalo dah lama sangat depangkan tangan ke atas, nak bwk turun balik, sakit gileee)
kat bahagian bawah (ari2 ) tak usah cakaplah..sakit sangat..kalo bangun tido tu, rasa cam tak boleh jalan langsung sebab terasa sakit kat bawah..huhuhu..

Sekarang ...dah tak boleh langsung tido or baring atas lantai..
tak boleh tido hanya beralaskan toto semata-mata..sakit bhgn belakang tak usah cakap lah..
lepas tu tak bleh bernafas jugak kalo baring atas lantai..haihlaa..
According to adik saya (si tukang urut)..urat belikat saya bersimpul...huhuhu..

Kalo nak tgk TV pon kena baring atas sofa dengan beralaskan bantal2 yang banyak..
kalo tak,mmg tak selesa...

Saya tak ingat time Aqil dulu mcm ni jugak ke?sebab dah lama sangat kan...dah tak ingat..huhuhu..

Cuma yang saya ingat, time Aqil dulu, saya dah banyak berehat at 7months preganncy..duduk rumah je..masak pon tak, kerja pon tak..kunun2 sangat menjaga kandungan yang ade..hihihi..
(tgk TV je kojenya..tu yg Aqil smpai Overdue tu..hikhikhik..)

Tapi kali ni saya agak berlasak sikit..masih mampu pergi kerja..masih mampu utk masak itu ini..masih boleh buat segala-galanya...wlaupun dah agak sarat..

Unluckily, Aqil sekarang sangat mengada-ngada..tak kesian langsung kat Mommy dia yang tengah mengandung..(budak2 kan bukannya faham sangat lagi)..nak itu nak ini..semuanya nak mommy yang buat..
Suruh dukung, tak usah cakaplah, semakin menjadi2 suruh dukung..GEDIX!!lepas tu suka sangat buat perangai sekarang..

Mommy puk dia sikit..picit telinga (tarik telinga dengan tak kuat sangat) pon dah menangis  macam hape je!!siap cakap.."SAKIT  MOMMY..uuuuuuuuuu" (mcm kena dera..) padahal tak sakit mana pn!!

macam ni ke ragam budak yang nak dapat adik?haihlaa..mmg sangat merisaukan saya..huhuhu..smpai dady pon takde kuasa langsung nak monitor Aqil..(Sebab Aqil taknak ikut cakap dady langsung!!)

Luckily, dady masih mahu membantu untuk meringankan segala beban yang ade..sekarang pon dady dah pandai jimat kan pemakaian kain baju..sbb taknak menimbunkan kain baju yang ade...nanti momy jugak yang kena basuh n lipat..(dady takkan buat punyaa)..

Semoga saya mampu mengharungi balance (+-)2months pregnancy ini dengan jayanya...Hopefullly baby akan keluar bulan 1 ni dengan selamat dan dipermudahkan oleh ALLAH ..InsyaALLAH..

***Tak sure bila nak start cuti..tapi kalo bulan depan pon kena drive jauh2 pg keja lagi,mmg mak tak larat lah..unless kalo dady sanggup jadi driver...huhuhuhu...

Gambar Aqil semalam at Atuk Kajang's Place...














Dia suruh Momy pakai songkok gak sbb dia nak tangkap gambar Momy..





Suka sangat dapat tutup mata dia dnegan songkok tuuu...


Photobucket

10 comments:

aanie said...

perut dah besar, mmg sakit2 pinggang la...suruh la aqil urut...hehe...

budak2 mmg cmtu kot...adam pun x dpt adik pun sama...ngada-ngada...geram jer...huhu...

NM02 said...

pengalaman mengandung adalah pengalaman yang cukup indah.






betapa kuatnya wanita kan!

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

perut dah besar sebab tu asyik xselesa n rasa sakit2...sabar yer mummy xlama dh tu...

wah aqil ni dera momy ker sian momy hehe

::NureeN:: said...

ragam anak2 bila nk dpt adik ni mcm2.. kena byk bersabar.. tu blom bersalin nanti dh bersalin lg la drg wat perangai... jauh hati la, cpt merajuk la.. pastu ada ja yg drg buat bg kita marah.. kadang2 aksi2 drg cuba ambik perhatian yerr la kan mesti la adik yg jd perhatian lebiih kan :) mau x jelesnya si abag

Lily@MamaZaraZareef said...

alahai aqil..mcam2 ragam die yek..sian mommy dah sarat tuh...hehehehe..apepon, semoga terus sihat k..tk lama jek lagi bby nk kuar..harap lepas tu kembali sihat n kuat mcm biasa..=)

Sherwieyna Muzzawer said...

Tahniah Mommy dah sampai 33 minggu. kita mengandung ni macam2 masalah kan, bila dah nak dekat bersalin macam2 sakit yang kita rasa. mommy kena banyak bersabar tau, tinggal beberapa minggu lagi nak lalui semua tu, harap awak terus kuat demi baby tersayang dalam perut tu. mommy jaga diri baik2 ye, semoga semuanya dipermudahkan ;)

munna said...

budak2 mmg mcm tu ..... sama mcm meya dulu.... tapi semuanya ok je nanti....

wahida said...

perut dah besar mmg makin tak selesa....


sabar ye...tak lama dah nak keluar baby tu...

~MommyAida~ said...

Terima kasih Mommies semua...semangat kalian akn diserap utk menghadapi hari2 yang akn datang..semoga segalanya dipermudahkan kan..

ibuhebat said...

take care. perut makin besar mmg gitu. make sure pemakanan seimbang ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget