Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Dec 26, 2012

25 Dec 12 ~ Sari Ratu ~ Aqil tak sihat

Semalam..tade ape yang menarik pon..since saya dah "TUTUP DAPUR", so makan-makan harus diluar sahaja..hihihi..bukan atas kehendak saya utk terus menutup dapur..tapi husb yang dah tak bagi nak masak2 dah..kesian kot dengan saya ni..hihihi..happy2 jugak..tapi boring jugak kan bile asik mkn kat luar je..huhuhu...

So semalam ..selera agak besau sikit...pegi la makan kat Sari Ratu Restaurant, Kelana Jaya..


tengok jam dah pukul berape?gile lambat nk lunch kan..hihihih


Buffet station..tapi kitorang tak penah buffet pon..order je nk ape..menu standard..


Menu standard kami: Gulai otak (feveret dady) +nak ayam penyet tapi ayam penyet dah habis..dendeng balado pon habis sudahnya daging rendang je la..+ Gado Gado

Gambar air tak smpat snap sbb datang lambat..Momy pilih Fizi FLoat, dady Soda Gembira n Aqil Ice cream strawberry..
(sakit2 pon tetap nk mkn ice cream, tak bagi kang, dia buat drama swasta, so baik bagi je..)

Total: RM43.75..
(MAHAL kan??hihihih..saya tak suka mkn Sari Ratu sbb mahal  tp dh dady mengidam sangat gulai otak tu, so terpaksa redha je..)



Ini budak baru bangun tido..unluckily dia tak sihat..so tido siang pon awl..only bangun bile M&D nk pg mkn dah..memula ingat nk tinggalkan je dia..tapi dia nak ikut pulak..sudahnya bawak dengan pakai baju seksi mekci je..hihihi..


Balik dari makan, terus kami berhempas pulas dengan seisi rumah yang lain utk mengemas rumah...vacuum ape yang patut, mop n sapu2..bak kata husb:"bie.... ni lastla kita kemas rumah kan sebelum bie beranak?"haihla last??ade masa sebulan lagi kot..takkan nk biar je kalo dah berhabuk pon..saya iyakan aje..taknak diorang tak semangat buat keja..saya juz tengok n kemas bilik sendiri..lain2 diorang yang buat..

Siap minta canvas lagi nak tutup dapur..ade ke patut??hihihi..

Alhamdulillah hati dah senang n lega sebab semua dah kemas..bilik Aqil pon dah mop sikit2 sbb tak penah bersentuh pon bilik tu..cadar semua dah tukar, stor pon dah kemas, so boleh duduk rumah dengan senang hatinya..hihhi..

Malam tadi pulak, adalah malam yang paling teruk sekali buat saya n Aqil..seperti biasa..saya tido awal dari Aqil..tapi bile Air cond start running je, aqil dah nangis2 sebab idung dia tersumbat..Sejak kelmarin Aqil diserang Selsema n batuk...so saya pon tutup air cond..

Bile dah setengah jam tutup air cond tu,  saya plak tak bleh tido jugak..sebab PANAS!!!huhuhu..sedih..saya kan kalo dah sarat mcm sekarang mmg rasa panas melampau!!!so nk bukak air cond tak bleh sbb aqil tak selesa, so macamana nak tido??

haihla..pukul 12 aqil dah cuba2 utk tido..tapi dia pon tak selesa dengan hidung dia..saya kata nk buat camana ntah..sudahnya saya pasang gak aircond, selimutkan dia n before tu sapu balm panas kat tapak kaki n dada serta hidung dia, so that dia akn selesa...

TAPI nan ado jugak..still nangis2 gak sebab tak selesa..so saya rasa dia n saya only tido lena after pukul 3 pagi je kot..sebelum tu, terrible sungguh aksi di atas katil bersama Aqil..huhuhuh...puas dah comfort kan dia, tapi tak jalan gak..haihla..Hopefully hari ni getting better n mlm ni saya boleh tido lena balik..kikikiki..

Pagi tadi hantar kat bibik still dia dlm keadaan mengantuk so saya biar je...Mungkin Aqil kerap demam sekarang ni sbb last month kena tak bg antibiotik sbb juz bagi panadol syrup je..huhuhu..tiba-tiba saya rasa antibodi Aqil tak kuat pulak..haihla..nk kena cari supplement lain ni..scott emulsion pon ok gak kan??kena pegi beli cepat!!!



Aksi siang Aqil..kalo sakit macam ni lah..lembik je rasa..


pose pagi tadi..tak cukup tido pon harus ceria gituu..kikikiki



Photobucket

12 comments:

aTieYusof Family said...

Musim hujan kan.. Pa'e pun tak sihat sgt...batuk & flu..Moga aqil cepat sembuh ya...
best dapat makan di luar, tapi klu kerap sgt bosan juga kan?
Kira mahal tu...

Lynn Hamzah said...

skrg nie cuaca tgh tak berapa elok...anak2 memang cepat flu dan demam...kesian tgk...

moga aqil cepat sembuh...

NM03 said...

anak kawe baru lepas baik demam, batuk n selsema... musim skang ni

mu pun jaga diri, faham kalu dah tgh sarat ni. mmg rasa panas tu melampau..

sabar la ye

Deq's Qienz said...

take care mommy..smg aqil cepat sembuh :)

Sue said...

saya da start susah nak tido da ni.. sometimes rasa panas sgt. sometimes rasa sejuk sgt. asal terjaga je pegang perut kot2 mengeras ke kan. hehehehe... bila due? sy due 12 january ni...

~MommyAida~ said...

Atie: tula musim kan sekarang..semoga Pa'ie pon cepat sembuh ye..

Lynn:tula tu..kesian kat budak2..haihla..thanks ye Lynn

Nieza:alhamdulillah Qays dah fully recover..minta2 Aqil pon cepat sembuh!

Deq Qienz: thanks dear..

Sue: hihihi..samalah..rasa cam tak tahan kalo panas tetiba tu kan..saya due 24.01.2013..hihhi..awak, awl dua minggu dari saya kan..

Lily@MamaZaraZareef said...

alahaiii..sian kat dua2..semoga aqil cpt sihat ye..nnti dah sihat lehla mommy bukak ekon cam biasa..mmg time preggy ni badan double triple panas kan..wuwuwuwu..

aanie said...

restoran tu dkt je dgn ofis sy...tp x penah masuk pun...mahal gak mknn dia..huhu..

mmg tgh musim skrg ni...adam pun duk batuk2 je...kesian je...

aanie said...

restoran tu dkt je dgn ofis sy...tp x penah masuk pun...mahal gak mknn dia..huhu..

mmg tgh musim skrg ni...adam pun duk batuk2 je...kesian je...

Mama Mya said...

Berseri2 muka aida....
walaupun tak cukup tido.... :)

~MommyAida~ said...

Kak Lily:tula kan..mmg panas sangat sekarang..nak tido rasa cam bercinta sebab susah sangat nak tido dh..huhuhu..

Aanie:oo yeke dekat..aanie keja kat Kelana Jaya ke?hihihi..tula,tgh musm pon sekarnag..kesian kat budak2 yg sakit..

MamaMya:hihi..tak cukup tido sgt ..berseri sbb pregnant kot..hihi

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

sian aqil xsihat yer..now mcm mn dh ok belom..mommy tc tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget