Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jul 5, 2013

Day II - Morning in Nanning China!! - Plan perjalanan anda!

Hari ke dua di Nanning agak meranjatkan saya seketika! (memeranjatkan ok!!)

Sebab nya..saya mendapat wake up call dari FIL yang kami akan bertolak dari hotel (untuk berjalan-jalan) pada pukul 8 pagi..lantas saya terkejut! "sekarang pukul berapa bah?" "baru pukul 7 pagi!"

WHATTTT???

Nak tau kenapa?






Haaa macam ni lah pukul 7 pagi mereka tau!!Ibarat dah macam pukul 8.30 pagi kat Malaysia..

Seriously!!

Baru saya tau yang waktu siang mereka adalah lebih panjang berbanding waktu malam..

maka saya pasti tentu Subuh saya entah ke mana..di tambah dengan konon-konon Jet Lagged yang diada-adakan, terus saya melompat dari katil menuju ke bilik air untuk bersiap dan Qadha' sembahyang subuh saya..huhuhu..

Pengajaran pertama!!

Selesai bersiap at 8.30am ..terlewat 1/2 hour dek kerana melayan en hubby yang konon-konon tak sihat lagi (memang dia tak sihat lagi) dan taknak join our tour on that day..

Ini telah mendatangkan marah kepada saya and FIL!!

mana boleh taknak ikut!

Nanti nak mkn ape?

kami pon belum tentu balik pukul berapa!!

After merajuk here and there..pertumpahan air mata seketika, maka hubby pon bersiap dengan lembapnya jugak!

Saya cakap abg kena LAWAN SAKIT..LAWAN!! please lah abg!!!


Dan seterusnya kami tun ke bawah..dengan keadaan Driver sudah setia menunggu!



















TIPS: Untuk mendapatkan pemandu pelancong di Nanning?kami dapatkan dari Hotel tempat kami menginap. Walaupun bukan dari in house driver, tetapi pertolongan dari receptionist hotel sangat membantu!!Katakan pada mereka ingin kemana?dan pastikan senarai tempat sudah ditulis atau ditunjukkan kepada mereka..Maka,tepat pada waktu yang dijanjikan,Driver tersebut telah pun menunggu dan telah diberitahu oleh pihak hotel tentang destinasi kami yang ingin di tuju.. (in Mandarin of course)

In between..changing from destination to other destination just show him the list given by receptionist .Thats it!!

Kadar Harga kereta sewa?? = RMB800.00 @ RM400.00 untuk sehari - Kereta Kia Carnival 7 seater!! (agak mahal kan??but what to do..)


Seterusnya..Asean Friendship Garden!!
Photobucket

2 comments:

Norhasniza Khalid said...

cute si gugurl tu

IDAZS said...

cutenya medina. bulat pipi dia! syoknya jalan-jalan makan angin+shoping!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget