Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jul 7, 2013

Day II - Nanning - Asean Friendship Garden Part II - Baju Bangsawan China!!

Sambungan dari Part 1..

Seterusnya..kami menaiki kereta lagi menuju ke next destination.. Perjalanan di dalam  Garden ini kami lebih prefer dengan menaiki kenderaan sendiri selain Buggy yang juga di sediakan...

Destinasi seterusnya yang saya maksudkan adalah Fish Pond.. Kedengaran seperti biasa sahaja..Tetapi sememangnya biasa sahaja...cuma ade sedikit kelainan bila mana di situ juga terdapat Kiosk untuk kami bergambar dan menggayakan pakaian tradisi bangsawan China!!

At 1st saya tak nak pakai..sebab malas+ Panas!!

Tapi..macam teruja lah pulak kan..sebab cantik and tak mahal sangat..according to her la..

Cuma RMB15 @ RM7.50 saja..Murah kan??harus try ni!!!


Sesi fitting bermulaaa..


Puteri Aina Li Po..hihihi



Three of us!!

Tengok Aqil..sibuk nak angkat kain jugekkk..hihihihi


Oh yaa..lupa..selepas kita di pakaikan pakaian bangsawan mereka ini, ade camerawoman rasmi yang akan mengambil gambar kami dan seterusnya di print dan di laminate kan..dengan harga termasuk sewa baju RMB15 sahaja untuk SEKEPING ya..Diulang..sekeping..


Maka kami pon bergambar sakan..tanpa tahu udang di sebalik mee..







dalam pada saya perasan menjadi Permaisuri bagai..tetiba terdengar..

"ala...Aqil pun nak pakai baju jugak!!"

maka ini pun terjadi..

Sweet kan..hihihi


Sporting mamat ni!!


Giliran SIL n BIL pulak..happy mode!!


Oh yaa..lupa nak inform lagi..Ketika kami berada di sana..kami  ibarat artis popular Hong Kong!!ahahaha..kemana-mana pasti ada sahaja orang yang ingin bergambar dengan kami..gaya seorang Superstar..Esp buat kami yang bertudung ini!!

Mungkin mereka pertama kali melihat 'orang bertudung' sampai di bumi Nanning ini..huhuhu..




BIL..


Time to fed Fish..harga untuk membeli makanan Ikan Adalah RMB5@RM2.50 sahaja untuk satu mangkuk!!


Bersama peminat kami lagi..hihihi


Dan disini saya bagi TIPS:
Untuk bergambar seperti Maharani Cina ini memang berharga RMB15 untuk sekeping gambar..Tetapi untuk mereka mengaut untung lebih lagi,maka mereka akan mengambil gambar kita dengan bermacam-macam post dengan total untuk Saya, Aqil n SIL adalah RMB210.00 untuk 14 keping gambar!!haaa amik kau!!

Bersamaan dengan RM105.00..huhuhu..

So tipsnya adalah..
katakan pada mereka, hanya ingin mengambil SATU keping gambar sahaja !!tunjuk dengan tangan SATU!!maka mereka akn faham..hihihihi

Itu sahaja..

Setelah berpanas dan berpeluh sakan..dengan Medina dah start Cranky, maka destinasi seterusnya semua kami taknak pergi sebab terlampau hangat n so Hot!!hahahah..(bukan maknanya sama ke?kiki)

So hanya berhenti sekejap di sini..

Look out point..Ala..look out point kat Ampang gitu..

tapi saya tak turun pun!!

Medina tengah minum susu..so gambar saya pon tiada..sedehh..kikiki



Nanning..Bandar yang pesat membangun dan sudah semestinya 2 kali ganda lebih maju dari Kuala Lumpur...


After this..Kami jalan-jalan di shopping complex!!Shopping!!Jomsssssssssssssss...

Photobucket

3 comments:

pelangi chenta said...

Pandai juga ye diaorg berniaga ni.pandai nk cari duit lebih.kt sana akak gunakan english ke utk communicate..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestnye...Cantik baju tu..model pun cantik.. :)
Ramai peminat kat sana ye..^^

Lily@MamaZaraZareef said...

wauuu..beshnhye...dah pergi ek nanning tuh..akak baru baca entry ni..sweet jek dpt pakai baju bangsawan tu..aqil nmpak so smart..mama nmpak tantek..nway, nmpak sgt akak jakun katak bwh tempurung..tak tau pon nanning tu bndar besar n pesat kalah kuala lumpur..>_<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget