Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Oct 17, 2012

~Checkup at 26 weeks~

7.30pagi dah sampai kat KK Puchong..

Dah lepas amik urine n cek HB..

Malangnya HB hari ni tak berapa bagus.. 10.4 only.. (terbaik : 11 ke atas)

Seterusnya pg minum air gula..

NOTA: Minum air gula ni diwajibkan hanya untuk ibu-ibu yang mempunyai gen history..Contoh kalo mak ayah kita ade Diabetes,kita diwajibkan untuk minum air gula ni utk test kita ade diabetes jugak ke tak..buat yg takde gen history,anda selamat dari meminum air gula ini..TAPI tidak bagi saya...Mak saya seorang diabetic...huhuhuhu

Pukul 9 pagi baru dipanggil untuk minum air gula..(gile lambat kan..huhuhu)..

Ok,air gula kali ni sangat tak sedap..sangat pekat n tetiba ter banyak pulak..hihihi..(dah tak suka minum tu, macam-macam alasan bagi..)

Before tu amik darah dulu..and too bad for me dapat nurse yang mulut je bising tapi tak reti amik darah orang..selalunya kan..Amik darah ni takde la sakit mana...tapi kali ni sakit sangat plak rasa..

Nurse tukan..bila dia dah cucuk kat lengan saya kan..dia bleh ke kiri ke kanan plak mencucuk nk dptkan darah...(nampak sangat dia tak sure n bleh terkeluar perkataan alamak alamak lagi)..haihhh..

So kesannya..saya yang merasakan sangat sakit...Indian after saya pon complaint bnda yang sama..SAKIT..before ni dgn nurse lain tak sakit pon..haih la nasib..

Lepas mengharungi azab minum air gula..terus ke bilik 19 nk cek perut..

Jantung Baby ok..semuanya ok..

Berat pn baru 59.4kg (+1.4kg dr last month) hopefully tak exceed 65kg cam Aqil dulu..huhuhu..

Pastu refer doktor sat utk membincangkan masalah k*p*tH** yg dihadapi..

Doktor kata..dia akn bagi ubat ,,sebiji je sbb dos dah tinggi pastu masuk ikut Faraj..Kalo takde perubahan lagi,barula doktor akn amik sample...Okies..Thanks Doc..

Pg Farmasi..

Amik Obimin, Ubat tambah darah n Ubat K....... tersebut..

Seterusnya menunggu smpai kul 11.15..pastu amik darah lagi..huhuhu..tensi je kan...

lepas tu barulah bleh melantak...hoohoh..nasib baik baby baik je..tak lapar sangat..mungkin penangan air gula tu yg buat kenyang kot..

Waalahu'alam..

So skrg ni..nk mencari klinik yang ade offer 3D/4D scan..tuk kita teropong gender baby..haih tak sabar ni!!

Ade any suggestion tak nk scan kat mana area Puchong/Seri Kembangan..kalo ade,meh info kat kita eh..hihihih..

***Tetiba tak sabar nk beli barang baby..hikhikhik..Haihla Mom n Baby Expo..cepatla menjelma sbelum duit kehabisannn....


5 comments:

::NureeN:: said...

pasal minum air gula tue, tak la.. nureen x der gen diabetik pon kena minum jgk katanya skrg ni wajib sbb ada kes bila time nk bersalin ja kena darah tinggi la mcm2 so depa nk kesan awai..
katanya berkuasa start 2009 kot sbb nureen bersalin anak 1st 2008 x kena tp bersalin anak ke 2 thn ni kena minum huhuuuu
so far alhamdulillah b4 minum 3 n lepas minum 4 hehehhe

::NureeN:: said...

scan 3d/4d tiap2 bln nureen buat, kat kedah murah jerr skali scan x smpi 50
sbb tue tiap2 bln nureen wat sbb mmg nureen dh book doc tue bersalin anak 1st n 2nd hehhe

munna said...

seronok baca ni... teringinlah pulak...

MommyAqil said...

Nureen: Oo yeke...hihihi..tak tau la plak..sbb time 2009 sy preegy yg 1st,doktor cakap camtu la..yg ade gen diabetic je wajib minum..skrg dah wajib utk semua ye..hoo mmg tak dapat nk elakla kan..huhuhu...Pasal scan tu..murahnya kat kedah...kat sini rasanya ade RM80 yg paling murah kot...huhuhu..nk kena mensurvey ni..Thanks ye Nureen for gud info...

MommyAqil said...

Kak Munna: Jom Preggy lagi..hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget