Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Oct 16, 2012

Esok~3rd Antenatal Checkup~

Wah...hari ni dah 26weeks dah..alhamdulillah..ini bermakna lagi 98hari to go..

(hikhikhik..sejak d/load apps I'm Expecting kat Google Store, sampai hari pn bleh counting..)

So Far, takde masalah besar2 sangat during pregnancy kali ini..Kesihatan pon bertambah baik..tak pernah kena demam or sakit2 yang tak sepatutnya...Alhamdulillah..

Cuma...towards 3rd trimester ni of coz badan dah sangat berat dan effect kat pinggang...

Bayangkan..setiap hari balik kerja mesti suruh huby picitkan bahu n pinggang...sampaikan en huby dah pandai mengurut compared to dulu-dulu... (gud job dady) hiihihihi..

Huby dah tak berani tolak permintaan saya..sbb dengar perkataan "Malas" je dari huby, terus menangis banjir..sensitive giler...hahahah..risau effect kat baby..Tak la baby baik kan..tak nangis2 kan nanti..hihihi..(psiko)

Alah..saya suruh urut tak sampai 3mins je pon every session..(hari ni huby outstation,takde sape nk urut...suruh Aqil urut la..-3 saat je mamat tu bleh urut...hihihi)

So esok 17.10.12 - 3rd Antenatal Checkup..

Hopefully semuanya akan ok..

Cuma yang tak ok..esok terpaksa minum air gula..huhuhu..(malam ni dah kena puasa)...haih tak syok...

Dan esok after minum air gula kena tunggu 2jam baru bleh proceed dgn normal procedure..boringnya..nk buat ape 2 jam tu ntah...

Dulu...siap tido lagi time dua jam tu..padahnya..bangun-bangun tido terus muntah...void terus test air gula tersebut..kena buat lagi sekali..huhuhu..haru...Ni terpaksa gagahkan diri jugak utk menunggu..huhuhu..

Semoga semuanya baik-baik je esok..Amin..

3 comments:

IDAZS said...

eh tak jauhla beza kita. saya 25 weeks+. Aritu minum air gula juga, alhamdulilah semua normal.

Memang serik dah rasa nak minum tu. apepun selamat minum air gula esok ya :)

pB said...

semoga semuanya selamat

MommyAqil said...

IDAZ: a'ah..mmg tak jauh sgt kita pnya kandungan..EDD sy 24.1.13...hihihi air gula mmg sgt tak bez kan..huhuhu

PB: thank u lalink..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget