Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Dec 7, 2012

~Dah 3 hari Dady babysit Aqil~

Hari pertama - Hari Rabu.

Actually dady yang offer nak hantar Aqil ke rumah nanny nya..at last tak jadi pulak sebab by the time nak hantar Aqil, Aqil boleh tertido pulak balik..4jam tu dia tido..so tak payah hantar lah..Dady pon keja dia flexible sgt (Keja dengan FIL) so boleh excuse..huhuhu..

Hari Kedua - Hari Khamis.

Kali ni memang betul-betul takde sape jaga Aqil...Sebab?Nanny dia balik kampung sebab ade kenduri 44 hari..So nak taknak dady sekali lagi menjadi mangsanya untuk menjaga anak kesayangan..hihihi...

Aqil semalam buat perangai pulak..dia taknak keluar rumah langsung!!nak makan pon taknak..(haruslah dady tak masak kan)..sampai menangis-nangis taknak keluar..Dady pon malas nak paksa, terpaksa la mengadap Aqil yang seharian taknak keluar..Juz keluar pegi kedai depan beli roti itupun Aqil tinggal sorang2 kejap..dady pon tak dapat buat keja luar langsung..(niat nak bawak Aqil kemana-mana la jugak kan..)..

at last...dah petang, dady dia umpan nak jumpa Momy kat kedai mkn..barulah dia nak keluar..bile sampai kedai, tgk2 momy takde,dia pon tanya mana momy?kejap lagi momy sampai..haihla budak ituuu...

Hari Ketiga - Hari Jumaat (hari ni)

Seperti yang dijanjikn semalam, kalo dady kena pg outstation (Bkt Kayu Hitam) momy akn amik half day...plus kalo dady tak jadi pg outstation pon, momy kena balik awl sikit sebab dady nak buat keja...

Sekali tu...dady juz called..dia kata jgn pg lunch dulu sebab dady n atuk aqil n aqil tgh on the way datang opis momy..nak fetch momy tuk lunch sekali..tapi cam lambat sangat je ni..perut dah la lapar..ntah2 diorang pg sembahyang terus..lepas sembahyang baru amik momy..haiyoo...takkan Aqil pon pg smbahyang kot..hihihihi..

***Tak sabar nak tunggu Bibik balik on Dec 13 ni..dah tak larat dengan masalah babysitter ni!!kesian kat dady..kesian kat Aqil..mkn ntah ke mana..tido ntah ke mana...huhuhuhu


Saja nak tempek gambar lama..gambar sebulan sebelum preggy..Aqil yang serabaiiii...hihihihi

Baby baru sapa nak jaga??dengar cerita, FIL dah amik sorang lagi maid from Indonesia tuk jaga anak2 kami...haih..mmg tak harap langsung nak hantar nursery kan??huhuhu...so aqil n adik dia nanti akn di jaga oleh maid baru tersebut plus saya ingat nak hangkut dia sekali balik rumah n duduk rumah saya jugakla...senang sikit saya nanti..hihihi..Berangan!!tapi kalo kena caranya..boleh jugak tu.

(kalo time saya kerja, saya hantar anak2 n maid tu pg umah FIL...balik nanti saya amik balik anak2 n maid tu sekali jugak...at least takdela kes dera ke ape ke kan.. dan yg penting maid tu bleh assists saya kat rumah jugak)...soon to be consider!!heheheeee....


Photobucket

4 comments:

SSulieana said...

muka aqil sebiji muka dadddy dia kan aida...hihi...sng ada maid kan aida...boleh tolong wat kerja umah sekali...lagi2 ada si kecik tu nnti...tapi bab2 dera tu kita kena byk doa dan tawakal la semoga anak2 kita dilindungi Allah...Amin...

~MommyAida~ said...

HIHIHI...muka lebih kurng kot esp time serabai dia..hihihi...tula sue...lagi senang kalo ade maid..lagi2 dah ank dua kan, confirm kelam kabut..huhuhu..(baru ank dua..blum ank sepoloh lg..kikiki)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

husband saya kalau balik kompom jd BS qalief kihkihkih....

deq's qienz said...

romantiknya pic tuh..sian aqil tak der sapa pelukk..hehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget