Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Oct 15, 2012

Bile En Suami sangat BOROSSSSsss!!

Hurmm..Biasanya org pompuan je akan boros kan..


Tapi terbalik pulak dengan kami..

En suami saya tu mmg pantang ade duit lebih sikit..mesti kelam kabut nak habiskan duit yang ade...

Haishh...mmg tak sayang duit betul la.. (almost 5 years kawin..macam tu la perangainya..)

Mungkin dah terbiasa dari zaman bujang tu yg terbawak-bawak sampai sekarang...huhuhu..

Kisah Semalam..

Mood saya tak berapa ok..mungkin pembawakan budak..(andaian sendiri..hihihi)

So disebabkan lapar saya jadi bertambah lapar nk marah org..al kisah..suami sangat lambat bngun tido (taula cuti kan..)

Jadi sy agak bengang disitu..

Bila dia dah bangun n dah siap (nk pg makan)..saya kunun-kunun taknak pg..

Tapi setelah dipaksa oleh encik Aqil (sbb dia nk g mkn Kepsi)..saya pn beralah..

Nak mengelakkan pergaduhan tentang kemana nak pegi (selalu terjadi hny disebabkan hal kecik ni je..huhuhu)

Huby pn suruh sy drive (sbb sy yg selalu fussy ttg kemana nak pegi)...

Sy pn paham tujuan dia (taknak haduh)..sy pn drive..memula tak reti nk decide g mana..sekali tu gamblee..

Terus ke Sunway Pyramid..

"kita nak makan kat mana ni?"
"makan KFC la"
"KFC kan kat belakang rumah tu je"
"tak..bie nk pg jalan2 sekali...kita pg Sunway"hihihihi..

hahahahah..kan dah terkena...

Smpai..terus ke KFC..(orang sangat ramai semalam)

pastu bawak Aqil pg Playland kat situ..main playground jap pastu keluar dari playground dgn injuries sedikit sbb berlanggar dgn budak cina bila berlari-lari kat situ..huhuhu..(nasib la Aqil..buas sangat..hihihi..)

pastu naik bumper car...sronok tak hingat sbb dpt main langgar2 dgn dady..

Pastu terus ke Harvey Norman... (Aqil dah tido..jam menunjukkan pukul 6.30ptg)

Episod BOROS bermula..

"jom masuk Harvey Norman jap"

Saya tau tujuan dia ke situ..saya hanya mengikut...

KEBETULAN...(mmg suruh sangat beli la gamaknyaaa...)

Harvey Norman buat sale gila2 sampaikan harga menjunam jatuh..

Harga ape??

jeng jeng jeng..

setelah melakukan survey..

"Bie jom kita minum..kita buat calculation jap"

"ok"

Pg JCo Donuts...minum n mkn donut..

Chit chat chit cha chit chat..

"ok last..nak beli ke taknak??" (jam menunjukkan pukul7.30 ptg)

"ikut abg la...duit abg...tp abg kena make sure duit kita cukup nk idup smpai b beranak nnti"

Last but not least...

Beli jugakla dengan credit card installment..(hutang lagikkk...)

Akhirnya..

kami beli... Sony internet TV ..40" LED... 

harga??

RM1999 instead of RM2599 (harga dua minggu lepas)

Tu yg tergedik-gedik sgt dady nk beli tu..

So cash n carry...kami pon balik dengan hasil boros kami itu.. (Dady yg boros to be exact..)

Momy pon beli Philips shaver kat situ.. 

(disebabkan perut yg makin membesar terpaksa guna alat canggih sikit utk men shave tpt2 yg tak nam pak..TUTTTT) hihihihi..

So kat rumah dah ade 4 Sony TV... (membazir kan??)

Disebabkan 4..jadi bilik kami ade dua TV...satu utk Aqil+HyppTV, satu utk dady main game n tgk movie..smpaikan mlm tadi rasa cam tak bleh tido bile dua-dua TV nk pasang..hhuhuhuh...bising..

***Aishh mana gambar??sorry semuaa...HP momy tinggal dalam keta bile pg Sunway smlm... (nampak tak ke careless an momy disitu..huhuhu..) so takde gambar..kalo ade pon dlm hp dady..Gambar TV tak bleh tunjuk..nanti ade org yg dengki..huhhuhu..(adela org tu...TUutttttttt)

Next Entry: Kisah anak seorang Agent Insurance..





3 comments:

pelangi chenta said...

xpelah kak.sekali tumpang beli barang ye?

MommyAqil said...

hihihi..tau takpe kan num..pau sekali sekala..tp akak amik yg murah2 je..hikhikhik..

Anonymous said...

Hi...
Klau nak instalment kat Harvey Norman diaorang perlukan document apa2 tak?...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget