Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jul 8, 2013

Day II - Nanning,China - Shopping

Assalammualaikum..

Jom kita sambung cerita Day II - Part I in NanningDay II- Part II..

Tak sabar nak habiskan sebab nak cerita hat lain pulak..kikikik..

Destinasi seterusnya adalah Makan..

Tapi saya akan buat entry khas untuk cerita corak pemakanan kami di China ye.. (Berdebar-debar tak tunggu?kikiki)

Next..

Shopping Time!!!

At 1st kami ke shopping Complex yang ala-ala cam kat Pavilion yang harga semuanya mencecah beriban-riban ringgit!!

Melilau la kami ke Butik Tods..LV, Guess, Rolex la..arghh ini semua mengarut!!

Sape nak beli barang memahal cam gitu kan..so bergambar je la yang mampu...hahahah..





Sebenarnya nak tangkap gambar kat dalam Mall ni pun tak boleh tau..Entah..takut orang buat pape ke//

Sudah nya kami berjalan-jalan kaki di sekitar situ di mana terdapat banyak kedai outlet2 yang jual pelbagai jenis baju..macam street shop..

-Di luar shopping complex tersebut-

Tapi harga pon tak macam kat street tau..still harga butik yang buat sya cam..hurghhh..hahahah

Seterusnya..dalam pukul 3 petang, driver kami membawa kami terus ke Next shopping Mall yang mengambil masa kira-kira 30 minit utk sampai dari bandar Nanning..

Ok Shopping Mall kali ni ala-ala Paradigm Mall or The Gardens..

Boleh bayangkan tak?

Kikiki.. 


Okla..dah nampak tak kami siap bergambar lagi dengan Sales girl dia yang cantik lagi molek tu..

FIL beli clutch tuk orang lelaki yang berharga RMB1400.00 @ RM700.00 ..mengarutkan??

Memang lah leather tapi bagi saya yang takde duit ni, mmg membazir!!

kikikik..






Oh ya..sesampai nya kami di sini..kelihatan International boutique juga berada disini..antaranya H&M, Uniqlo, Guess, Parkson, and etc..

maka..Butik H&M harus diserbu oleh BIL n SIL..

Saya yang memang tak plan nak beli pape hanya mem folo sahaja..kalau ade kasut Aqil, baru saya akan tengok-tengok..kikik..

ok,buat pengetahuan semua, ini adalah kali pertama saya jejakkan kaki kat butik H&M tau..walau kat Malaysia pon ade butik ni..kakakaka..Peghak sedikit di situ..huhuhu..

Sekali tu..bile masuk je Kids Dept,

'Wowwwww..'

ahahahaha..

cantiknya collection kat sini!!

serious!!sangat up to date n sangat korean style..

saya sudah jatuh hati..

dengan seluar cerut nya..

dengan kasut budak yang cantik!!

Dengan Color Block-ing lg!!

ouh..kasut Aqil pon ade kat sini!!

harga pon murah je.. RMB99 @ RM49.50..

Harus dirembat satu..!!

seterusnya belek-belek lagi..ingat nk beli Medina punya stuff..

tapi saya kan takde duit pon pegi sini..Just portion untuk bercuti je yang ade..kalo shopping mmg tolak tepi..

saya pon pejamkan mata je tgk jeans n dress cantik-cantik..huhuhu

Selepas menghabiskan masa lebih kurang sejam lebih dalam butik tu ..selepas mengahbiskan RMB1000 lebih kat situ, maka kami pn ke Starbucks untuk menghilang kan dahaga..



Aqil posing with his new shoes n caps..

Smart lol!!


Shopping complex yang sangat besar n tak berapa ramai orang walaupun hari ahad.


Next:

Butik Uniqlo..

Ni pon my first time jejak butik uniqlo..

hahahha..

diorang pon ape lagi..sambung shopping yang pada saya cam tak berkesudahan...

ahhahah..

So saya pon usha lagi ke Kids Dept lagi..memang interest utk diri sendiri Takde langsung!!!

hihihi..

ape lagi..nampak Jeans pendek for Medina..nampak cute sangatttt..

MIL pon ape lagi..ambik je la aida..

wakakakakak..ambik!!

ouh ya lupa..semua barang Aqil tadi ditaja oleh FIL.. (selamat duit hubby..)

hahahha..
So again kali ni pon di taja jugak..
Aqil pn dapat T-shirt satu..
Daddy pon dapat 1 suit office wear..

suke lah dia tuu

hihihi..

Selepas mengahbiskan RMB2200 @ RM1100 lebih kurang..maka kami pon beredar dari shopping complex tersebut sebab terlampau capek!!

huhuhuhu


Salesgirl yang miiinaaatt sangat kat Budak Botak ni..hihihi







Aqil n Mommy!!

Wahaahha..Next..

Air Terjun Niagara Falls versi Nanning..


Ouh yaa

** Tadi saya usha website H&M Malaysia..sebab saya memang dah jatuh hati sangat dengan collection mereka..maka saya pon saja lah buat persiapan dan allocation for raya sebab mmg nak shopping baju raya for Aqil n Med..sekali tu kan..rupanya harga kat Malaysia lagi murah..murah dalam RM10-RM15 per item lagi..hohoho..contoh kasut Aqil..Saya beli kat sana dalam RM49.50 tapi kat sini cuma RM39.90 sahaja..huhuhu..So memang akan shopping kat situ je la baju budak2 sebab I'm loving it!!hihihih



Photobucket

4 comments:

IDAZS said...

hihihihihi.. smlm pergi h&m lot 10.. tp byk yg dah abis size.. tunggu stok barula baru shoping raya..

suka juga sbb x mhl sgt dan mampu milik

SSulieana said...

seronoknya aqil, medina...aida next entryyyy!!!!hehe

MaMa Rey said...

wah bestnya jalan2 kat sana..seronok baca entry Mommy Aida ni..sy pn kalo tengok yg cantik cute trutama utk bdk2 mesti rembat jg hehe..

adrianna syaz said...

Bestnya..pg china..sya teringinnak g sana..tgk pokok2 buluh kat sana..

Salamkenal mama aqil..sya folo blog mama aqil..klu sudi snggah ke blog sya ya :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget