Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Oct 31, 2013

Astro naik harga start November 2013 !!huh! Haih!

Assalammualaikum..

Semua barang naik harga!

Gula naik..

Petrol Naik

Barang-barang harian naik!

Astro pon naik jugak weh!!

Apa yang tak naik?

Gaji kita laa..

Sapa yang nak dipersalahkan?

Orang-orang yang undi BE END..

Sorry to say lah yee..

Yang nyata anda semua dah buat pilihan yang kurang bijak..

adakah dengan hidup yang lebih terbeban ni, yang menjadi pilihan anda?

adakah hidup kita yang semakin 'miskin' ni menjadi matlamat anda?

Kesian la sikit kat kita-kita ni..huhu..

takpelah..Malaysia masih aman..

Bersyukurlah..



** Mode geram bila astro naik harga buat pelanggan yang melanggan pakej family (Naik RM2) dan kepada yang melanggan pakej sukan (Naik RM6)..huh! plus Service tax 6% lagi..memang kena RM10 tambahan buat si Astro yang cekik darah itu..huh!!

Geram buat ape?

makan?






MAKAN Donut ni lagi best!

Photobucket

Oct 30, 2013

WW : Jualan gudang Baby Outlet, Sunway 24/10/2013-06/11/2013!

WW : Baby Outlet, Sunway buat sales lagii..

Sales yang di tunggu sebenarnya sebab puas hati dapat beli baju bajan Medina for daily use..

Murah dan brand pon boleh tahan..

Anakku

Disney

Pureen

Jom Serbu!


Pernah pergi last year..

boleh refer SINI

Sekarang ni tengah dalam dilema..

nak pergi MyDear Warehouse Sales ke atau pergi yang ini..haih..


Photobucket



Oct 29, 2013

Jumaat & Sabtu di IKEA !

Sambungan.. IKEA part I

Hurm..mesti semua tertanya-tanya kan kami buat ape selama TUJUH jam kat IKEA tu??

Sebenarnya..Tak buat pape pun!

Hanya EDISI BERANGAN je!

hihihi..setiap show unit tu kitorang lepak dan berangan..

"ok nanti kita buat macam ni"

"Nanti nak beli la yang ni..cantik"

"Nanti kita buat bilik Aqil macam ni nak tak bang?"

"Haa macam ni la yang abang nak buat nanti"

TU SEMUA NANTI!

Bila?

Bila kitorang dah ade duit lah!

hihihi..Sekarang ni hanya mampu berangan je..takpe..tak kena bayar pon kan..yang penting kami enjoyed during our long hours visit!hihih..

Cuma berhenti untuk solat, tukar pampers n makan kat Food Court IKEA tu..merasalah momy Meatball Sweden depa tu..biasa je..ok la rasa dia..sedap jugak!

Yang paling penting dan tak pelik kenapa Food court dia PENUH EVERY TIME adalah sebab harga dan tasteful sungguh!Harga sangat murah!seriously..bayangkan..

Nasi Lemak Ayam RM4.90 sahaja..
Marble Cake Cheese RM5.50 je..
Soft Drink RM1.50 je..

Haa murah tak murah..Mana nak dapat kat Food Court lain..memang sebab tu lah Food Court tu selalu FULL HOUSE!huhuhu..











 So Ape yang kitorang beli?


Baby Chair for Medina.. RM49.90

Potty Train Aqil..RM9.90

 (Tapi Aqil taknak pon duduk kat situ..dia prefer Ber kat toilet lagi)


SO for the time being 'takde duit' sangat nak make over the whole house, we all just beli item yang menampakkan rumah lebih KEMAS..

RM4.90 for 5 pcs only..

So rak buku dah nampak kemas..yeay!!



tempat buang sampah kecik..

RM9.90


Rak pinggan RM7.90 only..


Rak cawan.. (Nak jugekkk..) RM19.90


Bekas colourful tu RM2.90/pcs

Plan nak gantung dekat rail ..dah beli rail RM10.00 only ..plan jugak nak isi bawang/halia/kentang..hihihi..tapi tak siap lagi sebab DRILLER takde..huhuhu..

Bekas putih tu isi accessories breastfeeding n storage bottle.. nampak kemas sikit..
RM10.00 only..


Hahahah..Beli yang mampu je dan habis lah jugak RM200.00 untuk Day I dan RM100 untuk next Visit..

kenapa ada NEXT VISIT?

Sebab kawan Futsal hubby yang ajak kami pergi lagi walaupun kaki kami belum 'pulih' dari lenguh lagi..layankan kawan-kawan bak kata hubby..dia pon nak join kami berangan jugak sebab tak lama lagi depa nak masuk rumah baru..

So pergi lagi IKEA tanpa bawak anak-anak sebab anak-anak dah penat..Tinggal kan depa kat bibik dan sesampai kat IKEA pon dah pukul 7 malam..sebab jem sepanjang LDP ..lepas tu melilau cari parking pon dekat 30 mins.. (haih..bahana pergi time weekend..huhuh..)

Lepas tu beratur nak pergi solat pulak..only pukul 8 malam baru boleh berjalan-jalan kat dalam IKEA tu..huhuhu...

So ada masa dua jam je nak jalan kat dalam tu..so berangan lagi sekejap here and there dan ambik lagi barang untuk topup semalam punya barang..dan...balik..


Pinjam anak kawan kejap sebab Mama n Abah dia pergi solat..



**Tak seronok bila tak bawak anak...sebab sangat rushing nak balik sebab dah lewat malam kan..luckily Medina tidur kat dalam buai, cuma Aqil je kat rumah FIL..so agak menyusahkan orang lain jugak kat situ..huhu..

So habis dah entry berangan kami..Esoknya..Kemas Rumah TIME!!

nanti ye..next entry..sebab bilik Aqil tak habis drill para lagi..nanti dah siap, kita share ye..hehee..


Haaa..inilah bilik Aqil..tak siap hias lagi..nanti kita share ye aunties semuaaaa..hihihi

Bekas 1,2,3 tu RM24.90..


***Ouh lupa...kenapa Dady tetiba rajin sangat pergi IKEA ni?sebab Dady sangat berangan nak buat walk in closet!tapi since kitorang tak pindah rumah baru pon, so buat walk in closet in Dady's version lah..iaitu Walk In Closet Budget..hihihi..Nanti kalau semua jadi kenyataan,kita cakap ye..hihihi

Photobucket

Kindy Aqil :.Round IKEA 7 jam:.Esoknya IKEA lagi!

Ok lepas dah sunat Medina..Dady kata..

“Jom kita pergi IKEA!”

On the way tu..Momy pon cakap lah..
“Ala..bie baru ingat nak round kindy Aqil..kita dah kena start register tau bang..”

So dady pon agree sebab on the way from Equine Park ke Kinrara tu, akan lalu BANDAR KINRARA..

So kami ke BK 5..sebab plan nak hantar Aqil kat Smart Reader BK 5 untuk sesi petang..lepas dah habis SRK boleh suruh cikgu hantar Aqil pergi kelas mengaji kat sebelah tu jee..So boleh dapat dua2 input sekali for Aqil..

TAPI..

Bile dah sampai kat area situ, macam tak best pulak sebab kebetulan time tu budak2 baru habis kelas kat SRK, n dady tengok semua cikgu2 dia Malay, terus dady kata taknak hantar Aqil kat situ sebab probability untuk Aqil cakap English sangat rendah sebab Teacher Malay kan..agak tak membantu lah kat situ..huhuhu..

CANCEL SRK BK 5..lagi pun agak jauh dari rumah, dan pack jugak kawasan situ esp time pagi..huhuhu..

So NEXT..

BRAINY BUNCH BDR KINRARA..

At 1st Momy saja je cakap kat dady blab la bla pasal BBIM ni..Tetiba, dady terus pusing n suruh Momy Tanya sendiri kat BBIM tu..huhuhu..TAPI

Lepas Momy tekan loceng kat situ beberapa kali, no answer..sedehh..macam unwelcome customer je..huhuhu…terus balik dengan perasaan hampa..Dady suruh bukak website je senang…haih..

Tapi pelik jugaklah..sebab dady tak kisah pulak nak hantar kat BBIM tu walaupun agak pricey..haih mystery ngat dady nilah kadang-kadang..hihihi

Then terus kami memecut ke IKEA D’sara dengan excitednya!!hihihi

Misi nak FINALIZED KINDY AQIL NOT ACCOMPLISH YET! To be continue..huhuhu

So sampai IKEA genap pukul 2 petang after stop here and there..





Abang sebenarnya tak larat pon nak riba Adik..tapi demi kasih sayang, tahankan jugak lah kan..hihihi




So Medina dah masuk dalam gendong dah..muka ketat itu harus!hihihi

So yup..TRUE!

Kitorang boleh habiskan masa kat IKEA ni untuk 7 jam without any assistant walaupun kadang-kadang Dady terpaksa tolak Trolley+Stroller serentak!

haih..memang macam tak percaya pon ade bila dah balik rumah ..

Sebab macam amazing ..but we managed it!hihih

Luckily both kiddos tak meragam langsung except for Medina nak makan..Medina nak tido..tu je..

Yang paling best..walaupun Medina nak tido dan merengek-rengek, bila Momy n Dady buattak reti je dengan rengekan dia tu, akhirnya dia tertido sendiri..Gud girl lah anak momy ni..

Abg Aqil?

Pon sangat behaved..tak penat tak buat perangai pon!

Even though time tido dia terganggu, but he was enjoyed even at 5 hours time tu pernah lah jugak cakap,
"jom balik!"

Tapi again, Mommy n Daddy buat tak reti je..

hahahah..

So kitorang buat ape kat situ tanpa keluar pon dari IKEA selama 7 jam tu?

NEXT....hihihihi 



Photobucket

Oct 28, 2013

25.10.13 – Jumaat :. Medina 9 months old :. Pergi Sunat @ Klinik Qistina


Happy 9 months old Adik!Semoga terus membesar dengan sihat dan jayanya..

MILESTONES:
-Masih tegar fully breastfeed ..Alhamdulillah..Semoga rezeki Medina terus murah dan bertambah..InsyaALLAH..
- Dah mula berdiri sendiri..InsyaALLAH lepas ni boleh start melangkah pulak kot..
- Suka menjerit dengan kuat..
- Rambut dah start tumbuh after Bibik hari-hari sapu minyak pati santan kat Kepala Medina..
- Pandai berebut barang..kalau tak bagi, menangis macam kena pukul..hihihi

Dah..tu je kot..

So Jumaat pagi tu..Momy,Dady ,abg Aqil bergerak ke Klinik Qistina, Seri Kembangan untuk proses berkhatani!hiks..jantung Mommy dah dup dap dup dap…tak tau macamana proses berkhatan for baby girl ni sebenarnya..dok tolak-olak kat dady..

"Nanti abang masuk teman Medina ye..bie tak nak ..bie takut.."
"Isy..ape plk abang..kalau abang masuk,memang takde function lah, tengok darah sikit kang terus abang pengsan"
"heiiii"


So sesampai kat klinik tu, luckily takde orang langsung..so memang register n then terus masuk jumpa doctor..

Baring kan Medina kat atas  katil, bukak pampers..n then terus doctor masukkan macam jelly kat dalam tu..and biar kejap 10 saat..lepas tu amik gunting, and saya tak tengok..tau2 je Medina nangis sekejap..lepas tu letak kapas Iodin..terus dah..Doktor kata, ok dah boleh balik..aik?kejap nya..tak sampai 1minit pon!huhuhu..Daddy pon terkesima ..hah?dah?kejapnyaa..doktor kata pon tak payah nak jaga pape pon…hihihi

Terus pegi bayar n balik!RM45 per treatment!

Mudah gilee..hihihi..lepas tu kami terus amik Brunch kat McD..dan ini lah aksi budak baru lepas sunat..Tak rasa pape pon!hahahah..



















Lepas tu kami ke mana??Survey Kindy Aqil..n IKEA TIME!!yeahhh…NEXT ENTRY k!!

Photobucket

Oct 24, 2013

My Dear Warehouse Sale (31/10/2013-10/11/2013)

Warehouse Sale : My Dear!!

31-10-2013 until 10-11-2013



Products Offered
Baby Cot
Baby Bouncer
Baby Buggy
Walkers
Moses Basket
Bed Tend
Spring Cot
Baby car seats
Slide & Swing
Nursing Pillow
Water Warmer
Safety Gate
Baby accessories
and many more
Location
Cuang Cheng Mao Yi Sdn Bhd
No.34 Jalan Meranti Jaya 10
Meranti Jaya Industrial Park
Puchong, Selangor
Tel : 03-80600095
Time
9.00am to 7.00pm

Mommy Aimed : Car Seat..Car Seat!!
Photobucket

Oct 23, 2013

Oct 22, 2013

Banyak Bab PENDING!!Medina Tak sunat lagi!! haih...

Assalammualaikum.

.iya..saya akui..Medina belum bersunat lagi,walaupun si tecik tu genap 9 bulan this coming Friday..

Saya tau dah agak lambat for baby girl..tapi better late than never kan!

haihhh..

Ini semua disebabkan nak mintak cuti sesama punya lah payah!

Sudahnya, saya nekad je apply cuti this Friday and if Daddy cannot accompany us, I don't Mind! Dah biasa buat semuanya sorang-sorang..huhuh.. (ayat GERAM!) - Tadi pun Boss dah approved cuti saya..siap suruh saya cuti dua hari lagi..sebab according to her..Anak-anak comes first than kerja! Wahh terharu sangat sebab they all sangat memahami.. - adoii..camana nak cari kerja lain ni..sebab mereka sangat baik hati...- arghh nantilah fikir!huhuhu

So this Friday will be a busy dayyy for Mommy!

Planning:

1) Pagi-pagi nak pergi SPA dulu..nak pamper kan diri sebab dah penat bertekak..penat dengan badan yang tak pernah rehat..penat dengan segalanya.. planning nak beli Voucher kat Groupon..nanti kalau saya jadi beli Voucher tu, saya bgtau ye..

2) Lepas tu nak pergi Klinik Qistina ...Nak sunatkan Medina...RM45 per treatment..semoga segalanya berjalan lancar..InsyaALLAH..

3) Lepas tu pulak..nak dating dengan En Aqil..Kindy Touring with him..Semoga saya akan mendapat sesuatu dan Aqil akan mendapat sekolah yang terbaik!InsyaALLAH..

Hurm..rasanya macam tak sempat je nak buat semua dalam masa satu hari..tengoklah macamana nanti..tapi yang penting Sunat Medina adalah priority saya sekarang..so mungkin pergi Spa hari ahad pon takpe..Anak-anak comes first kan?


Photobucket

Oct 21, 2013

Feeling Exhausted - Dilema Kerja Sabtu

Assalammualaikum..

back in reality..

INFO: Alhamdulillah jenazah Arwah Nenek saya (atau saya panggil Tok Ne) dah selamat dikebumikan di Hulu Langat..Semoga Arwah ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman..Amin..

So weekend lepas...Saya rasa teramaaatlah penat..sebab non stop travel!

Sabtu tu saya kerja macam biasa..pukul 10 pagi tu saya call mak saya, tanya keadaan Arwah tok Ne..Mak saya kata dah nampak ok sikit..Arwah diserang sakit tiba-tiba sejak 3hari sebelumnya..taknak makan dan minum..Sakit tua...tiba-tiba pukul 11 45 tu mak saya call,tanya,
"hari ni tak boleh datang ke?"
"Kenapa mak?"
"Atuk dah teruk balik pulak"
"haa..ok ok kitorang datang sekarang lah.."

Jadinya saya pon mintak excuse dari Boss saya, dan pukul 12 tu terus saya gerak pg balik dan ambil anak-anak saya..

Tiba-tiba pukul 12.10 macam tu, along saya call..dia kata atuk dah TAKDE..sedih sangat..sebab tak sempat..

Saya terkilan sebab tak dapat jumpa atuk saya buat kali terakhir walaupun hari raya haji hari tu..saya tak balik sana walaupun dekat..haih ralat sungguh!Takpelah..dah takdir nya begitu kan..saya akan Doa  sebanyak mungkin buatnya ..InsyaALLAH..Amin..

So Sabtu tu saya balik after tahlil malam pertama...Pukul 9.30 dah sampai rumah..rasa exhausted amat!!

Ahad tu tetap teruskan perancangan ke Desa Water Park sebab dah janji dengan semua..Kehidupan tetap di teruskan..dan lebih kepada membawa anak2 bermain air je..

masuk DWP pukul 11 pagi..balik tepat pukul 4..dah pergi makan..balik rumah...siap2 pergi Tahlil malam kedua..

Memang penat tak larat semuanya ada..tapi kehidupan perlu diteruskan..walaupun saya tak punya waktu rehat langsung, tapi tanggungjawab tetap perlu dilaksanakan..

AFTER ALL..

Saya rasa working on saturday doesn't suits me at all!!

Saya rasa macam dah tak larat dah nak kerja hari sabtu..

Sebab saya penat saya lelah..

Iya..saya tau..walaupun hanya separuh hari, saya tetap tak boleh terima bila komitmen disini memerlukan saya lebih banyak daripada anak-anak dan keluarga saya..

Sekarang ni masa nak balik kajang pon terhad sebab bila dah kerja sabtu, buat saya rasa tak larat sangat nak balik n tido di Kajang.. (bukan alasan ok!) then hari ahad sahaja yang ada untuk saya pulang ke sana..

Abah saya, tak usah cakaplah..membebel kalau saya tak balik sana berminggu-minggu..salahkan saya bila cucu-cucu dah tak kenal dia..Ouh sedih mak tau!!

kalau lah badan saya boleh di kerat-kerat kan senang..

Masa untuk diri sendiri lagi lah takde..itu saya boleh compromise lagi..tapi bila anak2 esok2 dah start complaint, memang saya tak boleh nak compromize langsung lah kan..huhuh..

So takkan nak cari kerja lain lagi??

Penat nak pergi interview..penat nak apply kerja..penat nak adapt dengan benda baru..penat nak tunggu probation period habis!

Haih!MODE PENAT SUNGGUH!!

Bilalah nak slow talk dengan boss ni..ingat nak mintak kerjasama dia lah..Kalau boleh saya di excusekan dari kerja hari sabtu..if not..saya terpaksa cari kerja lain..no choice!

Walaupun hubby tak bagi saya tukar kerja, tapi yang menghadap nya sapa?saya jugak kan?

haih!...

Mode: PMS (legaaa..ingat dah preggy lah sebab lambat 10 hari..Alhamdulillah Medina masih kekal dengan title adik lagi..kikikikikik)



Photobucket

Oct 19, 2013

191013-Al-Fatihah -Nenek pergi buat selamanya..

Assalammualaikum..
Al fatihah buat arwah nenek saya yg telah pulang ke rahmatullah tghari tadi..
Semoga Allahyarhamah Maimunah Binti Daraoh ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman..Amin..
Al-Fatihah!

Takziah Mama Mia di atas kehilangan Suami tersayang (Blogger)

Assalammualaikum..

Baru pagi ni saya mendapat berita sedih ni..

Sungguh saya terlalu sedih..

Mama Mia yang saya kenali dalam arena Blog ini telah kehilangan suami yang dicintai buat selama-lamanya...Kerna janji Allah itu pasti..Setiap yang hidup pasti akan merasa mati..

Tetapi dugaan ini amat berat bagimu Mama..Semoga Mama Tabah..Semoga Mama kuat! Mumy akan sentiasa doakan untuk Mama semoga Mama dapat menghadapi hari-hari seterusnya dengan penuh tabah dan sabar...

Tabahlah hati...kuatkanlah Hati Sahabat ku Ya Allah..Semoga roh Suaminya di tempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman.. Amin!

Saya sangat ralat..sebab waktu saya buat open house hari tu, family Mama insists nak datang rumah saya plus they all dah sampai sekitar rumah saya cuma tak jumpa..bile they all call saya, saya tak perasan dan tak angkat..bila saya dah perasan , call Mama balik, they all dah pun pulang sebab Abg Shariff kepenatan mencari rumah saya..sedih sangatt...walaupun kami tak pernah berjumpa tapi kami tetap berhubung melalui FB dan Blog..dan kalau terjadi pertemuan itu,mungkin itu pertemuan yang pertama dan terakhir buat saya n family with Abg shariff..betapa ralat nya saya..

Persamaan kami..kami berkongsi tarikh Anniversary yang sama..Anak kami pernah masuk NICU after lahir dan saya masih bernasib baik sebab Aqil sembuh seperti sediakala..tetapi tidak Mia..arwah tidak dapat diselamatkan..ouh Mama..Tabahlah sayang..semoga setiap kepayahan dan dugaan akan di akhiri dengan sesuatu yang indah..insyaAllah..

Tabahlah demi Qaseh Zara Aisyah yang masih memerlukan Mama walau Papa tiada..

Salam Takziah dari Mumy sekeluarga buat Mama..

INFO: Arwah Abang Mohd Sharif telah meninggal dunia pada pagi Jumaat yang indah (18/10.2013) dan arwah menghidap penyakit buah pinggang dan asbab kematiannya adalah disebabkan Kidney Failure..Semoga segala-galanya dipermudahkan..akan dikebumikan di Taiping pada hari ni (19 Oct 2013)...



Photobucket

Oct 18, 2013

Dah October - Kindy Aqil Tak Finalized lagi..Haih..

Assalammualaikum..

memang betul-betul dalam dilema sungguh!

Kindy Aqil yang tak habis - habis bermain di kotak fikiran saya ni..

October pon dah hampir ke penghujung.. tapi saya still tak cari jalan penyelesaiannya..

SMART READER KIDS

Lupa nak cerita.. 5 october hari tu saya pergi Open Day Smart Reader Kids tau..

Kira ter paaa ling dekat dengan rumah dan satu jalan dengan tempat kerja saya..

Saya lupa nak attach gambar quotation dari SRK tu..

Dan Total fees termasuk Monthly Fees untuk January and December RM1,395.00 only.. inclusive all books and Uniform from Head to toe!

Seriously, saya ter jatuh hati jugak la denganSRK ni plus Principal dia sangat soft spoken..Indian Lady..Even all teachers pon helpful..cuma..yang tak bestnya..dia punya environment...sangat open dan saya tak dapat bayangkan Aqil study without proper classroom..only 6 years pupils je yg ade classroom..yang lain semua bertebaran kat luar..Kesiannn..

Cuma yang bagusnya kat sini, one thing for sure Aqil akan fluently cakap English..sebab kat sini semua student Chinese and Indian..Malay sorang dua je kot..N medium language mereka adalah ENGLISH!

Dan tak best lagi..kat sini takde Islamic lesson..belum implement lagi walaupun ade certain SRK yang dah implement..huhuhu...

TOTAL Fees for 1 year: 
Monthly Fees        = RM295 x 10 months = RM2,950.00
Registration Fees = RM1,395.00 (including Jan & Dec fees)
TOTAL                 = RM4,345.00

Haihllaaa..Dilemaaa..

Haaa lagi satu...Kalau masuk SRK ni kena tambah satu lagi kelas mengaji dan Fadhu Ain kat Akademi Al-Fan..

Kelas 4 kali seminggu (1 jam sekali)
Fees : RM80.00 per month
Fees setahun RM960.00

SO Total SRK + Kelas mengaji = RM5,305.00

NEXT

GENIUS AULAD

FEES GA 2014

Walaupun pada mulanya saya dah decide n chose GA ni tapi bile difikir2kan balik..dia punya lesson hours yang pendek iaitu 3 hours je buat saya rasa macam tak berbaloi lah pulak kan..haih..nak belajar ape yang sekejap sangat tuh...

TAPI dia punya classroom environment sangat menyenangkan plus spacious and comfortable for kids!

Location agak jauh jugak tapi demi anak semuanya sanggup kan..hehee

TOTAL Fees for 1 year: 
Monthly Fees        = RM268 x 11 months = RM2,948.00
Registration Fees = RM1,210.80 
TOTAL                 = RM4,158.80

Hati berbelah bahagi..

BRAINY BUNCH ISLAMIC MONTESSORY

as per my previous POST..dia punya FEES quite pricey.. TAPI bile saya compare here and there, still boleh di pertimbangkan.. Seriously..

Walaupun location agak jauh (sama jauh dengan GA) tapi dia includes everything!Islamic+English..semuanya..

TAPI..after saya google-ing..ada a few feedback from serata blog, ada certain yang kata dia punya learning process sangat lembap dan budak lambat nak menguasai 3M..hhohoho..

and kat sini walaupun ade mengajar Iqra' tapi tak compulsory if they don't want..takde paksaan dalam Iqra' lesson TAPI ada paksaan dalam English Lesson..Kalau student tak cakap in english, ade punishment..iaitu 'face wall'..hurmmmmm..ntahlaaaaaaaaaa..

huhuhuhu!!!!!!

TOTAL Fees for 1 year: 
Monthly Fees        = RM350 x 9 months = RM3,150.00
Registration Fees = RM2,460.00 (including Jan & Nov fees)
TOTAL                 = RM5,610.00

Pening! Next week baru nak mintak cuti dan buat Kindy Touring with Aqil!..Senang2 let him choose by himself je la kan..Senang!Tapi options yang saya akan bagi kat dia hanya These Three Kindy je laa..FULL STOP!


***Daddy dah agree for SRK!let's vote SRK..hahahhahahaaaaaaaa


Photobucket

Beli Tiket Desa Water Park kat GroupOn! Murahhh..

Assalammualaikum..

Al kisah..last two weeks, Daddy berangan sangat nak bawak anak bujang dia pergi mandi air..

tempat di tuju haruslah yang terdekat..

DESA WATER PARK pilihan kami..

Bile tengok2 harga Tiket dan setakat nak bagi Aqil main air je, baik Pergi Wet World Shah Alam je..Sebab lagi murah!hikhikhik..

Sekali tu, Last two weeks tak jadi sebab Daddy kata pergi Minggu depan la (iaitu minggu ni)..

So Hari Raya hari tu, kami pon tanya-tanya lah geng Futsal Husband..(ada yang nak pergi jugak tak?)

Sekali tu..depa pon nak pergi!Yeayy..

Luckily..Kat GroupOn sekarang tengah buat promotion untuk Unlimited Admission Ticket at Desa Water Park..

Normal Price for Adult : RM35 / Kat GoupOn : RM22.00 only!
Normal Price for Child : RM25/ Kat Group On : RM18 only!

Murah gileee kannn..

Haih..haruslah pagi ni borong semua tiket..

Alhamdulillah..

Tapi tak jadi pergi minggu ni..kita pergi minggu depan sebab minggu ni ramai nak balik kampung dulu..

So jom kita bermandi manda NEXT WEEK!








Photobucket

Oct 17, 2013

Antara Saya dan Dia -Instinct oh instinct

Rentetan post berangan saya semalam..

Dan semalam sy tak sempat pn nak expresikn angan-angan saya due to quite busy at the kitchen.. 
(bersilat masak sup daging..daging rebus n air asam)hihi

Lepas dah masak...makan..lepas makan,layan Movie White House Down..Lepas tu Tidooo..nampak tak takde masa nak bercerita?nampak tak?

Heheeee...

So angan2 tu dipendam smpailah tadi..



Tetiba received Whatsapp..

Sepanjang 5tahun kami kahwin,sy perasan instinct kitorang memang cukup kuat!

Especially tentang rasa..eceh..

Kekadang kalau sy tak sempat nk cakap ape yg sy tgh fikir,husbd sy dh tolong ckpkn..contoh,kalau kita tgk org atau nk cakap tentang orang,msti husbd mmpunyai pandangan yg sama..seriously.. kurniaan Allah kan..

Dan selalunya sy tak pyh susah2 kalau nak karang ayt merajuk ke tersentap ke..

sbb msti dia dh tau dulu..huhu..haihla..my heart my heart..

So moh kita ke Ikea sabtu ni..jomss..

***Husband saya memang bukan reader blog ni..saya tau dan dia takkan baca ape yang repekkan di sini..so serkap jarang dia berkenaan Ikea adalah satu kebetulan..heheeheee

Oct 16, 2013

WishList October - High Chair & Car Seat (Medina's Stuff)

Wishlist lah sangattt..

heheee..

Ok seperti yang di utarakan semalam kepada En Perdana Menteri rumah kami..

"Abang..bie rasa kita kena beli car seat lah..Medina dah tak suka dalam carrier dah..lagi pun not safety at all dah..bile dia dah start tak reti duduk diam.."

"Ye..abang pon rasa kita kena start beli dah.."

Walaupun jarak antara rumah kami dengan rumah FIL dekat je.. (8mins saja-drive)..tapi kebuasan Medina tak terbendung..kengkadang dah bangun ..pusing sana ..pusing sini..suruh Aqil jaga..

"Ye..Aqil jaga..Aqil dah pegang kaki Adik dah.." pegang kaki je?haihlaa..

So agak bahaya di situ...

So jom kita pergi cari Appropriate car seat for Medina..

Price range? haruslah bawah RM300..memahal, Mumy tak mampu..Sorry Medina..hehee

Aqil dulu takde Car seat?

TAKDE!

Sebab dulu FIL duduk dekat je..saya hantar jalan kaki..so memang dia takde Car Seat..kikiki

Ingat nak cari kat Jusco..rasanya murah sikit lagi pun tengah SALE kan sekarang?hihihi


Ni time balik Kajang last two weeks..Time pagi mood semuanya ok ok je..


Bile dah balik, mulalah budak sorang tu taknak duduk dalam Carrier..nak mengopek end up with momy's driving with Medina on my lap for 30 mins driving..huhuhu... 
(sambil Nursing sekali ok..Multi Tasking sangattt) - Bahaya ...Mumy tau..tu yang nak cari Car seat yang selesa for Medina...huhuhu...

***Balik bertiga onlyy...As usual..


NEXT..

High Chair!!


RM49.90 only..


Walaupun kami tak pernah makan secara berjemaah atas meja makan..tapi seriously Medina perlukan High Chair esp on MEAL TIME..

Kalau kat rumah FIL,Medina akan fokus makan sebab dia telah diikat dalam Walker..bile kat rumah saya, Walker takde.. so masa makan memang dia tak fokus langsung dan makanan pon tak abis..Tension tau!huhuhu...

Ingat nak cari BUMBO Seat..tapi rasa macam membazir pulak kan sebab nak pakainya kejap sangat..So High Chair adalah solution terbaik!

Dah usha kat IKEA dah...Tinggal nak propose kat PM kami dan..JOM SHOPPING!!

Ni lah shopping list saya..Berangan memang kerja sayaaaa...hahahahah


Bile nak pergi IKEA niiii?????

***Ouh yaa..Children's potty tu utk Aqil..dia taknak dan tak suka B***k kat toilet!lagipun dekat rumah FIL takde lansung toilet bawah semuanya jenis bowl..so Aqil sangat tak pandai lagi nak buang kat situ..huhuhu..so selalu-selalu dia akan pakai pampers for B***k time only..heheee

***Ouh..Highchair tu memula saya ter pilih yang takde tray..tapi pikir2 baik beli yang ade tray sekali kan..boleh letak toys sekali kat situ..heheee

Berangannn itu PERCUMA..lalalalalalalal



Photobucket

WW:AidilAdha..Gambar semalam..

Full update nanti ye..

Sekarang ni Wordless Wednesday dulu..heheee..












Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget