Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Oct 29, 2013

Jumaat & Sabtu di IKEA !

Sambungan.. IKEA part I

Hurm..mesti semua tertanya-tanya kan kami buat ape selama TUJUH jam kat IKEA tu??

Sebenarnya..Tak buat pape pun!

Hanya EDISI BERANGAN je!

hihihi..setiap show unit tu kitorang lepak dan berangan..

"ok nanti kita buat macam ni"

"Nanti nak beli la yang ni..cantik"

"Nanti kita buat bilik Aqil macam ni nak tak bang?"

"Haa macam ni la yang abang nak buat nanti"

TU SEMUA NANTI!

Bila?

Bila kitorang dah ade duit lah!

hihihi..Sekarang ni hanya mampu berangan je..takpe..tak kena bayar pon kan..yang penting kami enjoyed during our long hours visit!hihih..

Cuma berhenti untuk solat, tukar pampers n makan kat Food Court IKEA tu..merasalah momy Meatball Sweden depa tu..biasa je..ok la rasa dia..sedap jugak!

Yang paling penting dan tak pelik kenapa Food court dia PENUH EVERY TIME adalah sebab harga dan tasteful sungguh!Harga sangat murah!seriously..bayangkan..

Nasi Lemak Ayam RM4.90 sahaja..
Marble Cake Cheese RM5.50 je..
Soft Drink RM1.50 je..

Haa murah tak murah..Mana nak dapat kat Food Court lain..memang sebab tu lah Food Court tu selalu FULL HOUSE!huhuhu..











 So Ape yang kitorang beli?


Baby Chair for Medina.. RM49.90

Potty Train Aqil..RM9.90

 (Tapi Aqil taknak pon duduk kat situ..dia prefer Ber kat toilet lagi)


SO for the time being 'takde duit' sangat nak make over the whole house, we all just beli item yang menampakkan rumah lebih KEMAS..

RM4.90 for 5 pcs only..

So rak buku dah nampak kemas..yeay!!



tempat buang sampah kecik..

RM9.90


Rak pinggan RM7.90 only..


Rak cawan.. (Nak jugekkk..) RM19.90


Bekas colourful tu RM2.90/pcs

Plan nak gantung dekat rail ..dah beli rail RM10.00 only ..plan jugak nak isi bawang/halia/kentang..hihihi..tapi tak siap lagi sebab DRILLER takde..huhuhu..

Bekas putih tu isi accessories breastfeeding n storage bottle.. nampak kemas sikit..
RM10.00 only..


Hahahah..Beli yang mampu je dan habis lah jugak RM200.00 untuk Day I dan RM100 untuk next Visit..

kenapa ada NEXT VISIT?

Sebab kawan Futsal hubby yang ajak kami pergi lagi walaupun kaki kami belum 'pulih' dari lenguh lagi..layankan kawan-kawan bak kata hubby..dia pon nak join kami berangan jugak sebab tak lama lagi depa nak masuk rumah baru..

So pergi lagi IKEA tanpa bawak anak-anak sebab anak-anak dah penat..Tinggal kan depa kat bibik dan sesampai kat IKEA pon dah pukul 7 malam..sebab jem sepanjang LDP ..lepas tu melilau cari parking pon dekat 30 mins.. (haih..bahana pergi time weekend..huhuh..)

Lepas tu beratur nak pergi solat pulak..only pukul 8 malam baru boleh berjalan-jalan kat dalam IKEA tu..huhuhu...

So ada masa dua jam je nak jalan kat dalam tu..so berangan lagi sekejap here and there dan ambik lagi barang untuk topup semalam punya barang..dan...balik..


Pinjam anak kawan kejap sebab Mama n Abah dia pergi solat..



**Tak seronok bila tak bawak anak...sebab sangat rushing nak balik sebab dah lewat malam kan..luckily Medina tidur kat dalam buai, cuma Aqil je kat rumah FIL..so agak menyusahkan orang lain jugak kat situ..huhu..

So habis dah entry berangan kami..Esoknya..Kemas Rumah TIME!!

nanti ye..next entry..sebab bilik Aqil tak habis drill para lagi..nanti dah siap, kita share ye..hehee..


Haaa..inilah bilik Aqil..tak siap hias lagi..nanti kita share ye aunties semuaaaa..hihihi

Bekas 1,2,3 tu RM24.90..


***Ouh lupa...kenapa Dady tetiba rajin sangat pergi IKEA ni?sebab Dady sangat berangan nak buat walk in closet!tapi since kitorang tak pindah rumah baru pon, so buat walk in closet in Dady's version lah..iaitu Walk In Closet Budget..hihihi..Nanti kalau semua jadi kenyataan,kita cakap ye..hihihi

Photobucket

11 comments:

SSulieana said...

dah lama x pergi ikea...nak pergi jugakkkkk!!!!!!!!

adrianna syaz said...

Murah murah brg kat ikea..mknan pun mjrh jgk ni..sya x pnh pg sekali pun ikea ni..teringin jgk ni..tambah klu2 ada rak2 buku ni..mmg feberet ni :)

Farah Waheda Wahid said...

pemikiran menerawang ke swedish meatball bila menyebut tentang ikea... one of my favourite place to be...

norey said...

semangat akak nak tahu apakah yg dibuat 7 jam tu..xpe Aida....mudah²an..mimpi menjadi kenyataan...janji hati puas..hehhehe..

btw...nanti akak uruskan yg. aida sarankan tu..akak punya blog dalam proses pengubahsuaian...tqvm atas pandangan... :)

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Kalau pegi ikea mmg tak sedar masa berlalu kan.. kalau ikut hati rasa mcm nak beli jer semua..hari tue farah ada berkenan sgt dgn satu almari baju utk Emir...tp xdpt nak beli sbb ssh nak bwk blk..hanya mampu tgk jer la..

aTieYusof Family said...

Bestnya shoppping kat IKEA ni kan Aida...Sabah blm Ada IKEA lah..tu yg tak syok..asyik tertengok keseronokan org gi shopping sana..huhu..
murah jugk kan...

Lily@MamaZaraZareef said...

wow,bestnya sesi berangan kat ikea..hehe..nway,medina pndai je posing dpn kamera skang kan..:-)

aanie said...

kitorang ni baru sampai katalog ikea kat umah....itupun dah berangan mcm2 dah...itu baru tgk katalog...kalo pegi sana, confirm berangan x habis gak....

LuN@_aiDi said...

sangat lama tak pegi IKEA, balik M'sia nnt
kami pun nak beraNgaN jugak ler kat IKEA..hahaha
btw comellnyer Medina.. bam..bam pipinyer..heheh

LiLy @ MaMaQiStInA said...

rambang matakan bila p Ikea..baru sekali pernah p sana..Tak sabar nak p Ikea lagi nak shopping free guna Voucher hari tu...huhu.. :)

kayyana said...

wah.. lama gile kot yana tak pegi ikea.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget