Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jul 17, 2013

8 Ramadhan 1430 - 8 Ramadhan 1434 - Semoga Aqil menjadi anak yang Soleh!Amin

Empat tahun sudah berlalu..

Empat tahun yang penuh suka duka..

Empat tahun yang penuh keceriaan..

itulah Aqil Jauhari Bin Mohd Jeffry..

Anak teruna kesayangan saya..

Sudah mencecah umur 4 tahun pada Ramadhan kali ini..

Semoga membesar menjadi anak yang soleh dan bijak dunia akhirat ye sayang..

Sedikit milestones Aqil Jauhari at 4 Years old

-Sudah pandai mengira..mungkin baka 'otak nombor' barangkali..Semoga akan ikut contoh Mommy n Daddy yang dapat A's in mathematics (UPSR,PMR,SPM)! heheee.. "How many adik u have?" "One only" "How many legs u have" "Two " (Sambil tunjur jari DUA) "How many fingers on ur right hand?" " one, two,three,four,five" - waktu umur dia tiga tahun, dia dah hafal one until Thirty ..tapi sekarang, bila dah lama tak study, terus lupa!haihla Aqil..

-Boleh tolong Mommy basuh pinggan walaupun hanya cawan dia sendiri..hihi

-Boleh tolong angkat lauk hidang kat depan

-Dah tak tantrum dah bile ada adik

- Tak pernah buat adik dia...and sangat sayangkan adik dia tuuu..

-Tak pandai pegang pensel lagi..tak suka menulis..tak suka mewarna..ni semua gara-gara teknologi yang serba canggih sekarang..huhuhu

- sangat suka cerita Ultraman, Power Rangers (out to date sangat!), transformers and semua Marvell collection of animation

-Tak pandai baca lagi..Tunggu sekolah tahun depan la..huhuhu

-Kenal ABC since umur 1tahun setengah lagi..Alhamdulillah sampai sekarang masih ingat dan hafal..

- suka campur adukkan bahasa..Contoh: Aqil nak book.. itu kaler merah la...yang itu kaler Green.. (instead of itu kaler merah..itu kaler hijau..vice versa)

Dah tu je kot!hihihi

***Birthday Aqil 29.8.13 ni..kemungkinan besar tak celebrate kot walaupun 3 birthdays sebelum ni celebrate sakan..Kali ni just having a dinner and buy him some cake..Ice cream cake maybe!we will see!!hihihi


Abang penyayang sangat!!

Semoga terus membesar dengan sihat dan bijak dan mengikut segala perintah Allah..Amin!!




Photobucket

8 comments:

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Alhamdulillah..dah besar dan bijak yer Aqil..Semoga sentiasa membesar menjadi anak yang membanggakan Mommy n Daddy yer.. ;p

aTieYusof Family said...

InsyaAllah abg Aqil akan jadi abg yg baik hati.. tu sifat syg sgt dgn adik tu dah nampak...
moga terus membesar dgn sihat & bijak ye cyg...;)

Cik Cammy Lia said...

abg yg bijak ni...gud boy

aanie said...

bersalin time puasa ke? wah, byk hari tu kena ganti...:)

pandai abg aqil.....dah boleh jaga adik dah ni...

Suliana said...

happy birthday aqil jauhari :-) pandai dia kira. aqil su pulak kira x pandai lagi cuma suka mewarna dan dah pandai tulis :-) perkembangan anak2 mmg lain2 kan.

Maria Firdz said...

selamat hari lahir aqil.. mmg bijak dan pnjang akal,,,sesuai dgn namanya... :)

Norhasniza Khalid said...

wah.. sudah boleh tolong mama yer.. semoga menjadi anak yang soleh ye...

happy birhtday to Aqil..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Good Boy abang aQil...rajin tolong mama...moga menjadi anak yang soleh & bijak..^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget