Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Oct 25, 2012

Cuti Tahun Depan ..Kita pegi ~ Nanning ,China ~

Assalammualaikum..

Rentetan dari cuti-cuti hujung tahun semalam, jadinya the perasaan nak bercuti tu terbawak-bawak sampai saya sanggup menghabiskan masa berjam-jam kat website Airasia..

Memandangkan, the day before tu MIL suruh tgk tiket murah dua destinasi baru Airasia (Kunming N Nanning), maka saya pon berhempas pulas mendapatkan tiket murah..

hihihihi..

Findings??

Yeayyy..dapat jugak tiket murah on June 2013..

Pegi RM99 balik RM115 sorang..

Murah sangat tau..

balik keja...dalam pukul 10mlm tu (memula taknak pg sbb confirm sangkut kalo pg situ...huby berkeras jgk nk pg sbb nk hntar cek)...Jadi, MIL suruh tgk balik tiket tu..still ade lagi tak yg murah??

Sekali tu time cuti sekolah mmg takde yg murah...So ade satu tarikh yg murah iaitu...

29/6 -2/7/13...

So FIL pon beria suruh ambik tiket tu, maka saya pon semangat mengambil tiket tersebut..

Akhirnya...

Total up RM 2,140.00 untuk 8 orang pegi dan balik inclusive airport charges and tax..

Warghh...akhirnya...kalo jadi pegi, merasa la jugak saya pegi Negara lain selain Malaysia n Indonesia walaupun Malaysia saya tak habis pusing Sabah Sarawak pon lagi..hihihih..

Pasal baby dalam perut saya ni...Setelah menggoogle mcmana nk amik tiket infant, akhirnya saya menjumpai satu QnA kat website Airasia itself...

"they allows us to insert our infant name during check in at the counter or you may call Airasia Service centre once the infant is born"

Copy from tripadadvisor based on her experience

 Re: Booking an unborn baby on a flight (Air Asia
Hi everyone,
Just thought I would update and let you all know that we booked our tickets and under the advice of AA we only booked tickets for myself, hubby, and our daughter. We will add our little man onto our itinerary once he is born, and we have obtained a passport for him.

Quoted from TripadAdvisors



So maknanya..time check in nanti baru saya masukkan nama baby since baby tak perlu seat..Atau will call AA service centre to double insert our infant's name...heeeee...Infant juz cost us Rm100 pegi n balik..maybe ade jugak additional charges kot while check in nanti...

huhuhuhu...

Haih terpaksa bersabar 8bulan lagi untuk bercuti-cuti..kikiki..InsyaALLAH


Nanning Hotel

Nanning ni ,saya pon tak sure ape yang bestnya..

yang saya sempat google, maybe dia pny scenery n tempat2 sejarah yang akn menarik hati kot..

Maybe la..need to google2...

hihihihi...


For the time being, maybe akan ke USS December nanti..gud for me to jalan2 banyak..so that senang nak bersalin nanti..hihihi..



Photobucket

4 comments:

pelangi chenta said...

bestnya tahun depan dah ada destinasi percutian.

~MommyAida~ said...

hihihi..rezeki...Alhamdulillah..jom Anum book ticket honeymoon anum plk nnti..

NM02 said...

wahhh... manyak syok ma!!!

kami blom plan aper2 lagi... yg ada dalam kotak fikiran singapore je la dulu kot. nak bw anak terbang, thn depan baru nak masuk setahun

~MommyAida~ said...

NMO2..hihihi...Alhamdulillah rezeki..jom pg Singapore jugak!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget