Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Oct 1, 2013

Mesin Basuh rosak TERPAKSA beli yang baru

Assalammualaikum..busy week ever..
But still nak update jugak!haha..

Boleh dikatakan lebih seminggu Washing Machine saya rosak..

Dan boleh kata,last week, saya tak basuh baju langsung! Kain baju pun apatah lagi..Tinggi Menggunung!

Dah la saya kerja hari Sabtu kan, memang still tak boleh basuh baju kat Dobi lagi lah.. Nak basuh sendiri guna tangan,memang bukan saya lah!tak kuasa..lagipun takde urgency untuk saya berbuat begitu..hihih..

Maka after balik kerja hari sabtu tu, saya terpaksa lah jugak singgah Dobi untuk basuh n hari ahad pagi pun pegi Dobi lagi.. (Self Service Dobi!)..tetiba saya dah start merungut kat Huby..saya penat usung sana sini kain baju..penat jalan kaki pegi Dobi (sebab susah parking kalu naik kereta)..penat semuanya..hihihi..

Sekali tu petang Ahad tu gagah jugak ajak huby pegi SURVEY washing Machine..nanti dah gaji, baru decide nak beli…Memula nak pergi Giant BK je..sebab perasan kat situ dah murah lah jugak..Rm600 dah boleh dapat dah..

Tapi huby saja nak cuci mata kat IOI pulak..Terus lah kami ke Sen Q…Hajat nak pegi Jusco jugak..Baru nak survey harga tau!

TETIBA..MIL call ..tanya ada kat mana?kami pon cakaplah nak survey Mesin Basuh kat IOI..tup tup depa sampai jugak…hhuhuhu…Lepas dah usha usha..huby kata mahal..murah lagi kat Giant..T

API FIL kata..tak payah piker-pikir dah..terus ambik je!Hah?mana ada duit..macam lah dia nak tolong bayarkan kan?hahah..RM950.00..

Lepas tu Sales person kat situ pun cakap, hari ni last day promotion sebab start October semua harga Electric n electronic naik sampai 10-15%..WTH????

hurm…..TERPAKSA lah swipe card jugak..(buat Easy payment..)tapi nak buat easy payment kena harga barang lebih RM1000…huhuhu..kami ni was was lah jugak..sebab seingat kami credit card hubby dah cecah limit..hihihi..(sebab baru je beli computer RM2700.00 Tuh!!)-nanti up entry lain pasal ni..

Lepas tu add on sekali lah Elba Thermo pot sebab memang kat rumah takde menda alah ni..dah la hubby selalu mintak buat air..so memang menda ni sangat diperlukan lah..

Sebenarnya harga Mesin Basuh tu RM829.00 (member price)..lepas tu kitorang tambah 4 tahun warranty RM125.00..tu yg jadi RM950.00..huhuh..

So bila nak start bayar tu, swipe card tu kan..memang card decline lah..-Pls call bank.. (dah tau dah!)

Lepas tu FIL kata, takpe pakai Credit Card dia yang kitorang guna untuk isi minyak..Tapi Affin card tak boleh buat easy payment..

Sekali tu swipe lah card maybank jugak tapi MIL punya..hahahah…so kena bayar kat MIL bulan-bulan lah nampaknya..huhuhu..so total sebulan kena bayar RM93.00 saja for 1year..
Semoga kami Obey lah nanti..huhuhu..

Dapat MESIN BASUH BARU!! Yeayyyy..hihihi

Dan tadi..baru je sampai mesin basuh ni…BEST!tak sabar nak try..hihihihihi

Yang penting BULAN SEPTEMBER adalah BULAN TERKOPAK SEDUNIA!!!


hahahahha


Jeng Jeng..dah siap pakai baju dah..



Setia dengan Samsung Brand jugak!!

SEBAB???




Sebab dia ni lah..

nak tau kitorang pakai dah berapa lama??

dekat 8 tahun jugak tau!!

Dah sampai masa kan?

3 tahun arwah MIL pakai + 5 tahun PLUS kami pakai!

Tima kasih ye sayang!!

(HASHTAG) First time beli Mesin Basuh after hampir 6tahun kahwin!!


10 comments:

adrianna syaz said...

Sya pun guna mesin bsuh smsung.mmg elok..mahal sikit pun xpela

Cik Cammy Lia said...

wah siap ad baju lg tu..kerlass hehe.

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Jenama samsung memang bagus..tahan lama..

Lily@MamaZaraZareef said...

mmg takleh repair ke mesin basuh yg rosak tuh..akak punye pon jenama samsung..tahun lepas pernah rosak sekali nasib baik leh repair rm 100 jek..hihihi..nway, eloklah dah ada mesin basuh lain kan..seksa gak tu kalau kerap sgt nak ulak alik ke dobi..=p

~MommyAqilMedina~ said...

Adrianna:tula kan..Samsung memang bagus..

CIk Cammy:hehee..kerlass kan?

Lily:tula..Brand samsung memang terbaik..

Kak Lily:huhuhu..kalau repair RM300 lebih..tu yg pikir beli baru je lagi bagus..lagipun dah lama sangat kan mesin ni..dah tua kekdahnya..hihihi

aanie said...

hehe..igtkan fil nak bayarkan kan....

berapa kg tu? muat x nak masuk toto dlm tu?

p/s: aida...aanie pun pegi gak ioi ari ahad tu...x jumpa lak kita kan...hehe...

~MommyAqilMedina~ said...

Aanie:Kannn...hahah..kalau lah huby bermurah hati..hihihi..Tu 8.5kg aanie..Tadi dah try basuh comforter..muat je rasanya..hehee..

Aala..kenapalah kita tak terjumpa kan..padahal kitorg duduk IOI tu smpai malam..siap dinner kat Kenny Rogers..hehee

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Farah pun suka brand samsung..mmg tahan.. mesin basuh farah pn dah 7 tahun tapi still elok lagi.. =D

aTieYusof Family said...

Makin semangat lah nak basuh baju lepas ni Aida..mesin baru gitu! hehe..6 thn? lama tu...:)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

brand mesin basuh kita sama :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget