Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jul 10, 2013

Day IV - Balik Malaysia Dah

Day IV

Balik Malaysia Agenda kami..

Flight pukull 5pm..

Check out pukul 12..

Terus pg makan dulu kat Muslim Restaurant


EN Hubby with Maggi sebagai sarapan wajib.. 


Hotel kami


Jom Balik


Nursing on the go


Mommy yang perasan lebehhh..


Aqil serious mode


Again..bersama feminattt


Medina with tok Mummy.. a.k.a Nanny





Tgk muka Medina..Muka tak puas hati..hahahha


Medina dah tido dah time ni..


Tengoklah tu..abg si manja Mommy..adik tgh tido dalam kantung..


Restaurant Muslim


Kat Airport ..nak balik dah..sempat beli buah..


Takde kerja..tunggu flight lama sangat..






Makan biskut secara berjemaah




















Dah sampai Malaysia dah at 9pm..

Alhamdulillah..

Berakhir sudah cuti-cuti tahun ni di Nanning china.. Overall...Nanning is awesome...boleh sangat nak pergi untuk luas kan pengetahuan..luaskan pemandangan..InsyaALLAH kita akan dapat sesuatu..

Macam mana kami berkomunikasi?
Cakap je bahasa Melayu..confirm diorang takkan faham..cakap je Bahasa Inggeris..Confirm jugak diorang takkan faham..huhuhu..

Sudahnya..tulis atas kertas kalau nak pergi mana-mana..kemudian suruh orang yang pandai sikit translate..

kalau nak tau harga..ambik calculator..tekan harga..

Simple and easy kan..

Kebanyakkannya semua tak reti cakap bahasa inggeris..hanya dua tiga je kot yang pandai..

kalau anda-anda berjalan-jalan di sekitar bandar Nanning tu, jangan terkejut lah klau ada orang yang bercakap-cakap di belakang mengenai anda..kerana mereka sememangnya jakun melihat kita yang bertudung dan berbangsa melayu di bandar Nanning. Mungkin tidak ramai yang datang ke sana..Infact mungkin kami sahaja rakyat Malaysia yang bertudung ke sana..Mungkin..

Sampaikan ketika berhenti di Traffic light, mereka akan mengambil handphone and mengambil gambar kami secara curi-curi..huhhu..

kalau yang tengah menaiki motor pulak, sanggup menoleh 90 darjah untuk melihat kami..isy-isy..

Yang penting..Mereka semuanya sangat hormatkan kita dan langsung tidak berlagak..

Last but not least.. Medina ke' ai (cute)..tapi betul ke Medina anak saya ? sebab kulit medina sedikit gelap berbanding saya..ahahaha..setelah ditunjukkan yang mana Daddynya..barulah mereka akan percaya..hahahah...

Berakhir di sini ceritera Nanning..

Dan kalau tak keberatan nanti, saya akan ceritakan pulak COrak permakanan kami di sana..InsyaALLAH jika ada masa terluang ye..

Sampai ketemu lagi semua..Daaaaaaaaaaa

***Next - Medan, Indonesia!!on April 2014...

Photobucket

3 comments:

Cik Cammy Lia said...

wah bestnye...pegi oversea. nape pp medina tu bambam sgt.hehe.. geramnyeee

Lily@MamaZaraZareef said...

wow..dah ada next destination..bestnyeeeee..^_^

aTieYusof Family said...

best sgt baca perjalanan Aida ke Nanning ni.. insyaAllah ada rezeki boleh jg jalan2 ke sana..
pelik plak bila org dok pandang2 kita..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget