Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Oct 3, 2013

THROWBACK - Bandung, Shopping Time!



Shopping Time..

Lepas kami ke Taman Safari Bogor, kami ade jugak ke Rumah Tas yang terletak di kawasan Bogor..Banyak jugak Handbag yang cantik-cantik n murah..tapi saya tak beli pun sebab ingat nak shopping kat Bandung sebenar.. Bogor bukan Bandung tau..

Lepas tu kami pun check in kat Pangrango Hotel..Hotel ni terletak betul-betul di tengah Pekan Bogor..tapi Hotel biasa-biasa je..tak secantik mana pun..tapi takpelah..yang penting kami nak TIDUR!!Kami kan tidur di perjalanan semalam so TIDUR amatlah kami perlukan!





Source: GOOGLE


Malam tu takde aktiviti n just tidur je sebab esoknya nak ke Bandung (3 hours perjalanan)


BANDUNG!

Kami sampai di Bandung around 12 pm..Perut dah lapar..terus kami menuju ke Restaurant terkenal dengan Ikan Bakar kat Bandung ni iaitu Kedai Alas Daun..Memang makanan heaven dan sedap lagi murah!!





























Lepas tangkap gambar here and there, kami pon ke Hotel berdekatan (tapi saya lupa nama hotel nya..sorry..) untuk letak Beg!..Lepas tu kemana?

Ke PASAR BARU!!

Pasar baru ni adalah tempat paling femes untuk Shopping..dengan setinggi 7 tingkat (kalau tak silap),memang puas kalau nak shopping kain baju..nak shopping baju-baju baby yang murah..nak shopping telekung, memang kat sini lah tempatnyaa..






Nilah Pekan Baru tu..tapi time saya pergi memang crowded gilee..penuh!!maklumlah cuti sekolah kan time tu..




Baju kebaya melambak



Telekung memang cantik-cantik semuanya..

Saya ade beli satu carton ..jual kat sini..Alhamdulillah semua telekung dah habis terjual..hihihi



Tapi..inilah bandung!

Tak tahan...sana sini macet..memang penuh umat manusia..

Tu yg tak syok sangat pergi bandung tu..huhuhu


TAPI SORRY TAU..kalau shopping memang saya tak ingat nak tangkap gambar..sorry..Gambar yang kat atas ni suma EHSAN ENCIK GOOGLE..hihihi

So kami di sini taklah terlalu lama…sebab ramai lelaki tak minat ke sini..sebab dah la panas lepas tu tak de aircond dengan Aqil cranky lagi..jalan sempit sangat..so keadaannya boleh lah di gambarkan seperti ini..Memang susah nak bawak budak kecik tau..Baik letak diorang kat hotel mandi Swimming pool lagi bagus!

SETERUSNYA..Destinasi SHOPPING (Pon Takde gambar tau..sorry..huhuh..)

CHIHAMPELAS..








Tempat ni memang femes di kalangan lelaki dan pemiinat kartun..sebab ade patung besar Superheroes yang selalu jadi mercu tanda tempat ni..

Kedai-kedai kat sini lebih kurang macam kat Rantau Panjang (rupa keadaannya) tapi semua kedai kat tepi jalan besar..Harga memang murah jugak esp Jeans!Seriously sapa2 kalau nak shopping Jeans boleh terus ke sini..Jeans budak pon melambak!

Saya just beli sikit-sikit je esp for anak2 buah saya like baju bajan budak n jeans..takdelah shopping sangat..selebihnya FIL yang banyak belanja..hihih..Kat CHihampelas ni pon ade mall..kalau nak ambik angin air cond boleh masuk ke Mall ni..Chihampelas Mall.











Gelagat Aqil ambik angin dalam Chihampelas Mall..


Sampai malam jugak kami di sini..dan mereka sakan shopping jugak!sampai capek..

Lepas tu terus balik hotel..Ingatkan diorang nak tidur..rupanya..ada hati jugak nak terjun Pool…huhu

Memang keras kejung laa masuk pool malam-malam kan..10 minit dah..tak tahan..SEHJUK!!!





















ESOKnya..TRANS STUDIO BANDUNG!!
Photobucket

5 comments:

norey said...

Bandung mmg destinasi yg boleh membuatkan giler sakan nak shopping..cuma xtahan macet je la..btw..makan atas alas daun pisang tu bertepatan dengan nama kedai....hehehhe

aTieYusof Family said...

Pergh! padat juga aktiviti shopping Aida di Bandung ni..memang tak menang tgn nak memilih lahkan..puas hati klu shopping...:)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah bestnyerrrrr
shopping tu yg best hihi

MaMa Rey said...

bestnya bercuti2..teringin nak kesana nanti..
pstt..slim jer Mommy..apa rahsia hehe..;)

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Pasar baru mmg syurga shopping kan.. kain sut sulam semua murah2 jer..rambang mata nk beli..hehehe.. lg satu kain telekung yg mcm hajaba jual tue pun murah gila!! Sempat la beli 1 beg..Cuma terkilan masa farah p tue tak sempat ke tempat jual jeans tue.. mmg ada dgr harga murah2..=D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget