Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Dec 18, 2012

Musim Buah - Sepetang di Kebun Kota Kemuning

Hari sabtu lepas..after attend wedding kat area rumah saya, kami pon terus ke Kota Kemuning utk kutip buah-buahan yang dah masak ranum..chewaahh ayattt..

Sampai2 je sna..HEAVEN sungguh!!

banyak rambutan2 yang dah masak n boleh petik begitu saja...pokok pon tak tinggi sangat..so senangla jugak..hihihi..

Gambar the earlier on tak dapat nak snap..sbb HP tinggal dalam Storm...Kebun ni luas sangat, di samping ade pokok Nona, Nangka, Cempedak, CIku, Pulasan, Rambutan, Limau, Lemon, Ade jugak kandang lembu yang menempatkan berbelas ekor lembu..Ayam pon banyak jugak tau..

So kami ni dengan confidentnya pg la ke belakang2 sana dengan Aqil, MIL n SIL..sekali tu kan..Aqil dah takut2 jugak nk pg sbb selain becak, dia tak suka kotor2..(gedik)..smpai kat pokok rambutan kuning, kami pon stop la kejap nak petik buah2 yang dah masak..sekali tu kan..ade Lembu yang tgh Usha Aqil baikkk punyaaaa....

Saya pon cakaplah dengan Aqil..
"haa Aqil tengok Cow tu"
Aqil pon tengok dlm takut2..sekali tu kan..

Lembu tu boleh tegur Aqil camni..(Dari jarak jauh).. Aaaauuuuuummmmmmmmmmmm (tanda marah)..
Aqil dah start crying...atuk dia dukung dia..

Sekali tuu..lembu tu bleh angkat dua kaki depan dia hentak2...dia nak serang Aqil..kitornag pon ketakutan la jugak..(so datangla tuannya pengembala lembu) utk tenangkan Lembu tersebut..kuikukiuki...

Rupanya Aqil pakai baju kaler Peach nak ke merah merahan sikit..tu yg lembu tu nak serang tu...Aqil n maksu aina dia sekali pulak tu pakai kaler sedondon..terus kitorang suruh diornag tunggu dalam storm je...kikikiki..

Aqil dah jeirt2 nangis "nak balik rumah..nak balik rumah Aqil..."hihihihi


Hanya mampu tengok dari jauh je...hihihii





Manis gile buah rambutan ni tau...lekang pulak tuuu


huby n MIL bertungkus lumus memetik buah-buahan yang ade..


FIL n pengembala lembu n penjaga kebun ni


MIL semangat walaupun berbaju kurung biru..hihihi


hasilnyaaa lupa nak tangkap gambar..huhuhu..dapatlah dua beg plastik hitam..

saya punya part habis di bhgi kat sedara belah kajang n ampang..takut banyak sangat kat rumah saya, takut tak ter makan..huhuhu..

heaven betul musim buah kali ni...semua dapat merasa...Alhamdulillah..


Photobucket

4 comments:

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wow rambutan tu sedapnyerrr....
owh aqil takut cow yer.....sian dia sampai nangis2

LiLy @ MaMaQiStInA said...

wah bestnye..petik sendiri buah tu..puas hati..banyak tu..

aTieYusof Family said...

hihi..kesian aqil.. lembu ni tak boleh tgk warna merah kan?...
banyak nya rambutan.. suka makan..:)

Sherwieyna Muzzawer said...

geram tengok pokok rambutan tu, sedapnyaaaaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget