Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Oct 29, 2012

Cerita AidilAdha 2012 K.a.M.i

Hy.. Salam Aidiladha buat semua..

Alhamdulillah..Raya Aidiladha kali ni kami dapat merayakan bersama-sama terutamanya dengan famili tercintaaa...

So malam raya tu kami dah berkampung di rumah mak saya untuk memasak ape2 yang patut..

Agak kelam kabut jugak sbb banyak menda yang takde/tak beli lagi/tak buat lagi..

Menu yang akn dimasak mlm itu adalah:
Kuah Kacang
nasi impit
Rendang Ayam
Agar2 lembut mak saya

So abah saya adalah orang yang paling sibuk membeli itu dan ini..al maklumla..bila dah malam raya tetiba gas abis, mmg takkan jumpa gas dekat kedai yang berdekatan..sumanya sold out!!terpaksa lah abah menjelajah ke luar kaw dari rumah mak saya tu utk mencari gas ..

Dah beli gas...tetiba mak saya baru teringat..nasi impit tak beli lagi..keluar lagi mencari..

Dh jumpa nasi impit, cili kering pulak takde!!haiyooo mmg sangat satu2 kan..huhuhu..

Lastly, "mak..kalo mcm ni kan..sehari sebelum raya baik mak listkan ape yang takde..senangla bdk2 ni mencari..ni takdelah satu2 lupa nk beli...hihihihi"

Luckily, adik beradik saya semuanya perempuan n mmg bleh diharap..so semua kerja jadi mudah n cepat n of coz org yg paling lambat tido haruslah si tukang masak a.k.a mak saya..hihihi..nak tolong lagi..den dah tak larat..Along saya pon terpaksa balik sbb baby dia meragam..plus angah saya mmg ank dia jenis meghap (org kedah kata)..cuma Aqil bleh postpone sket tyme tido iaitu pukul 12 mlm barulah saya bersama-sama dia utk tido..

Pagi esoknya..semuanya bersiap siap utk ke rumah nenek saya di Cheras..

Sampai sana..ade spaghethi!!wahh harus melantak yang ini dulu..barulah diikuti dengan Nasi impit,kuah kacang n rendang serta lemang..

Setelah semuanya ade dan berkumpul (tak sempat pon photo session)..jam menunjukkan pukul 12.45tghari..sebentar lagi akn berkumandang Azan Zohor dan sembahnyang Jumaat..huby pon bergegas mengajak saya blik Puchong sbb nk smbhyg di Puchong katanya..



Angah n along with 'handbag' masing2...hihihh


Abg long n Aqil...


3 kiddies yag sgt comel berbaju melayu..


Dady focus bwk car..

Kenapa Aqil tak pakai pink??
sbb baju pink Aqil dah hilang..
tak tau kat mana letak..
huhuhuhu


Momy n dady..
Momy dah gemuk ye buat pengetahuan semua..huhuhu..


Tinggalla semua..sampai ketemua lagi ya..

Sampai di Puchong, makanan tengahari telah tersedia..huby n Fil terus berangkat menunaikan solat jumaat..
Dekat rumah FIL ade:

(western)
Kambing Bakar
Ayam Bakar
Hot dog
Salad
mashed Potato
Salad

(kampung2)
Nasi putih
lemak Pisang
Ikan keli sambal
Ikan goreng
Sambal belacan
Sambal bacang
Ulam ulaman

Rendang
lemang

Agar2..

Wahhh marveles kan..hihihihi...Tetamu pon boleh la dikatakan ramai tp tak ramai sangat pon la..still terkawal n mencukupi..

Berada di rumah FIL sehingga pukul 8.30mlm dek kerana menunggu Aqil bangun dari tido..

Smpai dirumah around pukul 9mlm..dan terus bersenang lenang dirumah tanpa gangguan dek kerana isi rumah yang lain semuanya balik kampung..

HEAVEN!!bile hanya kami bertiga berada di rumah sendiri..bahagia gitu.. Pakai seksi mekci pon takde sape yang nmpak..hihihihi..

***Sabtu dan Ahad??di rumah kami saja..tak pergi memana pon unless baby xpo tu je...huhuhu




Photobucket

2 comments:

aanie said...

suoknya menu2 tu semua.....

dah balik umah sendiri mmg rasa lega sgt kan? anak pun tau...tgk dia selesa je duk kat umah sendiri....

p/s: sori ye nak bgtau ni....blh x buang word verification kt bwh ni? sb sy nak komen x lepas2 lak ni....mata pun x brapa nak nampak dah ni...hehe...sy cadang je ni...kalau xnak xpe....hehe...

~MommyAida~ said...

Aanie:hihihi..saya dah buang dah verification tu..sbnrnya sy pon tak suka menda tu tp tak perasan plk kt blog sndri ade jugak..hihihi..Thanks ye bgtau...kikikik..

Bahagia je kan duduk rumah sendri..menu2 tu suma marveles tau..hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget