Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jul 24, 2013

15 Ramadhan - Tahun ni beraya di mana?

Assalammualaikum..

Selamat hari Rabu! (Esok last day di sini..huhuhu)

Pejam celik pejam celik...sudah 15 Ramadhan kita lalui..

14 hari lagi menjelang raya..macamana dengan Ramadhan tahun ni?adakah semakin baik dari yang lepas-lepas atau sama je?

Huhuhu..Saya..Tahun ni tak berkesempatan langsung untuk ke surau untuk menunaikan solat Tarawikh..Maklum saja bila beranak kecik ni, semuanya terbatas! pernah sekali je saya solat Tarawikh kat rumah dan selebihnya tak buat..

Time tido Medina adalah within 8-10 mlm..so memang jangan berangan nak pergi surau time-time macam tu..mau merengek meraung macam kena pukul..huhuhu..So redha kan aja..semoga saya akan bertemu lagi di Ramadhan akan datang...InsyaALLAH..

(balance 14 hari ni, nak cuba jugak pegi surau..Kalau dapat berkali-kali..Alhamdulillah..)

Ouh ya..back to main topic..Tahun ni giliran beraya di mana semua?

Saya Alhamdulillah..giliran beraya di rumah Mak dan Abah saya..heheee..

Tahun lepas dah beraya di Kedah Seminggu!!So tahun ni haruslah giliran beraya bersama-sama keluarga saya pula kan...

Itupun bukannya seminggu..mungkin beberapa hari je..sebab Husband nak jugak pergi cari bapak nya di Perak atau Kedah..tengoklah kalau Budget cukup, dia nak jugak pegi Perak on Third day of raya..
Kalau Budget Burst..duudk je kat Kajang tu diam-diam..hiihih..

SO preparation for raya almost 60%..

Yang tak siap lagi..baju-baju raya anak2 (casual wear)
Baju Raya yang dah siap tu tak basuh pon lagi..gosok apatah lagi..MALAS..hahahh..
Kuih Raya ada yang dah dapat, ada yang belum lagi..
Rumah?malas nak kemas beria sangat sebab rumah bukannya raya sangat pon kan..Bajet nak hias rumah pon takdo..

Tahun ni beraya sangat sederhana..Lebihkan anak-anak je...Sampaikan saya tak kisah pon kalau tak beli kasut raya n baju casual raya for saya..Daddy apatah lagi kan...TAK KISAH setiap tahun..Entahla..Lebih excited untuk beraya dan tgk anak-anak bergaya..

Daddy says:
"Bie beli jela kasut raya..takpe..tapi janganlah sampai anak-anak punya je dekat RM400.00..membazir!budak-budak nak pakai kejap je pon...huhuhu" Tengoklah nanti...

hihihihi..

Jom layan Pics raya lepas-lepas..except 2008 je gambar missing in action!


Raya 2009 - Giliran Kajang - Dalam pantang mode!-Aqil 22 hari


2010- Giliran Kedah -Aqil buas time ni



2011- Giliran Kajang - Fav Pic ever! Infact DP FB Hubby pon still tayang gambar ni jugak!hahahah..outdated gile daddy ni!





2012 -Raya tahun lepas..Di Kedah..


So tahun ni Beraya di kampung suami ke kampung sendiri?





Photobucket

7 comments:

eiela said...

saya raya kat sini jugak

Cik Cammy Lia said...

tahun ni beraya belah incik suami nun di Johor sn..huhu..

**sm lah cammy pon blm bli bju lagi..pk utk ank je dlu, rsanya pki je bju kurung yg mn ada.haha

IDAZS said...

tahun ni kami balik terengganu dulu, kemudian baru balik kedah :)

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Farah setiap tahun rutin yg sama..pagi raya umh mak farah dulu then tgh hari sikit pegi umah MIL pulak..pas tue balik umh mak blk terus membuta sampai ptg sebab pening makan ketupat banyak..hehehe..

aTieYusof Family said...

wah! meriahnya raya...
tahun ni msti lebih meriah kan dgn adanya Medina bam2...hehe..
thun kami raya di Melaka, belah suami..:)

aanie said...

aanie raya belah suami dulu...raya ke 3 kot baru balik kg aanie lak...yeay!!

aanie pun suka tgk pic pakai baju pink tu....

Lily@MamaZaraZareef said...

tahun ni akak giliran kat umah in laws..tp umah mertua ngan sndiri dekat jek so giliran ni based on pagi raya jekla..selainnye tu gilir2 tido umah mak n mertua selang semalam..hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget