Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Dec 6, 2012

Lepas ni kena pantang SETAHUN tuuuu!!

Uiksss..ape yang pantang setahun tuu??


Hat ni laaaa..

Laksa feveret tau..
Sekarang ni kena manfaat kan masa yang ade utk makan laksa sebanyak yang mungkin..
Sebab..

Lepas beranak kena pantang setahun ok!!
sebenarnya seeloknya dua tahun kena pantang, tapi setahun pon dah kira okla jugak..

Buat penggemar laksa seperti saya pasti akan merindui laksa selepas ini..

Especially LAKSA KEDAH!!

Alhamdulillah kat area opis ni ade makcik from Kuala Kedah yang juai laksa ni..so memang marveles sangatlah...tak payah nak balik Kedah kalo mengidam sangat2..rasa dia sama je dengan yang kat sana..hihihi

So sebelum deliver, kena makan laksa makcik ni puas2..hihihihi..

SEBAB APE KENA PANTANG SETAHUN??

Sebab orang kata sejuk..badan tak boleh adaapt algi dengan makanan2 sejuk selepas bersalin...sebab banyak darah yang keluar dan sistem peredaran darah still tak betul lagi..

Effect dia mungkin bukan sekarang ataupun sekarang..
Macam kakak saya, langsung tak boleh mkn laksa dah bile tak tak berpantang setahun mkn laksa..terus bisa tangkap kt kaki n sakit..

Bukan sekarang effect dia mungkin nanti dah almost 40's..time tu badan pon tiba tak kuat n lembik..huhuhuh
taknak taknak taknak..

So biarlah berpantang selagi mampu demi kesihatan badan kita jugak!!!

Jom makan laksa banyak2 utk masa sebulan lebih je lagi ni..hihihihi


Photobucket

9 comments:

RuMaH TuA said...

Juga penggemar laksa... :-)
Tgk gmbr pun telan air lur...

SSulieana said...

yup betul, zaman sekarang x mcm zmn mak2 kita berpantang dulu...pantang selagi buleh...badan kita kan nak pakai lama...tp jgn jd mcm su, pantang nampak...hehehe

pelangi chenta said...

good info.apa lagi ye yang kita kena pantang ye kak?

aanie said...

sy pantang jugak..pantang jumpa...hahaha....

Deq's Qienz said...

laksa..akak suke lksa ek..sy mkn je xdak la suka sgt kalo pntang pon xkisah tap kalo bihun sup..waaaaaa xboleh pantangg ooo

Lily@MamaZaraZareef said...

bgsla btol2 jaga pemakanan kan..akak dulu pntang makan pedas n ais je time bf baby..pastu bila bby dah besar sket,tros failed nak pantang dah..wuwuwu

Sherwieyna Muzzawer said...

salam.

Mommy kita samalah. sejak i mengandung ni suka sangat makan laksa tau. betul awak cakap tu selagi belum bersalin kita kena makan puas2 sebab lepas bersalin dah tak boleh dah..hehehe :)

IDAZS said...

juga hantu laksa. nyum2.. betul2, la ni mmg kena pulun mkn laksa, lps ni jenuh nak pantang.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

haha kena sabar bebanyak la lepas ni...wani dulu 2y pantang laksa hikss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget