Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jul 19, 2013

Persiapan Raya 2013 - Tema Raya tahun ni...

Over sangat saya ni kan..

Baru Ramadhan ke 10 dah kecoh pasal raya pulak...hahaha..

Entahla..Raya kali ni....saya rasa sangattt tak sabar nak menyambutnya..hhihihi..

Sebab?

Raya kali ni kami ade Medina!!

Harus excited sangat..pasal tak sabar nak pakai baju sedondon dengan dia..hihihi..

Oh ya..Raya tahun ni yang membuatkan saya lebih tak sabar adalah...

Tahun ni tak Balik Kedah!!Yeayy!!ihik!

Kebetulan raya pertama Medina,akan beraya di sebelah saya iaitu di Kajang, so harus saya lebih excited!

Sangat tak sabar nak beraya tahun ni sebab Raya kali ni adalah raya pertama selepas tiga tahun kami adik beradik dapat beraya sekali..kalau raya yang lepas2 mesti tak cukup kami lima beradik..beraya rumah mentua lah kan...

So tahun ni memang dah berjanji untuk beraya sekali kat rumah mak..Alhamdulillah..

Tema Raya??

Alhamdulillah..sejak bulan March hari tu lagi kami dah pergi tempah baju kat Maksu saya..Dan sekarang dah siap dah..Untuk..

Sepasang Baju Melayu Daddy (blue Electric + Sampin PINK)
Sepasang Baju Melayu Aqil (blue Electric + Sampin PINK)
Sepasang baju kurung Moden - Nursing Mommy (color blocking - Blue electric + Shocking pink)
Sepasang Kurung Pahang - Nursing Mommy (Polkadot Merah Hitam (kain), Polkadot Merah Putih (Baju)
Sepasang Kurung Moden - Nursing Mommy (Merah hati)
Sepasang Baju Kurung Medina (Shocking Pink -Baju, Blue Electric-Kain)
Sepasang Baju Kurung Medina (Polkadot Merah Hitam (kain), Polkadot Merah Putih (Baju)

Medina n Mommy sedondon gituuuu.. (arghh cant wait!!!)

Total Tempahan : RM410.00 (haaa amikkk...)


Medina with her Baju Kurung Kedah..kebetulan ada kain lebih, tu yang maksu saya buat baju kurung Kedah tu..so Medina ade 3 pasang baju kurung...yeayy!!


Baju - baju raya yang sedia untuk di basuh dan di gosok!heee


Cuma baju casual for Aqil n Medina je belum beli lgi ni...tengoklah minggu depan ke..baru nk tgk2..hihihi

Baju Raya korang kaler ape tahun ni?


Photobucket

13 comments:

*azni* said...

tahun ni tema caca merba..hihi..

SSulieana said...

cantik warna blue+Pink su suka...sue recycle je warna tahun lepas2 purple...haha

Cik Cammy Lia said...

wah sm ah tema kite..sy pon pilih blue letrik gk taun ni..hehehe

diana said...

merah..pertama kali pakai warna merah ni..hehe..
comel la baju polka dot tu..hehhe

eug|ena said...

comeinya medina pakai baju kurung!

semangat ye tahun ni mommy aida.. kiteorg purple, sbb nak recycle baju melayu papa.. hahah.. yg lain sume baru... jahat kan? :P

hayati hashim said...

Semangat mommy nya nk raya.. terkesima jap sbb daku x buat pape utk dri sndiri. Bju ank je dh siap trlebih lebih..

aTieYusof Family said...

Semangat Raya noo..hehe..
Kami tema Deep Orange thn ni..
dah tempah tapi blm siap...
baju kasual pa'e dah beli 2psg..tapi kena tambah lg nti..hehe
amboi2..anak dara Medina comell berbaju kurung Kedah...:)

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Farah masih blur lagi persiapan raya utk Emir.. btw cantik baju medina..i like.. hehehe ;p

Lily@MamaZaraZareef said...

cantek pink biru...like banyak2..hehehehe..nway, akak dulu pon mase 1st yr raya ngan zareef super eksited..siap wat photoshoot raya outdoor lagi..=p..tp tahun ni hampeh sket..sbb raya kedua tu akak dh kena keja..so tkde mood nk prepare baju raya beria2..wuwuuwuwu

LiLy @ MaMaQiStInA said...

alolo..comeinye medina pakai baju kurung...
ktorang tahun ni tema hijau.. :)

IDAZS said...

comeynya medina pakai baju kurung. wah banyaknya baju raya. hikhikhik..

saya pun masih banyak yang tak lengkap untuk raya ni.

jom shopping!

MaMa Rey said...

alolo comelnya dia berbaju kurung kedah..

Ryanna Ave said...

Assalamualaikum, ada sesiapa nak try SK-II tak.. ni pun termasuk dalam persiapan raya kan? Mesti nak nampak bersinar-sinar raya nantikan..hihi. Kalau berminat sila ke http://naturalbeautyavenue.blogspot.com.. saya beli wholesale dan ada jual TRIAL SET/TRAVEL SET dengan harga RM 109 sahaja untuk Basic Set. Boleh nampak kesan dalam masa seminggu insyaAllah :) Terima kasih tumpang iklan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget