Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Oct 22, 2012

Scan 4D - 2nd pregnancy~ Klinik Jameaton~

Last Saturday..

Full of activity!!but this time nak cerita satu je dulu ..yang pasti full of excitement experience...hehehe..

Dah pukul 2.30pm..bodek2 en huby sket cakap nak g scan baby..

tetiba mood dia ok..dia suruh saya cepat siap..

nak pegi scan kat mana?

Saya google google (before ni dah puas google dah tapi tak finalized je lagi nk pg kat mana)

Lastly bukak blog tgk review..

ter berkenan kat satu clinic ni kat Taman Equine..

ade dua option:

Poliklinik An Nisa'
Klinik Jameaton

Both clinic got a gud review!!

1st..call Poliklinik An Nisa'...tak angkat pon..hai yooo

2nd, call Klinik Jameaton...dapat..

hari itu Sabtu ,nak buat scan kena datang area pukul 6 ptg sampai 9 malam je..

Kena booking..

nasib saya baik,masih ade kekosongan utk book..

1st come 1st serve basis ..sape yang datang dulu,dia akn masuk dulu..

Ok!!

saya sampai area situ around pukul 6.05pm after berlegar-legar cari lokasi yang tepat..walaupun dibantu dengan GPS.. (huby membebel sbb saya tak copy address before nak datang..huhuhu...terpaksa telan segala bebelan)

Akhirnya kami sampai jua di klinik tersebut..Yeayyyy..


Sesampainya disini..
saya tgk ade sorang couple yang baru sampai jugak macam saya..
jadinya..mereka masuk dahulu diikuti dengan saya..

Time tu takde orang langsung except for kami n couple tadi..

Sampai terus register dengan kak Lin yang sangat peramah!!
So saya pon happy je kalo nak buat treatment kat sini...hihihi

Sementara tunggu tu..Kak Lin suruh Aqil main kat playland kat bhgn belakang klinik tersebut (berhampiran dengan toilet)

So kami pon bawak Aqil ke situ utk menghilangkan boringnya..

Sebelum tu..

Aqil snap a momy's picture!!

GEGAR!!hahahah..



So inilah Playland nya..

Okla tu kan..nampak sangat klinik ni Kids frenly..

hihihi..Aqil pon happy la dapat main kat sini..

Tapi Momy kena teman...

Sbb dia takde kawan...huhuhu..




Main2 dalam lima mins camtu..dia dah boring sbb still takut2 nk main plus takde kawan...

Terus momy ajak dok luar...huhuhu


Happy mode..





Yeayy..

After 20mins menunggu..

Couple tadi pon keluar n kami pon masuk..

Terus baring atas katil..

Tgk doktor/sonographer (tak sure) nampak cam mude sangat..
Dia pon frenly je panggil saya kakak..

badan pon kecik molek je..hihihi..

"ok akak nak buat scan biasa ke 4d?"
"nak scan 4D..tapi tak pe ke?"
"sekarang dah berapa minggu?"
"26minggu"

"ooo takpe..kita try dulu...kalo tak dapat 4D, kita scan biasa je ye ..nak tgk gender sekali eh?"

"a'ah..boleh nampak tak dok?"

"boleh tapi ikut nasib..takut baby takmo tunjuk.."

"oooo...ok!!"

Aktiviti teropong menteropong pn bermula..

ade dua screen kat situ, satu kat atas (face kita) satu kat monitor scanner..

Berat : 700gm (saya rasa sangat kecik je rasa) tp doktor kata normal
Uri kat atas
ukur panjang n dapat tgk jantung dia berdegup...wah teruja sekejap..

Pastu pegi kat bahagian kaki..paha n jengg jeng...hihihi..

Doktor dah show dah dia pny gender..

InsyaALLAH..

60-70% doktor sure it's a ......

InsyaALLAH...huhuhu..

Ooooo ok..

kikikiki..

(rahsia dulu ye...tunggu 90% sure,baru kita reveal k..)

Skrg kita tgk muka dia plak..

Alooooo..dia taknak tunjuk la momy..
Dua-dua tangan dia silang n tutup muka dia..

maybe dia malu..huhuhu..

Doktor try lagi...saya rasa sampai sepuluh kali try kot..baby still taknak tunjuk muka dia..
Not even sebelah muka pon..

Aiyoo..pemalu nya ank momy ni..

selepas digodek-godek perut momy pon baby taknak tunjuk...
sudahnya..takpela doktor..takde rezeki nk tgk..

hihihi..

N doktor pon kata,kalo nk tgk lagi try datang lagi before 32weeks (max)..sbb kalo over sgt pon takut tak bleh nampak..sbb dah padat..

ok doc!!

Advisable week nk buat scan 4D ini adalah:
28weeks-32weeks..

Time tu dah cantik sangat nk tgk..

hihihihi..

takpe la kan..

So kami pon balik dengan perasaan redha sbb baby taknak tunjuk muka..huhuhu..

N Doktor pon tak charge 4d scan pny fees pn..

juz scan biasa RM55only..
(including 2D print pic n CD)

Baik kan klinik ni..kalo tak dapat ape yang kita nak,mereka takkan print n charge 4D pon...

Kalo scan 4D chargesnya adalah RM100 (including printed gambar n CD)..

So best kan..walaupun tak dapat nk tgk in 4D version..

yang pasti lepas ni bleh beli baju baby dah..hikhikhik..

So kepada sesapa yang nak buat scan 4D tu bleh la pegi ke 

KLINIK JAMEATON SDN BHD
B5-G-03, Jalan Pinggiran 1/2,
Taman Pinggiran Putra,
43300 Seri Kembangan,
Selangor

Tel: 03-89442270

Tapi yang scan bukan Doktor Jameaton sendiri tau!!saya rasa mungkin sonographer dari luar..but still ok n bez!!










No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget