Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Dec 21, 2012

INFO: Dividen ASB 2012 is 7.75 % + Bonus 1.15 %

Alhamdulillah..di pagi Jumaat hari ini telah disajikan dengan BERITA BAIK buat semua pelabur ASB (termasuk saya!!)..hihihi

Baru saja tadi telah diumumkan Dividen utk pelabur ASB bagi tahun 2012 adalah sebanyak 7.75% dan ditambah dengan bonus 1.15%..

Compared to last year, ade peningkatan sedikit dividen tahun ni sebab last year 7.65% je..tapi tak banyak pon peningkatan yang ade...Tapi stil ALHAMDULILLAH..

Adela jugak duit lebihan sikit kan...selalunya dividen yang saya dapat, semuanya habis ke Road Tax+ Insurance keta Putih tu!!huhuhu..(tula sape suruh pakai keta memahal!!bagi saya mahal la kan..) last year road tax + Insurance je RM1900++..this year mungkin kurang sikit kot..mungkin akn jadi RM1700++..Hopefullyla..TAPI!!yang tak bestnyaaa...kena servis jugak dalam masa yang sama ..utk tahun kedua punya servis pulak tu!!KIA pon dah bg estimate harga nak servis..maybe around RM800..huh!!mencekik sungguh kan..

Tu yg kalo dapat dividen pon mmg tak enjoy pon!!sbb habis ke kereta je..Kebetulan pulak 'Birthday' keta tu bulan dua, mmg kena sangatlah duit dividen yang masuk every 1 Jan setiap tahun..haihlaa..lambatnya nak tunggu 9 tahun..hihihi..

Duit nak deliver pon bleh topup skit la ngn duit Dividen yang husb dpt gk..bleh la org kata tu nak hidup..before saya dapat keja bebetul after pantang nanti!!Haih..tak sabar nak keja bebetul n dapat Gaji yang best sikit!!hihihi..

Korang semua ade simpan ASB tak??cepat keluarkan calculator masing-masing..bleh berangan nk shopping skit..hihihi ...ataupun kalo yang amik loan ASB dengan mana2 bank, bleh bayar balik loan yang tiap2 bulan tu kan... :)

Kredit Berita : Utusan Online


IKLAN:
For those yang berminat nak ambil insurance (Prudential/PruBSNTakaful) starting this month (Dec'12), boleh la cepat-cepat contact agent anda di 012-3816041 (Jeffry) utk maklumat lanjut!PROMOSI!! sesiapa yang subscribe this month, akn dpt premium free for next month!!means tak payah bayar utk bulan Jan'13...akn start bayar balik on Feb'13. Menarik bukan???haaaa jom kita dapatkan perlindungan terbaik dari Prudential / PruBSN Takaful...

Free gift akn diberi kepada yang berminat!!

Photobucket

12 comments:

deq's qienz said...

alhmadulillah murah rezeki mommy skluarga ya :) salam jumaat

Lynn Hamzah said...

syukran...syukran...meningkat juga dividen asb...hehehe...sama la kita aida...dividen nie utk road tax kete...dan kali nie nak spend juga untuk deliver baby yang bakal lahir januari nie...

~MommyAida~ said...

Deq Qienz: ALhamdulillah..terima kasih ye..

Lynn:Samalah kita kan..byr road tax n baby nak deliver January ni jugak..hopefully ade rezeki baby jugak lagi nanti..hihih

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Alhamdulillah..ada peningkatan..

SSulieana said...

Alhamdulillah...mmg tgh tunggu je tarikh 2 jan 2013 ni...tp ckp husband nk simpan la duit dividen tu...hahaha xde maknanya la kan...keluar jugak g sopeng...

Mama Mya said...


samer ler kita aida..... tetiap tahun
duit dividen tue habis kat road tax & insurans kete jer.... ada lah belen2 sikit buat topup yuran tadika Batrisya.... Tapi sgt2 membantu jugak... kalau tak der bonua ASB nie... alamat tetiap bulan januari makan roti ler sebulan...

~MommyAida~ said...

MamaQistina:ALhamdulillah..

Ssu:aida pon sama, kalo tak kerana nk bbyr road tax keta, dh lama shopping sakan..bukan sennag nk dpt duit sekepuk tu kan..kikiki

MamaMya:hihihi..eh, sama lah kita..kena byr Insurance n road tax jgk kan..haihla..nasib ade dividen ni, klo tak mmg peniing pala nk byr camana..kikik

aTieYusof Family said...

ASB sy ciput je..
apa pun tetap bersyukur..hihi:)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

ada peningkatan kan..best2...saya pn ASB hikss

maestro said...

mahal seh roadtax.kereta kebal ke ni??kui3

kalo maybank utk yg ambil loan asb, utk 5 thn prtama xdpt bonuskn?thn ke 6 dn seterusnya baru dividen+bonus.
tau tak psl ni?

~MommyAida~ said...

Maestro:mmg mahal pon..lagi plak baru tahun ketiga..harus insurance melampau sikit..huhuhu..tau yg pasal div tu..but still dapat gak sikit even simpan less than 5 years...

~MommyAida~ said...

Atie n Waniey: best kan..hihihi...adelah duit sikit utk tahun baru nanti..hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget