Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Oct 16, 2013

WishList October - High Chair & Car Seat (Medina's Stuff)

Wishlist lah sangattt..

heheee..

Ok seperti yang di utarakan semalam kepada En Perdana Menteri rumah kami..

"Abang..bie rasa kita kena beli car seat lah..Medina dah tak suka dalam carrier dah..lagi pun not safety at all dah..bile dia dah start tak reti duduk diam.."

"Ye..abang pon rasa kita kena start beli dah.."

Walaupun jarak antara rumah kami dengan rumah FIL dekat je.. (8mins saja-drive)..tapi kebuasan Medina tak terbendung..kengkadang dah bangun ..pusing sana ..pusing sini..suruh Aqil jaga..

"Ye..Aqil jaga..Aqil dah pegang kaki Adik dah.." pegang kaki je?haihlaa..

So agak bahaya di situ...

So jom kita pergi cari Appropriate car seat for Medina..

Price range? haruslah bawah RM300..memahal, Mumy tak mampu..Sorry Medina..hehee

Aqil dulu takde Car seat?

TAKDE!

Sebab dulu FIL duduk dekat je..saya hantar jalan kaki..so memang dia takde Car Seat..kikiki

Ingat nak cari kat Jusco..rasanya murah sikit lagi pun tengah SALE kan sekarang?hihihi


Ni time balik Kajang last two weeks..Time pagi mood semuanya ok ok je..


Bile dah balik, mulalah budak sorang tu taknak duduk dalam Carrier..nak mengopek end up with momy's driving with Medina on my lap for 30 mins driving..huhuhu... 
(sambil Nursing sekali ok..Multi Tasking sangattt) - Bahaya ...Mumy tau..tu yang nak cari Car seat yang selesa for Medina...huhuhu...

***Balik bertiga onlyy...As usual..


NEXT..

High Chair!!


RM49.90 only..


Walaupun kami tak pernah makan secara berjemaah atas meja makan..tapi seriously Medina perlukan High Chair esp on MEAL TIME..

Kalau kat rumah FIL,Medina akan fokus makan sebab dia telah diikat dalam Walker..bile kat rumah saya, Walker takde.. so masa makan memang dia tak fokus langsung dan makanan pon tak abis..Tension tau!huhuhu...

Ingat nak cari BUMBO Seat..tapi rasa macam membazir pulak kan sebab nak pakainya kejap sangat..So High Chair adalah solution terbaik!

Dah usha kat IKEA dah...Tinggal nak propose kat PM kami dan..JOM SHOPPING!!

Ni lah shopping list saya..Berangan memang kerja sayaaaa...hahahahah


Bile nak pergi IKEA niiii?????

***Ouh yaa..Children's potty tu utk Aqil..dia taknak dan tak suka B***k kat toilet!lagipun dekat rumah FIL takde lansung toilet bawah semuanya jenis bowl..so Aqil sangat tak pandai lagi nak buang kat situ..huhuhu..so selalu-selalu dia akan pakai pampers for B***k time only..heheee

***Ouh..Highchair tu memula saya ter pilih yang takde tray..tapi pikir2 baik beli yang ade tray sekali kan..boleh letak toys sekali kat situ..heheee

Berangannn itu PERCUMA..lalalalalalalal



Photobucket

6 comments:

aTieYusof Family said...

Berangan mmg tak salah.. mudah2an tercapai segala yg di wish list tu Aida..hihi.. tapi kan atie rasa, itu semua mmg keperluan kan.. so, berbaloi beli...:)

adrianna syaz said...

Wah..byk wishlist ni..semlga tercapai semuanya ya..in sha Allah :)

aanie said...

berangan mmg seronok...hehe...

dulu aanie beli car seat adam x sampai 100 pun kat carre4...time tu ada sale....ok la dia pakai...sampai 2 thn gak la dia duduk dlm tu...lepas tu dah xnak...huhu..

Lily@MamaZaraZareef said...

Beshnya shopping brg baby..hehehe

IDAZS said...

saya pun tgh cari cari carseat utk sofea. tadi kebetulan ke midvalley ada berkenan satu. tapi harganya over bajet pulak. sob sob... so kena cari yang lain la .

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Banyaknya wishlist dia..hehehe.. farah baru nie p ikea berkenan sgt almari baju utk emir.. tp nk bwk balik tue la prob..- tgh dok pikir mcmne nk dptkan jugak al
mari tue.. huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget