Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Sep 30, 2013

#THROWBACK - Bandung, Indonesia - Taman Safari Indonesia, Bogor

1st Episode of Bandung refer HERE

~December 2011~

Day I – Taman Safari Indonesia

Seterusnya perjalanan kami hanya mengambil masa 45 minit untuk sampai ke Taman Safari Indonesia..

Bayaran untuk masuk ke Taman Safari ini dikenakan IDR115 ribu (RM40.00 seorang)..tetapi BERBALOI!!

Sebab kita boleh nampak real setiap haiwan disini..in fact haiwan-haiwan yang jinak dibiarkan berkeliaran di sekitar kawasan taman ini..

keluasan?3 kali ganda lebih besar dari Zoo Negara..Luass sangattt.Haiwan pon pelbagai jenis n yang paling best, kita boleh bagi makan kat depa secara LIVE!Nak tengok?JOM!!


Hai pak Belang..


Menguap pun tak reti kaver..hahahaa..





Aqil at 2 years old..


Daddy with Harimau ape ntah..


Aina fed Elephant





Dady rilek je bg makan kwan dia ni..


Aqil n Daddy





Bear yang ganas..





Hai ..lawa rambut?heheee.








Momy ytakut gile dengan Elephant ni..Bau dah laaa busuk..hihihi

















Ada pertunjukan Anjing Laut...

Best sangat tau tempat ni..

tapi sekali dah pergi, cukup la kot..sebab tengok haiwan je  kan..kalau nak different experience pergi Zoo ni, boleh datang sini!PUAS tau..hehehee..

Cuma perjalanan je la tak tahan..sebab kawasan Bogor ni adalah di tengah-tengah di antara Jakarta dan Bandung..So kalau landed kat mana-mana Airport pon,still jauh jugak perjalanan..huhuhu..

NEXT






SHOPPING






TRANS STUDIO,BANDUNG



Tunggu!!!

Photobucket

8 comments:

aTieYusof Family said...

wah !seronoknya pegi zoo ni..
klu bebudak lagi excited tgk haiwan2 ni..real tu depan mata..:)

Lily@MamaZaraZareef said...

anak2 akak mesti suke kalau gi cni sbb dua2 pon pencinta animals..hehehehe..tpi ntah ada peluang ke nk smpai kan...=p

~MommyAqilMedina~ said...

Atie:hihih..memang seronok tau..Fun sangat..plus boleh gain knowledge baru..

Kak Lily:yeke kak..hihih..InsyaALLAH,kalau ade rezeki, tempat ni kena sampai dulu k..hihihi

seri.selaseh said...

Bess nye tengok. Dapat bagi mkn depan2 lagi eh. Dapat la tengok rupa gigi2 yg tak gosok tu dekat2. Bleh dpt bayangkan anak2 yg gerenti teruja sgt. Thanks for sharing. Mana la tau, rezeki kami sefamili dapat ke sana satu hari nanti.

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Wah bestnya.. hari tue pergi sana tak pergi zoo pun..so rugi..huhuhu

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

budak2 mmg excited la klu dpt pegi zoo kan sbb boleh tgk mcm2 haiwan

tony transport bandung said...

Assalamualaikum Wr.Wb. Tuan / Puan
Mutiara Bandung Transport Solution menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, mesra, jujur, dan peramah
Free & Eazy Program Tour (semua tempat di bandung)

Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej)

Rate Kereta Taip Daily/14 hour from 8am yo 10 pm

Suzuki APV ( 7seat ) 130 RM

Toyota Avanza ( 6seat ) 130RM

Toyota Innova ( 7seat ) 160 RM

KIA Pregio ( 10seat ) 170 RM

Isuzu Elf ( 10-15 seat ) 215 RM

Isuzu Elf Long (16-19seat) 270 RM

Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.
Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.
CALL / hubungi / sms / whatsapp / konsultasi percuma : +62 858 6137 8328
WhatsApp : +62 858 6137 8328
pin blackberry : 30D1 82F0
email:
tonybandung@smartfren.blackberry.com
or
tonytransportbandung@gmail.com

tukang taman murah said...

makasih gan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget