Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Oct 29, 2013

Kindy Aqil :.Round IKEA 7 jam:.Esoknya IKEA lagi!

Ok lepas dah sunat Medina..Dady kata..

“Jom kita pergi IKEA!”

On the way tu..Momy pon cakap lah..
“Ala..bie baru ingat nak round kindy Aqil..kita dah kena start register tau bang..”

So dady pon agree sebab on the way from Equine Park ke Kinrara tu, akan lalu BANDAR KINRARA..

So kami ke BK 5..sebab plan nak hantar Aqil kat Smart Reader BK 5 untuk sesi petang..lepas dah habis SRK boleh suruh cikgu hantar Aqil pergi kelas mengaji kat sebelah tu jee..So boleh dapat dua2 input sekali for Aqil..

TAPI..

Bile dah sampai kat area situ, macam tak best pulak sebab kebetulan time tu budak2 baru habis kelas kat SRK, n dady tengok semua cikgu2 dia Malay, terus dady kata taknak hantar Aqil kat situ sebab probability untuk Aqil cakap English sangat rendah sebab Teacher Malay kan..agak tak membantu lah kat situ..huhuhu..

CANCEL SRK BK 5..lagi pun agak jauh dari rumah, dan pack jugak kawasan situ esp time pagi..huhuhu..

So NEXT..

BRAINY BUNCH BDR KINRARA..

At 1st Momy saja je cakap kat dady blab la bla pasal BBIM ni..Tetiba, dady terus pusing n suruh Momy Tanya sendiri kat BBIM tu..huhuhu..TAPI

Lepas Momy tekan loceng kat situ beberapa kali, no answer..sedehh..macam unwelcome customer je..huhuhu…terus balik dengan perasaan hampa..Dady suruh bukak website je senang…haih..

Tapi pelik jugaklah..sebab dady tak kisah pulak nak hantar kat BBIM tu walaupun agak pricey..haih mystery ngat dady nilah kadang-kadang..hihihi

Then terus kami memecut ke IKEA D’sara dengan excitednya!!hihihi

Misi nak FINALIZED KINDY AQIL NOT ACCOMPLISH YET! To be continue..huhuhu

So sampai IKEA genap pukul 2 petang after stop here and there..





Abang sebenarnya tak larat pon nak riba Adik..tapi demi kasih sayang, tahankan jugak lah kan..hihihi




So Medina dah masuk dalam gendong dah..muka ketat itu harus!hihihi

So yup..TRUE!

Kitorang boleh habiskan masa kat IKEA ni untuk 7 jam without any assistant walaupun kadang-kadang Dady terpaksa tolak Trolley+Stroller serentak!

haih..memang macam tak percaya pon ade bila dah balik rumah ..

Sebab macam amazing ..but we managed it!hihih

Luckily both kiddos tak meragam langsung except for Medina nak makan..Medina nak tido..tu je..

Yang paling best..walaupun Medina nak tido dan merengek-rengek, bila Momy n Dady buattak reti je dengan rengekan dia tu, akhirnya dia tertido sendiri..Gud girl lah anak momy ni..

Abg Aqil?

Pon sangat behaved..tak penat tak buat perangai pon!

Even though time tido dia terganggu, but he was enjoyed even at 5 hours time tu pernah lah jugak cakap,
"jom balik!"

Tapi again, Mommy n Daddy buat tak reti je..

hahahah..

So kitorang buat ape kat situ tanpa keluar pon dari IKEA selama 7 jam tu?

NEXT....hihihihi 



Photobucket

5 comments:

norey said...

wahhh..lamanya Aida...7 jam..kalau akak 2 jam dah penat.....apaaa yg dicari tuuu....hehheee

aTieYusof Family said...

wah! jalan sakan Medina & abg Aqil ye..seronoknya... good boy & girl sbb tak meragam kan?...
harap2 dpt lah smart kids yg OK & memberi byk manfaat pd abg aqil ye..takpelah mahal pun..InsyaAllah mummy daddy mampu...hihi

Zaila Mohamad said...

dah lama tak g Ikea..cepat update:)

aanie said...

lamanyaaaaa....nasib anak2 x meragam....mesti byk yg di shopping ni...:)

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Comeinya medina.. geram tgk!!! Best kan pegi ikea.. farah kalau pegi wajib makan meatballs dia yg sedap tue.. =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget