Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Oct 18, 2013

Dah October - Kindy Aqil Tak Finalized lagi..Haih..

Assalammualaikum..

memang betul-betul dalam dilema sungguh!

Kindy Aqil yang tak habis - habis bermain di kotak fikiran saya ni..

October pon dah hampir ke penghujung.. tapi saya still tak cari jalan penyelesaiannya..

SMART READER KIDS

Lupa nak cerita.. 5 october hari tu saya pergi Open Day Smart Reader Kids tau..

Kira ter paaa ling dekat dengan rumah dan satu jalan dengan tempat kerja saya..

Saya lupa nak attach gambar quotation dari SRK tu..

Dan Total fees termasuk Monthly Fees untuk January and December RM1,395.00 only.. inclusive all books and Uniform from Head to toe!

Seriously, saya ter jatuh hati jugak la denganSRK ni plus Principal dia sangat soft spoken..Indian Lady..Even all teachers pon helpful..cuma..yang tak bestnya..dia punya environment...sangat open dan saya tak dapat bayangkan Aqil study without proper classroom..only 6 years pupils je yg ade classroom..yang lain semua bertebaran kat luar..Kesiannn..

Cuma yang bagusnya kat sini, one thing for sure Aqil akan fluently cakap English..sebab kat sini semua student Chinese and Indian..Malay sorang dua je kot..N medium language mereka adalah ENGLISH!

Dan tak best lagi..kat sini takde Islamic lesson..belum implement lagi walaupun ade certain SRK yang dah implement..huhuhu...

TOTAL Fees for 1 year: 
Monthly Fees        = RM295 x 10 months = RM2,950.00
Registration Fees = RM1,395.00 (including Jan & Dec fees)
TOTAL                 = RM4,345.00

Haihllaaa..Dilemaaa..

Haaa lagi satu...Kalau masuk SRK ni kena tambah satu lagi kelas mengaji dan Fadhu Ain kat Akademi Al-Fan..

Kelas 4 kali seminggu (1 jam sekali)
Fees : RM80.00 per month
Fees setahun RM960.00

SO Total SRK + Kelas mengaji = RM5,305.00

NEXT

GENIUS AULAD

FEES GA 2014

Walaupun pada mulanya saya dah decide n chose GA ni tapi bile difikir2kan balik..dia punya lesson hours yang pendek iaitu 3 hours je buat saya rasa macam tak berbaloi lah pulak kan..haih..nak belajar ape yang sekejap sangat tuh...

TAPI dia punya classroom environment sangat menyenangkan plus spacious and comfortable for kids!

Location agak jauh jugak tapi demi anak semuanya sanggup kan..hehee

TOTAL Fees for 1 year: 
Monthly Fees        = RM268 x 11 months = RM2,948.00
Registration Fees = RM1,210.80 
TOTAL                 = RM4,158.80

Hati berbelah bahagi..

BRAINY BUNCH ISLAMIC MONTESSORY

as per my previous POST..dia punya FEES quite pricey.. TAPI bile saya compare here and there, still boleh di pertimbangkan.. Seriously..

Walaupun location agak jauh (sama jauh dengan GA) tapi dia includes everything!Islamic+English..semuanya..

TAPI..after saya google-ing..ada a few feedback from serata blog, ada certain yang kata dia punya learning process sangat lembap dan budak lambat nak menguasai 3M..hhohoho..

and kat sini walaupun ade mengajar Iqra' tapi tak compulsory if they don't want..takde paksaan dalam Iqra' lesson TAPI ada paksaan dalam English Lesson..Kalau student tak cakap in english, ade punishment..iaitu 'face wall'..hurmmmmm..ntahlaaaaaaaaaa..

huhuhuhu!!!!!!

TOTAL Fees for 1 year: 
Monthly Fees        = RM350 x 9 months = RM3,150.00
Registration Fees = RM2,460.00 (including Jan & Nov fees)
TOTAL                 = RM5,610.00

Pening! Next week baru nak mintak cuti dan buat Kindy Touring with Aqil!..Senang2 let him choose by himself je la kan..Senang!Tapi options yang saya akan bagi kat dia hanya These Three Kindy je laa..FULL STOP!


***Daddy dah agree for SRK!let's vote SRK..hahahhahahaaaaaaaa


Photobucket

3 comments:

adrianna syaz said...

Hu..mahal2 nya..tapi xpa..jnji anak2 bijak kan mommy aqil :)

norey said...

Salam..
Akak hantar Iyyan kat SRK Jln Tempua..semua ada classroom..mmg bagus.pencapaian pun alhamdulillah..tapi yg xbest xde kelas mengaji la..kena hantar kat tempat lain berasingan..

Btw semoga Aida dapat buat pilihan yg. terbaik.. InsyaAllah

~MommyAqilMedina~ said...

Yana: Tula dear..sekarang ni semuanya mahal-mahal..kena hadap je lan kan..hihhi..

kak Norey:Wsalam..ouh tulaa..aida pon macam dah berkenan dengan SRK, tapi tula, environment SRK kat umah aida tu..tak best sangat..huhhu..So ingat nak hantar kat BK 9 atau BK 5..nampak baru sikit..hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget