Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jul 5, 2013

Day II - Nanning, China - Asean Friendship Garden Part 1

Hari Ke dua di Nanning..

Kami memulakan perjalanan ke Asean Friendship Garden di mana hanya terletak kira-kira 15 minit dari Hotel tempat kami menginap.

15 mins later...

Maka..kami pun sampai di destinasi pertama.

Dekat je kan?memang kami prefer hotel yang dekat dengan semua tempat..Senang dan tak susah untuk mencari..



Cantik kan?

Oh ya..Lupa pulak..Nanning juga dikenali sebagai "The Green City"...memang banyak pokok-pokok and tumbuh-tumbuhan hijau yang memenuhi kawasan Nanning ini..







Yeayy!!1st destination!!







Tempat yang sangat cantik and banyak roses ditanam di kawasan ini..






Di taman ini jugak terdapat permainan dan kawasan untuk beriadah dan semestinya semua alatan yang terdapat di sini amatlah berlainan sekali dengan yang ada di Malaysia..




Si comel medina kena duduk dalam 'bag Kangaroo'!!



si baju hijau tu demam...bile dh aktif main itu ini, terus hilang demam..



























yeay!!si Baju Hijau dah tak demam!!dh Happy!!
Dialog:
"ahahaha..Daddy Kalah!!"
"Alaaaaaaa"
















Next - Nak tengok saya dan Aqil berbaju bangsawan China? Joms!!

Tips: Kadar untuk masuk di kawasan Taman ini adalah sebanyak RMB20.00 @ RM10.00 seorang..Kawasan Taman ini adalah sangat luas dan bak kata FIL ade 1000 tempat lagi kita nak terokai kat dalam ni..Kira berbaloi lah bayar RM10 seorang pon!! Tapi kenyataan nya..kami just pergi 3 tempat je..hikhiki..sayang kan..SEBAB??

Cuaca!!

Cuaca di nanning ini adalah tersangat panas nyaaa!! lebih panas dari Malaysia!! 34-36 darjah celcius...Sampaikan hubby saya yang tak keluar peluh dua tiga hr before ni pun terus pecah peluh dengan hanya berada di sini untuk 2 jam sahaja.. Terus demam dia dah baik!!Alhamdulillah...

Kami just pergi Tempat Ikan, Look out Point..

Kami Tak pergi..Round tasik dengan boat...pergi naik Temple yang tangganya separuh Batu Caves...pergi kawasan hutan-hutan yang menghijau..haaa banyak lagi lah..sedehhhh..

hihihihihi

Next please...


Photobucket

2 comments:

aanie said...

a'a la lain la mainan kat sana....

syg gak x dpt g semua....tp nak buat camne kan...panas berdenting tu....

pelangi chenta said...

Bestnya kak.tp jenuh jg kalau nk pergi smpi 1000tempat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget