Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Oct 5, 2013

#MyBFJourney - Medina dah kurang minum susuuuu...


Assalammualaikum..

So kali ni meh kita mebebel pasal MEDINA!

Okla sekarang ni Medina dah start solid food..Makan pon memang mengalahkan abang dia si kurus tu..

Yang menjadi kerisauan saya adalah..Medina dah kurang minum susu!!

Kurang dengan banyaknya..Normal kah??

BEFORE Solid Food..
5 botol x 3 oz = HABIS!

SEKARANG dah start solid food..
3 botol x 3 oz = sahaja..

Mendadak kan?Tapi dia semakin berat lah saya rasa Cuma pengambilan susu tu je semakin kurang..

RUNSING MAK!

Even kalau saya bekalkan nasi sikit pon, dia akan minum takat tu je.. 9 oz

(Sepanjang Medina berada di rumah Bibik lah tau..Kalau dengan saya (time malam ) minum seperti biasa malah lebih banyak)

Haihlaa..Sekarang stok EBM dah manyakkk..sebab Medina minum sikit kan..so saya takut akan expired sebelum Medina minum..huhuhu..

Tak tau solution ape dah nak bagi..sebab Medina memang akan kelaparan kalau tak bagi nasi..Tapi sekarang Susu adalah makanan ruji dia kan?

so macamana la Mek Medina oi..Apasal minum susu sikit sangat?huhuhuhu














Runsing Mak ni Ustazah Medina Oii!

Heheeeeeeee





Photobucket

9 comments:

Suliana said...

Hehe. Mmg cam tu lah prrasaan mak2 ni kan.sy dh alami perasaan tu. Xpe, cycle dia mcm tu. Kang dh boring nasi nak susu pulak. Kasi lah susu yg lama dulu klu tkut expired..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

sebab medina dh start mkn tu yg kurang kot minum susu

MaMa Rey said...

kenyang dgn nasi kot Mommy..jgn risau Mommy teruskan saja penyusuan..

Lily@MamaZaraZareef said...

Agaknye memang dia dah kenyang sgt makan kot aida dia kurang minum susu..tp kalau dia dah makin aktif nanti mgkin makin byk dia minum kot sbb dahaga kan..biasalah,selera bdk2 ni kdg2 berubah..mommy sbr k..:-)

eug|ena said...

ke sebab gegurl ek?

hannah pon sama case mommy..

1 hari minum 3 botol jugak.. kadang2 je 4 botol kalau sy amik lmbt

huhu

aTieYusof Family said...

Ha'ah lah kot..sbb Medina dah start makan tu yg kurang minum susu..sbb dah kenyang..apa pun teruskan perjuangan ye Aida utk bagi medina BF..:)

kayyana said...

aah.. bb yana pun dah kurang nyusu skrg ni.. lagilah.. dulu sbelum solid die akan mnum 4 botol skrg 2 botol je.. makan mmg byk... tp tulah.. susu ebm ade yg da expired dah.. cmne nak buat ek?

Norhasniza Khalid said...

waa.. comelnya ustajah kecik ni..

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Maybe sebab dia dh start ambik solid food kot.. tp jgn risau selagi dia sihat ok la tue..=D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget