Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Dec 27, 2012

36 Weeks!!Baju NewBorn banyak sangat la pulak..


36 minggu dah kan..kejap je rasa...haih..plus minus tinggal 4 minggu je lagi baby M.A nk keluar dari womb momy ni..

Tiba-tiba momy neves semacam..
tiap2 hari dok baca cara beranak dengan betul n praktik kan jugak kat rumah..
tak tau la in real time nanti bleh praktik kan jugak lagi ke tak?
hihihi..
Minta-minta still dapat berfikir dengan waras at that time so that baby akn keluar smoothly n momy tak perlu la nak jahit EPI tu banyak sangat!!hihihi..Serik time Aqil dulu..

Dah la berjahit banyak sangat sampai ke belakang b**t*t..
lepas tu terpaksa berulang alik hospital tuk tgk Aqil lagi..mmg sengsara rasanya..
Semoga kali ni TAK AKAN KENA JAHIT!!amin..hihihihi

Okla nak cerita pasal persiapan baby...

Last two weeks MIL n FIL ade beli baju baby kat Jusco..4pasang semuanya..semua white color ...so saya rasa Baju newborn dah melimpah ruah pulak..sbb sepatutnya baju newborn tak perlu beli banyak sangat kan..
sebab baby cepat besar...huhuhu..so kena pakai n lenjan semua dulu sebelum baby tak muat nak pakai pulak nanti..

Saya pon ade beli rompers carter kat BFF saya 5 helai @ RM29..murah kan??so STOP shopping baju baby dah...hihihi



So saya rasa ini lah last trip newborn baju baby yang saya beli n MIL beli..lepas ni nak beli baju besar pulak..



So baju baby dah cukup cukup kot!!dah banyak sangat..so nak top up booties n mittens pulak..itupun taknak beli banyak sangat jugak sebab saya tengok orang zaman sekarang ni lepas pantang je terus dicabutnya mittens baby..juz stokin je still pkai..hurmm takpe ke??

Aqil dulu..pakai smpai 4months ++ kot...hurmm tengok kesesuaian la nanti ..

Sekarang ni beg hospital pon dah berada selamat kat dalam boot keta dady so anytime nk beranak juz momy je yang bersiap..takyah nk kelam kabut pikir segala mala beg dah..

Hari ni..saya pegi keja dihantar oleh dady kesan tak cukup tido dua hari yang lepas..oh..semalam dah pg klinik tuk amik antibiotik Aqil since flu dia makin teruk pulak...Alhamdulillah, hopefully getting better..malam tadi tido at 1am n nyenyak smpai ke pagi..

So saya plak tak larat nk drive pagi ni..Dady pon terasa payahnya nak hantar n amik saya since jalan yang bertentangan sangat nk pegi keja sekali kan..So dady decide starting January ni sy dah bleh start amik unpaid n maternity leave je la..lagi pun dia risau..takut by the time tetiba saya rasa sakit nak bersalin tetiba takde orang nak hantar saya pg hospital pulak..sbb selalu-selalu kat opis ni saya sorang2..colleague saya selalu keluar..so agak bahaya..huhuhu..

Ntahlah..saya pon pening nak pikir..sbb mmg tak plan nk amik cuti awl..sbb nanti boring dok umah..
Dady kata
"ala..bie pg opis pon duduk je kan..nanti bie pegi la window shopping hari2...jalan2 smpai tak larat..nanti cepatlah baby keluar"

hisy..cakap senang je tau..huhuhuhu...
Kena berfikir n fikir dulu la..
tak pun, next week will be last week la keja..cuti awl seminggu dari sepatutnya..okla jugak kan...

Bleh pg Gold Coast tanpa perlu pikir nak amiik cuti bagai..hihihihi

***Tadi dah call KPMC Puchong..Nurse hari tu salah bagi date kat saya, so this monday ade 36weeks check up..haih tak sabar nak tau progress baby dalam perut ni..plus bleh tau dah bile saya akn deliver baby n in what condition?berisiko kah saya?hopefully tak!!!Amin..




Photobucket

8 comments:

Lynn Hamzah said...

makin nak dekat hari due makin berdebar kan aida...lynn tak beli banyak pun baju new born...guna yg qaleesya punya dulu...

lynn pun berharap dapat bersalin dengan mudah kali nie...dan semuanya berjalan dengan lancar dan smooth...insyaallah...

~MommyAida~ said...

Tula Lynn..makin berdebar-debar pulak rasanya..plus tetiba rasa sedih pulak nk tinggalkan pregnancy mmomant ni..sbb mengandung ni best kan??hihihi..semoga Lynn n Aida dapat bersalin dengan selamat n dipermudahkan..Amin..

LuN@_aiDi said...

hope all goes very well yunk!
Amin mudah-mudahan^^_

baju Newborn klu beli byk-byk nnt rugi.. bby cepat besar kan? hihihi
err mitten kter kasi pakai 1 month jer, after tuh
mmg xpakai dah..hihiih

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Insyallah..moga dipermudahkan & moga semuanya berjalan lancar...

Mama Mya said...

Org kata.. walaupun nak bersalin anak ke 10 sekalipun... still rasa berdebar2 jugak... sama mcm nk bersalin anak pertama... :)

Aida.. maaf yer kalau saya tanya nie... masa bersalinkan Aqil dulu, ada masalah ker? sbb aida kata "Berisiko kah saya" maksudnyer??

~MommyAida~ said...

Luna: thanks dearie..InsyaALLAH..amin..oo yeke 1 month je..tp saya suka tgk baby pakai mittens ni..comell..hihihi

Lily:tima kasih Lily..Amin..

MamaMya:tula kan..mmg always berdebar-debar..every second tu mesti dok tertanya dah nak terberanak ke?hihihi..a'ahla MamaMya..Aqil keluar dulu ade problem n dok kat NICU..tu yg cam trauma skit tu..hihihi

aTieYusof Family said...

comel2 je baju baby kan..
klu nampak mcm semua nak di beli..:)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

nak bersalin ni xkira ank keberapa pon mmg akan rasa berdebar2 kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget