Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Dec 4, 2012

~32weeks check up second pregnancy~

-Check up di KKPuchong-

Alhamdulillah..semalam adalah hari terakhir saya check up di KK Puchong sebab nak sambung check up kat  KPMC puchong pulak..(tak larat nak pg dua-dua..penat)

Semalam punya check up went well n yang beznya..berat saya yang sebelum ni naik 3kg berjaya dikurang kan dengan peningkatan hanya sebanyak 0.6kg shj..sbnrnya, tak berapa bagus jugak sbb sepatutnya kena increase in 1kg..tapi still ok sbb tak overweight..

(petua??haruslah diet sikit..esp bab protein..makan pon berjaga-jaga..tak mkn fast fud langsung!!mlm pon mkn sikit je...heheee..)

Yang lain2 semua ok and continue buat tampalan gigi..kat sini have to tunggu lama sikit sbb semuanya datang by appointment so mmg akn buat treatment to them..huhhu..almost sejam saya menunggu semata-mata nak buat tampalan putih kat gigi saya..
(Sakit yaaa amat...sampai kan bby pon tersentak...Doc pn say sorry bnyk kli jugak sbb buat saya terkejut n sakit..heheee..) Pukul 12.30tghari settle n saya terus pg kerja..

-Check up di KPMC Puchong-
Sampai KPMC dah agak lewat almost at 8.30pm..sbb husb blk keja lambat plus hujan lebat pulak petang semalam kan ,tu yg menambahkan kelewatan yang ada...

Sampai-sampai je saya tengok dah ade 5,6 org ibu mengandung yang tengah tunggu turn..aiyoo ramainya pulak mlm ni sbb last time saya datang ade dua ibu mengandung je termasuk saya..so tunggu doctor pon tak lama sangat...

Semalam terpaksa menunggu dari pukul 8.30mlm sampai pukul 10.10 mlm baru dapat masuk jumpa doctor..huhuhu..lama tuuuuu...saya cam dah give up jugakla..rasa cm lepas ni taknak datang mlm dah...tapi husb selesa pg mlm plak dah sbb siang boleh pg keja..huhuhu...

So masuk2 pon doc tak consult lama sangat sbb dah lewat kan..terus baring utk scan...cek baby semuanya ok..semuanya in order and baby grow pn sesuai dengan usia kandungan saya..cuma tang perut je kecik sikit dari sepatutnya but still normal lagi..Currently berat baby baru cecah 1.68kg...kira ok n normal sbb sepatutnya dalam range 1.6-1.8kg...but doc kata semua ok..air ketuban pn ok..kepala bby pon kat bawah same as last time...so according to doctor biasanya baby akn engaged at 37weeks for second baby...dia kata mmg lmbt sikit klo 2nd ni...so skrg dia still ade ruang tuk pusing2 lg...huhuhu..hopefully baby will be in her right position by 37weeks nnti..risau jugak kan...

Lepas tu dah..balik..Total Bill is RM95.00...Okla tu kan..still below 100..itupun saya tak amik vitamin sbb vitamin saya banyak lagi...cuma amik ubat krim..sbb ade rashes skit..huhuhhu..

Jom layankan aksi bosan Aqil menunggu nak tengok Baby dalam perut Momy..









Time ni dady tengah menahan hidung sbb Aqil kentut busuk like orang besar!!hihihihi





Taken by Aqil..dia suruh jugak Momy letak kertas tu atas kepala..dia nak tangkap gambar..












Photobucket

5 comments:

NM02 said...

hahaha... nurse kat situ ada yg fengsan tak bau masyemmm kentut si abang? hehehe

IDAZS said...

aaa'h, jelesnya aida dapat kurangkan kenaikan berat. saya ni checkup kat KK 6/12. dah risau. berat mcm dipam-pam juga walaupun dah control makan. mmmmmm...

aanie said...

best gak swasta ni..blh check up mlm...tp lama gak ek menunggu...huhu...

::NureeN:: said...

hahhaa... klau nureen sure ckp "bau keng" hehhee

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

a'a kan budak2 kentut mmg busuk ngalahkan org besau jer kan hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget