Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jul 29, 2013

Kerja di tempat baru at 20 Ramadhan

Assalammualaikum..

Bersiaran melalui handphone HTC saja..

Hari ni officially saya start kerja kat tempat baru..

Alhamdulillah..semuanya ok-ok sj..hihi..

Tempat baru kali ni memang dekat rumah sy je..kira2 dlm 5 minit dh sampai kalau naik keta..huhu..

Alhamdulillah kat sini better pay la kan..instead of tak pyh harung jem..tak pyh byr toll..tak pyh byr parking..minyak pn RM20 utk sebulan kot..huhu

Cuma yg xbeznyaaa..

Hari sabtu kena kerja..uwaaaa..sedih mak..tp xpelaa rumah dekat je..sabtu half day..

Yg lain2. Ok kot..boss pn friendly je kan..

Cuma tempat nk pump susu je prob sikit..xde tmpt yg strategic..td pn manager bg pinjam bilik dia tuk pump..tp xsyok la kan..huhu..tgkla esok cmner..huhu..

Okla ye..nnti kita cerita lg..dh lunch hour ni.. nk blk umah jap..hihi..jgn jeless ye..hihi

Jul 25, 2013

Done Booking - Aqil 2014 - Genius Aulad Bandar Kinrara

2014 Planning

Semoga Aqil akan belajar dengan sesungguhnya..InsyaAllah


Register online at Genius Aulad 




Photobucket

25.07.13 - 6 Months old Medina Amani

25.07.13-

Alhamdulillah..genap 6 bulan usia Puteri kesayangan saya..

Dah boleh start solid food!!

Tapi mommy tak prepare ape pon lagi..

Huhuhu..

Ingat nak tunggu time saya cuti..

Jumaat (esok) saya cuti..tapi nak pegi Shopping pulak..tunggu Sabtu la..

Tak sabar nak bagi Medina makan..mesti dia pelik..

1st Puree haruslah Apple!!

Yeay..tak sabar nak blend bagi hancur itu Apple..

nantikan reaksi Medina with her 1 st solid food ye..

Milestone:
- Dah angkat bontot n seluruh badan merangkak..(tapi belum make a move je lagi)
- sekarang dah kurus sikit..makan..berak..makan..berak..tak lama lagi je la tu kot merangkak..
- Pandai senyum..gelak..n bubbling..
- dah mula naik walker n round-round rumah
- Gigi tiada lagi.


Abg Aqil yang rajin tolak adik dia ..depan-dapur-depan-dapur...


Murah senyuman..itulah Medina Amani...




Photobucket

Jul 24, 2013

15 Ramadhan - Tahun ni beraya di mana?

Assalammualaikum..

Selamat hari Rabu! (Esok last day di sini..huhuhu)

Pejam celik pejam celik...sudah 15 Ramadhan kita lalui..

14 hari lagi menjelang raya..macamana dengan Ramadhan tahun ni?adakah semakin baik dari yang lepas-lepas atau sama je?

Huhuhu..Saya..Tahun ni tak berkesempatan langsung untuk ke surau untuk menunaikan solat Tarawikh..Maklum saja bila beranak kecik ni, semuanya terbatas! pernah sekali je saya solat Tarawikh kat rumah dan selebihnya tak buat..

Time tido Medina adalah within 8-10 mlm..so memang jangan berangan nak pergi surau time-time macam tu..mau merengek meraung macam kena pukul..huhuhu..So redha kan aja..semoga saya akan bertemu lagi di Ramadhan akan datang...InsyaALLAH..

(balance 14 hari ni, nak cuba jugak pegi surau..Kalau dapat berkali-kali..Alhamdulillah..)

Ouh ya..back to main topic..Tahun ni giliran beraya di mana semua?

Saya Alhamdulillah..giliran beraya di rumah Mak dan Abah saya..heheee..

Tahun lepas dah beraya di Kedah Seminggu!!So tahun ni haruslah giliran beraya bersama-sama keluarga saya pula kan...

Itupun bukannya seminggu..mungkin beberapa hari je..sebab Husband nak jugak pergi cari bapak nya di Perak atau Kedah..tengoklah kalau Budget cukup, dia nak jugak pegi Perak on Third day of raya..
Kalau Budget Burst..duudk je kat Kajang tu diam-diam..hiihih..

SO preparation for raya almost 60%..

Yang tak siap lagi..baju-baju raya anak2 (casual wear)
Baju Raya yang dah siap tu tak basuh pon lagi..gosok apatah lagi..MALAS..hahahh..
Kuih Raya ada yang dah dapat, ada yang belum lagi..
Rumah?malas nak kemas beria sangat sebab rumah bukannya raya sangat pon kan..Bajet nak hias rumah pon takdo..

Tahun ni beraya sangat sederhana..Lebihkan anak-anak je...Sampaikan saya tak kisah pon kalau tak beli kasut raya n baju casual raya for saya..Daddy apatah lagi kan...TAK KISAH setiap tahun..Entahla..Lebih excited untuk beraya dan tgk anak-anak bergaya..

Daddy says:
"Bie beli jela kasut raya..takpe..tapi janganlah sampai anak-anak punya je dekat RM400.00..membazir!budak-budak nak pakai kejap je pon...huhuhu" Tengoklah nanti...

hihihihi..

Jom layan Pics raya lepas-lepas..except 2008 je gambar missing in action!


Raya 2009 - Giliran Kajang - Dalam pantang mode!-Aqil 22 hari


2010- Giliran Kedah -Aqil buas time ni



2011- Giliran Kajang - Fav Pic ever! Infact DP FB Hubby pon still tayang gambar ni jugak!hahahah..outdated gile daddy ni!





2012 -Raya tahun lepas..Di Kedah..


So tahun ni Beraya di kampung suami ke kampung sendiri?





Photobucket

Jul 23, 2013

Iftar at Bandar Kinrara Golf Club

Kebetulan..

21 July 2013 - Birthday FIL..

So we're having small celebration at Bandar Kinrara Golf Club..Majlis Iftar sebenarnya..

Jom layan all piccas..

***saya sampai dah lewat, so full coverage for all foods memang takde..huhuhu


MIL with SIL n her cousin..



Aqil dah start buka posa walaupun orang lain belum lagi buka..huhuhu


BIL,SIL n their cousin..back view cantik sangat kan,..


Medina is happy baby always..

Bagus lah awak ni..Mommy rasa bertuah sangat sebab dapat baby girl yng tak banyak kerenah mcm awak Medina..





Adik cousin..sempat nyanyi lagi kat sana..khas untuk FIL with Blind band..they were superb!!!


Kejap merengek..


Tetiba terkejut pulak..


Tetiba mintak angkat pulak..


Lepas tu boleh senyum pulak..hihihi


Ohhoho..takmo dah..nak nangis..nak balik rumah..hihihi


Camwhoring Mommy n Aqil





Mommy pg sembahyang kat Surau - Mommy suruh Aqil jaga Medina kat sebelah Mommy - towards d end, Aiql keluar- dua saat lepas tu- meraung kesakitan - jatuh - sakit - luka- tula taknak dengar cakap mommy- Mommy kan suruh jaga adik...hihihi


Muka Sedih..


Medina with her Pak Ngah


Three of us!

Daaaaaaaaaaaaaaa


Photobucket

Jul 22, 2013

13 Ramadhan - Tak Larat..Paling mencabar...

Ya..saya akui hari ni saya hanya melepek atas meja macam saya berpuasa waktu zaman sekolah rendah dulu ...dan hari ni jugak saya tidak bergerak walau kemana-mana pon..hanya keras membatu kat tempat sendiri je..

Hari ni saya akui puasa yang paling mencabar bagi saya...sampaikan Zuhur pun hanya pada pukul 3.50ptg..berjalan ke bilik air untuk mengambil wudu' lutut ketar-ketar..

Ini semua salah TNB!!

Saya benci TNB!!

huhuhu..

Semalam Usai solat Subuh..bila saya sekeluarga ingin beradu kembali di tempat peraduan..tetiba

POP!

Electric short..ingatkan rumah saya je yang short rupanya satu taman takde karan!

Kami ingatkan sekejap..rupanya...berjam-jam juga..

Sudahnya dari 6.30 pagi membawa ke 7 pagi..

anak2 masih lena diulit intan walaupun takde kipas or aircond..tapi saya n hubby tak tahan dah..kami kepanasan..dan dalam masa yang sama saya risau..

Saya risaukan stok EBM yang bak kata hubby seguni itu!!huhuhu

Sudahnya..kami berempat pon beredar dari rumah dengan membawa stok EBM yang maha banyak ke rumah FIL...beradu lah kami di sana dan stok EBM itu juga selamat berpindah rumah...huhuhu

Di rumah FIL..Aqil dah bangun..saya takde chance nak tido..cuba juga tido2 ayam..pukul 9pg Medina pulak bangun..Adui..penatlah Mommy macam ni..Daddy dah selamat tido kat tingkat atas..

Bila dua-dua dah bangun..tanya org kat rumah kami, elektrik dah ade ke?mereka kata belum..

Terus saya ajak MIL pegi cari tudung raya kat jln TAR..yelah kan nak buat ape lagi kat rumah FIL..kalau kat rumah sendiri mmg banyak keja yang nk dibuat..

Maka tengahari rembang tu kami pon bersesak berpanas mencari tudung dan cukup 2 jam kami pon pulang ke rumah..Fuh letih dan rasa nak demam sangat!!

Balik rumah electric dah ade since pukul 10 pagi lagi ..cuba untuk rehat, tapi MEdina pulak merap sebab dia ade sikit Flu..bergayut lah dia dekat saya..huhuhu..(letih tahap Max ni)..

Pukul 7 bergegas buka puasa kat Bandar Kinrara Golf Club pulak..balik bukak puasa pukul 9.30mlm..lepak rumah FIL..saya rasa macam Flat sangat!!letih..

Pukul 10mlm ajak daddy balik rumah sebab saya nak rest..10.30 sampai rumah after Aqil makan KEk Birthday Atuk dia..

Sampai rumah..tengok sepanjang deret rumah bergelap..

TAKDE ELECTRIC LAGI!!!

AGAIN??Yes!!I HATE TNB SO MUCH!!!!!!!!!!!!!!!

Nak patah balik rumah FIL, orang ramai sangat sebab sedara mara MIL datang n berkampung sekejap..saya nak landing atas katil..

Sudahnya terpaksa ikut daddy pg Downtown cheras cari barang..

memula nak tunggu dlm keta je..sekali tu Medina takmo duduk diam pulak..terpaksa bawak dia jln2 kat Downtown jugak..huhuhu

Keletihan berganda..

Sampai rumah pukul 1 pagi..Alhamdulillah Electric dah ada...Solat ISya' dan mommy pon selamat tido at 2 am..walaupun Medina tak tido lagi..wlaupun Aqil tengah berak at that time..DADDY ADE!!hihihi.

Bangun sahur pon dah lewat..pukul 5.20pg..nasib baik budak bujang kejut..

Dan seterusnya puasa n pergi kerja mcm biasa..

Kesudahannya..TAK LARAT..PENAT..Lutut ketar!! (Sahur tak lalu sangat nak makan..)

Ouh..semoga dapat bertahan sampai pukul 7.30 karang...


Segalanya keranamu lah sayang..Mommymu kuat kan..huhuhu..

***Ade budak 6 tahun umurnya..He's expecting baby girl in his Ummi's womb..he said:
"Fahmi taknak baby girl macam Medina..Dah lah gemuk..pipi kembung..Mata sepet..Bila senyum terus tak nampak mata..Botak pulak tu..Tak comel!!"

Hahahah...Takpelah Fahmi..Alang tau, Fahmi je yang comel..kuikuikuikui..


Inilah budak comel tu..

Abdullah Fahmi Bin Kamarulzaman..

Budak bijak..banyak cakap..

***hari sorry sangat ye.tak sempat nk BW..nnti saya datang rumah kalian ye..thanx all!
Photobucket

Sabtu - Iftar at Asmara Penchala

Assalammualaikum..

Alhamdulillah..seperti dirancang, family saya dan geng Futsal telah mengadakan majlis Iftar yang bertempat di Asmara Penchala,Sg Penchala..

Tapi sebelum sampai waktu yang dijanjikan iaitu pukul 6 petang, kami telah melakukan window shopping di sekitar D'curve,Ikano..Just cuci -cuci mata di samping survey baju2 Aqil n Medina kat Padini Concept Store..(Harga lebih kurang H&M je..)hihihi.. ***hari Jumaat ni!!jom shopping!!hihihi

Sebelum tu..klik klik gambar kat Ikano dulu..








Ok..bila semua dah sampai kat area Sg Penchala tu, kami pun mula masuk dan menunggu waktu berbuka..



Makanan yang umphhh..
Nasi goreng cina
Udang sambal
Ayam masak lemak cili api
Sup tulang


Tom Yam Seafood
Nasi Putih
Daging masak itam
Telur rebus sambal
SPagheti pon ade tau!sedapp


Ulam ulaman..kerabu mangga..


Pecal!


Desert..


Kambing Golek..

Makanan yang takde dalam gambar yakni di station lain adalah..
Mee hoon Goreng (panas)
Kuay teaw Goreng
Ayam Goreng berempah
Nasi Lemak
Mee Kari
Karipap goreng panas
Popia..

Air:
Jagung
Plum
Sirap Selasih
Zam Zam

Dan macam2 lagi..Sedap n sampai tak muat perut..sampai perut saya memulas sebab makan banyak sangat..hahahha..

Price :
RM49.50 seorang (termasuk tax)


Gambar blur



Aktiviti sembang dan mengenakan orang


hall ni ade air cond and kat dalam bilik besar..so sangat selesa buat kami yang beranak kecik ni...hihihi





Ade live band yang akan pergi ke setiap station


Kiddos activities..


Iqy,Aqil n Sofea


Aqil kena gosip dengan Sofea ni tau..hihi


Comel kan diorang!!hihihi


Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget