Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Oct 23, 2012

Kisah Abg Aqil~Next year!!~Schooling Session

Still not decide yet..

To send or not to send..

Next year 2013..Aqil akn menginjak ke usia 4 tahun..

So whether nak hantar ke tak tu still not decide yet..

Sbb plan mcm nak hantar dia kat tadika MCA (Chinese kindergarten)

Tapi...banyak pro n cons yg kena pikir..

Antaranya...mampu ke Aqil cope with Chinese learning process yang kita semua tau mmg sgt mencabar..

Plus punctuality sangat menjadi keutamaan n Homework yang banyak..haiyooo..tak taula..Momy yg pening lebih..huhuhu..Takut dia takleh cope and at the end of the day nothing we can gained from all sacrifices..

SO dekat Tadika MCA ni kena hantar seawal umur 4tahun so that diorang akn mudah tangkap n beljar..Plus it's bahasa asing yang Aqil tak pernah dengar n jumpa so cam ade difficulties kat situ..

kalo nak hantar kat tadika biasa..Momy rasa tunggu umur Aqil lima tahun la..sbb takut Aqil cepat boring..

Sbb so far semua Aqil dah tahu..

Dari ABC until Z
DAri 123 until 30 semua Aqil dah hafal n pass..cuma tak pass bab reading and writing skills..sangat malas tau itu budak kalo nak menulis ke ape ke..

Yang tu Momy still bleh ajar n improvekn dia lagi..that's y rasanya better hantar dia umor 5tahun kalo nak pegi Tadika biasa je.. (I mean bukan Chinese school)..

But then..yang menjadi masalahnya..nak hantar ke tak hantar kena decide sekarang sbb registration kena buat skrg kat Tadika MCA tu..

huhuhuhu..still in mode pening...hurm..kena discuss dengan dady n buat survey lagi ni..

***Kalo tak hantar kat Chinese school pon ingat next year nak hantar Aqil pegi Playschool...At least dia bleh ber kawan..takdelah cam sekarang ni..pantang jmpa orang je nak debik n pukul..huhuhu...

Searcing n Surveying mode is ON!!




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget