Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Dec 17, 2012

Hari ni ...Semalam..dan Semalam...

Mode: tak bawak USB wire, so mood blog-ing langsung 'elek'!!huhuhu

BTW..banyak jugak cerita nak cerita..tapi...kita just cerita jela eh..esok2 baru uplod gambar..hihihi..

Jumaat:
Saya MC..sebab..malas nak pg keja sebenarnya..terukkan??plus pagi tu perut buat hal sikit, plus malam tu tak boleh tido langsung!! Insomnia dah mula melekat dalam diri..tak de rasa mengantuk langsung walaupun tido hanya dalam dua tiga jam je..huhuhu..sedih kan..
So MC..duduk rumah diam2, masak n buat2 ape yang patut..

SABTU:
ade wedding kat area rumah...pg pon dah lambat sebab FIL merayap entah kemana...hampir dua jam menunggu baru kunjung tiba..MIL dah mengamuk2 dah sebab make up dah cair..hihihi..

balik Wedding terus pegi Kebun FIL kat Kota Kemuning....***Haa kat sini nak tempek gambar***huhuhu...next entry k..so mmg heaven pg sana..pg petik rambutan n pulasan...nanti kita cerita pepanjang k bile gambar ade...

Balik Kota Kemuning, terus shoot pg Kajang pulak sbb Dady Aqil nak jumpa client Insurance nya...so melepak kat kajang dari kul 6.30ptg smpai 11 malam..gile lama kan..huhuhu..dady mmg committed bab keja..so sesape nak tau promotion and best plan for insurance boleh comment whatssapp/sms at 0123816041 ye...

Semalam/ Ahad:
Nothing happened..juz duduk rumah n masak n menghabiskan buah-buahan..buat laundry skit and at least luak jugakla baju yang perlu digosok..penat jugak rasanya...dengan kudrat yang semakin sarat ni,mmg kdg2 tak ter larat nak buat semua keja..huhuhu..

Hari ni/Isnin:
Sampai opis agak awal jugak..(BEST!!)..sebab selalu-selalu memanjang lambat..nasib baik takde punch card kalo tak, memangjang merah..kikiki..so dah siap sarapan nasi lemak sedap..n terus sambung buat keja..sekali tu Big Boss masuk opis awal pulak..harus off Internet terus..kikiki..

Ni sekarang Big Boss pg minum kat bawah, so boleh online sat...hikhikhik...

Malam karang..ade 34weeks checkup..haih minta-minta semuanya ok2..saya pon dah get ready mental n fizikal ni untuk deliver walaupun due lambat lagi..hihihi...gigih ok baca experience org lain kat blog plus gather experience frm cousin n kakak saya yang baru deliver..IsnyaALLAH saya boleh deliver dengan lebih baik dari sebelum ni..hikhikhik..(macam takde experience je gayanya..padahal..baru je tiga athun berlalu...(dah lupa la..)..hihihi..yang penting..kali ni nak praktik teknik pernafasan yang betul n taknak angkat bontot to avoid koyak terlampau banyak macam Aqil dulu..Berpuluh jahitan kot yang ade..sengsara makkkk..hihihi..

***Last Weekend..happy mode for my Ex-roomate at USM..Edura Hannum kerana telah melangsungkan perkahwinannya..Alhamdulillah..congrats dear..sorry tak dapat datang yunk..sarat sangat rasanya..tak berani nak travel jauh2..uhuhu...She's also blogger tau..BilaHatiBerbicara ..


Sweet kan couple ni...courtesy by Anum's FB


***Another happy news..BFF sy time Matriks dah selamat deliver her second hero at PCMC on yesterday...wahhh bestnya..her due date will be 28/12/12..tapi dah terkeluar awal pulak..hihihi..baru last week sy pg visit dia sebab bagi chq due to her son admitted to KPJ Damansara..Hospital Allowance..she take prudential insurance for her son ..So she's eligible to get RM1,200.00 for hospital allowance for 4days admitted...Banyak tu tau...so sesapa yang nak amik insurance please contact En Jefffry ye at 0123816041..thanks in advance..Will visit my BFF later..cant wait to see Muhammad Hazim Akmal..


Haziq happy dapat Adik...



Photobucket

8 comments:

IDAZS said...

betul tu aida. saya pun dah mula cuak ni. hihihihihihi... bab angkat bontot tukan, masa bersalin dulu masa tengah sakit dan nak teran tu dlm kepala duk terfikir, jgn angkat bontot, jgn angkat bontot, jgn angkat bontot sambil baca lailahaiilla anta... alhamdulilah, jahit tak byk. sekarang pun tgh search teknik pernafasan yang betul masa nak push dan jgn lupa tgk senaman utk mudah bersalin kat you tube.

Sama-samalah kita berdoa semoga kita dipermudahkan ya :)

deq's qienz said...

suwetnya merahhh..

SSulieana said...

setiap anak kadang2 pengalaman x sama...semoga dipermudahkan ye aida...

~MommyAida~ said...

Ida: dulu saya pon ingat jugak jangan angkat bontot, tapi bile dah sakit sangat, mmg tak bleh pikir dah..janjii nak baby keluar je..huhuhu..teruk betul rasanya...hihihi..INsyaALLAH semuanya akn dipermudahkan ye..

Deq Qienz:suwit kan..

SSue:tulah..mmg tak sama kan..tu yg lagi menambahkan nerves yang ade..hihihi

Pija Dawood said...

dah sarat yer.

banyak2 berehat, simpan tenaga untuk meneran walopun kekadang tu jiwa rasa tak tenteram sebab geram nak wat keje kat rumah.

hihi~

::NureeN:: said...

nureen pon 1st yg tertnm di kpala "jgn angkat momtot" alhamdulillah berjaya :)

nureen mmg ambik prudential utk anak2... mmg klau anak warded dpt blk bleh wat simpanan drg :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wani pn mmg amek prudential utk qalief...

~MommyAida~ said...

Pija: tula..sekarang adalah masa utk berehat sikit daripada biasa..kikiki..

Nureen:a'ahkan..mmg insurance ni penting utk ank2 kan..simpanan dan pendidikan mereka..

Waniey:bagus kan Prudential ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget