Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jul 22, 2013

13 Ramadhan - Tak Larat..Paling mencabar...

Ya..saya akui hari ni saya hanya melepek atas meja macam saya berpuasa waktu zaman sekolah rendah dulu ...dan hari ni jugak saya tidak bergerak walau kemana-mana pon..hanya keras membatu kat tempat sendiri je..

Hari ni saya akui puasa yang paling mencabar bagi saya...sampaikan Zuhur pun hanya pada pukul 3.50ptg..berjalan ke bilik air untuk mengambil wudu' lutut ketar-ketar..

Ini semua salah TNB!!

Saya benci TNB!!

huhuhu..

Semalam Usai solat Subuh..bila saya sekeluarga ingin beradu kembali di tempat peraduan..tetiba

POP!

Electric short..ingatkan rumah saya je yang short rupanya satu taman takde karan!

Kami ingatkan sekejap..rupanya...berjam-jam juga..

Sudahnya dari 6.30 pagi membawa ke 7 pagi..

anak2 masih lena diulit intan walaupun takde kipas or aircond..tapi saya n hubby tak tahan dah..kami kepanasan..dan dalam masa yang sama saya risau..

Saya risaukan stok EBM yang bak kata hubby seguni itu!!huhuhu

Sudahnya..kami berempat pon beredar dari rumah dengan membawa stok EBM yang maha banyak ke rumah FIL...beradu lah kami di sana dan stok EBM itu juga selamat berpindah rumah...huhuhu

Di rumah FIL..Aqil dah bangun..saya takde chance nak tido..cuba juga tido2 ayam..pukul 9pg Medina pulak bangun..Adui..penatlah Mommy macam ni..Daddy dah selamat tido kat tingkat atas..

Bila dua-dua dah bangun..tanya org kat rumah kami, elektrik dah ade ke?mereka kata belum..

Terus saya ajak MIL pegi cari tudung raya kat jln TAR..yelah kan nak buat ape lagi kat rumah FIL..kalau kat rumah sendiri mmg banyak keja yang nk dibuat..

Maka tengahari rembang tu kami pon bersesak berpanas mencari tudung dan cukup 2 jam kami pon pulang ke rumah..Fuh letih dan rasa nak demam sangat!!

Balik rumah electric dah ade since pukul 10 pagi lagi ..cuba untuk rehat, tapi MEdina pulak merap sebab dia ade sikit Flu..bergayut lah dia dekat saya..huhuhu..(letih tahap Max ni)..

Pukul 7 bergegas buka puasa kat Bandar Kinrara Golf Club pulak..balik bukak puasa pukul 9.30mlm..lepak rumah FIL..saya rasa macam Flat sangat!!letih..

Pukul 10mlm ajak daddy balik rumah sebab saya nak rest..10.30 sampai rumah after Aqil makan KEk Birthday Atuk dia..

Sampai rumah..tengok sepanjang deret rumah bergelap..

TAKDE ELECTRIC LAGI!!!

AGAIN??Yes!!I HATE TNB SO MUCH!!!!!!!!!!!!!!!

Nak patah balik rumah FIL, orang ramai sangat sebab sedara mara MIL datang n berkampung sekejap..saya nak landing atas katil..

Sudahnya terpaksa ikut daddy pg Downtown cheras cari barang..

memula nak tunggu dlm keta je..sekali tu Medina takmo duduk diam pulak..terpaksa bawak dia jln2 kat Downtown jugak..huhuhu

Keletihan berganda..

Sampai rumah pukul 1 pagi..Alhamdulillah Electric dah ada...Solat ISya' dan mommy pon selamat tido at 2 am..walaupun Medina tak tido lagi..wlaupun Aqil tengah berak at that time..DADDY ADE!!hihihi.

Bangun sahur pon dah lewat..pukul 5.20pg..nasib baik budak bujang kejut..

Dan seterusnya puasa n pergi kerja mcm biasa..

Kesudahannya..TAK LARAT..PENAT..Lutut ketar!! (Sahur tak lalu sangat nak makan..)

Ouh..semoga dapat bertahan sampai pukul 7.30 karang...


Segalanya keranamu lah sayang..Mommymu kuat kan..huhuhu..

***Ade budak 6 tahun umurnya..He's expecting baby girl in his Ummi's womb..he said:
"Fahmi taknak baby girl macam Medina..Dah lah gemuk..pipi kembung..Mata sepet..Bila senyum terus tak nampak mata..Botak pulak tu..Tak comel!!"

Hahahah...Takpelah Fahmi..Alang tau, Fahmi je yang comel..kuikuikuikui..


Inilah budak comel tu..

Abdullah Fahmi Bin Kamarulzaman..

Budak bijak..banyak cakap..

***hari sorry sangat ye.tak sempat nk BW..nnti saya datang rumah kalian ye..thanx all!
Photobucket

5 comments:

Amanda Suria said...

X leh byg if xde electric time2 ramadhan ni...

SSulieana said...

Be Strong aida...hehe

aTieYusof Family said...

coolll Mama Aida...hehe..
haha...nak tergelak baca komen dak Fahmi ni ttg Medina..budak2 kan, ada je..tpi cuba dpt adik kt dia, mesti dia syg jugak tu...:)

MaMa Rey said...

sabar ya MommyAida..mencabar juga hari MommyAida ni..dpt bayangkan keadaan masa tu..

hehehe Fahmi ni buat anty gelak lah..Medina comel lah Fahmi..hehe

kayyana said...

org kata biar takde air jangan takde letrik.. panas kot.. ksian budak budak kan.. tp sebenarnye kite tak boleh kalau takde dua dua. both is important kan...

aduh gelak sakan baca kata kata budak tuh... ksian medina.. hahaha.. comel ape..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget