Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Oct 9, 2012

~Kerja Baru at 6months pregnancy~

Yeayyy..dah tak jadi penganggur dah..

Alhamdulillah..

At least takdela burden hubby bertambah-tambah dek kerna bayar keta,ASB,Insurance lagi..

Semoga kerja ini mampu membantu keluarga kecil kami...InsyaALLAH..

Cerita tentang kerja baru...
Sebenarnya..
saya kerja kat company FIL..partnership company between he n his friend..
Actually company ni baru set up n business pon baru je start..
nature of business company Carriercorp Petroleum ni adalah...Isi minyak Kapal Terbang..
Dengar cam dahsyat kan..tapi bila business baru je start, maknanya banyakla yang kena sacrifice..
duit pon kuar cam air sbb modal yang sangat main juta-jutanya...huhuhu..

So saya kat sini as an Account Executive hanya utk temporary je..sampai saya deliver n sampai saya tak jumpa kerja lain lagi..

Compay was located at Ara Damansara.. Kalo tak jem,dalam 15mins dah sampai dah..tp kalo jem 30mins pon tak sampai2 jugak..Nyampah ngn KESAS Highway ni..huhuhu...
So far okla..kerja pon tak banyak sbb at the moment baru isi utk Kapal terbang from Jakarta kat Malacca Airport..

InsyaALLAH bulan ni n bulan depan dah start isi minyak tuk Firefly,AirAsia kat Airport Kota Bharu n Senai, Johor..time tu mungkin dah start busy kot sbb banyak account nk kena maintain..

Hopefully company ni boleh survive n saya tak payah cari kerja kat tempat lain lagi..hihihi..Amin..

#Semoga rezeki kami akn terus murah dengan kehadiran baby baru nanti..dah kerja ni, barulah boleh Momy berangan nk beli itu ini..hihihi..WISHLIST: nak beli Pump Medela SwingNursing Wear banyak2..n BANYAKKKK lagi..hihihi..

***Baru dua hari kerja dah berangan macam2 kan..isy2....

OASIS Square Ara Damansara




5 comments:

pelangi chenta said...

cantiknya environment tempat akak kerja.anyway bila dah ada kerja nie memang otak ligat nak fikir barang kan.come soon baby boy ke baby girl?

MommyAqil said...

opis nya mmg cantik num..tp tu la still kosong lagi sbb suma baru nk buat renovation..Baby?hihihi..tak scan lg yunk..surprise..kikikik

Musfirah Shkuri said...

wah!!!congrats darling (^^,)...rezeki baby...

MommyAqil said...

Thank u Dear..Alhamdulillah...

Syukri Anna said...

Ada kerja kosong tak kat oasis tu lagi...sy tgh cr new job
hannahzin@yahoo.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget