Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Dec 4, 2013

Outdoor Theme Park,Genting Highlands Under Renovations until 2016

Assalammualaikum..

Baru dapat singgah kat sini..huhuhu..A lot of works are coming in..closing...closing..closing..huhuhu..

Actually, Last Sunday.. Aqil,Medina PIL,SIl n myself went out to Genting..

Unplanned Visit actually after MIL came visit my house at 10am which is like..

"aida..makcik call tadi..nak ajak pergi Genting!" (saya tak angkat call sebab saya mamai sebab Ahad kan..Tido is the best ever thing happened on Sunday!hihih)

Saya pon macam? "Hah?sekarang?" (FYI, saya not even basuh muka pun time buka gate rumah tu..)

"Jom lah Kak Aida" kata Aina..

Saya pon macam..hurmm..oklah jugak..at least ada jugak aktiviti nak buat kan even saya memang plan nak duduk rumah je hari tu n only in the evening je baru nak pergi wherever park which is suitable for Aqil n Medina to do some activities..

Terus pass Medina kat Bibik n Aqil saya mandikan dan saya bersiap..Daddy?as usual..

'Taknak IKUT!' tarik selimut..sambung tidurrrr..

arghh..lantaklah kan..janji Daddy bagi kitorang ikut his family went out together..

After bersiap here n there..siapkan bag ..baju sejuk anak2 sebab kat sana hujan n very cold okay!maka saya pon bergerak bersama mereka after berlari lah jugak belikan Bibik gas untuk dia masak while I'm not around..

Around pukul 12.30tghari smpai Gohtong Jaya even sebenarnya dekat je..tapi berhenti kat petrol Station cuci PooPoo Medina dengan jalan jem area MRR2 tu..so memang mencabar lah jugak keimanan..hihih

Actually saya tak tau pun ape purpose in laws nak pergi sangat Genting tu..but then,saya kan suka berjalan dan tak reti duduk rumah..maka saya pon ikut without knowing their agenda..hahahah..

Sampai atas..hujan renyai-rengai dan sehjuk amattt..dengan kabus tebalnya memang tak nampak apelah kan..Nasib FIL yang drive so agak confident lah jugak even teringat-ingat accident happened last 2 months tu kan..heheee..


SIL n MIL n Aqil..


Budak baru bangun tido..



Time baru sampai dan tengoklah kabus tebal gile kat luar tu..anak-anak memang menggigil sangat lah..Kesian..

Mommy n Medina..

Lepas tu terus decide nak main Indoor lepas kat luar terlampau sejuk without knowing....

Outdoor Theme Park is actually closed!

Seriously??

Aduii..rugi tak tangkap gambar tak percaya tu..saya lah orang yang tak percaya bilamana semua permainan dan bangunan yang dekat area Outdoor Theme Park tu telah di roboh dan di ranapkan dan akan dibina dengan seusatu yang baru dan lebih excitement!

huhuhu..

So sesapa yang bercadang nak pergi main Outdoor kat Genting highlands tu please stop your plan now. 

Outdoor theme park dah takde..

yang ada hanyalah jentolak tengah tolak pasir dan hanya tersergam indah Solero short sahaja yang mendongak langit..

Di jangka siap refurbishment dan renovation tersebut adalah pada..

2016!!

So sila bersabar untuk masa 2 tahun akan datang ye..

heheee..

Khabarnya akan di upgrade sampai menjadi ala ala  Universal Studios gituwww..

More info Here


Muka pucat kehmainn..Sehjukk Okay!


Aqil main bumper car..


Naik mini Train..



Ada Dinosour SHow!


Ni sebelum Roller Coster itu berjalan..hihihi..




Medina yang sangat sangat sangat sangat behaveeedd...


Nak balik dahhh..

Actually gambar-gambar banyak kat dalam camera DSLR..so tak tau bile SIL akan upload..huhuhu..nanti saya kongsikan lagi gambar yang super duper comell..hihih

Berjalan-jalan without Daddy is that OKAY??

Yes!Definitely..

I can handled them perfectly with assists from PIL n SIL..
Sum more both of my kids are well behaved..

Sebab?

Diorang sangat takutkan Mommy nya yang garang ahmat ini!!hihihi..

Medina pon tak meragam..mengamuk..tension..even saya tak suap makanan kat dia pon sebab tak sempat masak time nak pergi tadi..huhuh..

Ouh..Anugerah yang paling terindah bila mampu memiliki anak-anak seperti ini..

Bukan saya mahu memuji..tetapi..anak-anak ini sangat tidak menyusahkan..

Sebab??

Kami sangat akrab dan kami TAKKAN TERPISAH!!hihihi..

Cuma bila Aqil letih..

Aqil nak aiskrim!

Eh sejuk-sejuk ni mana boleh makan ais krim..

ala..nak jugakkk..

okay belikan je..settled!

Aqil nak main game..

eh tak boleh..kita nak balik dah..

Alaaa...

terus balik..

Medina?

Hek..hek..hek..

okay..Medina nak tidurkan?

jom tidur..pakai carrier sambil Que nak naik Swan..

Menyusu..n suddenly..terlentok sudah..alhamdulillah..

Transfer Medina kat Stroller sebab Mommy nak naik Roller Coster..Medina terus tidur je..heheeee..

***Sempat SHopping 2 sets Baju Medina which is to be exact MIL yang belanja kat baby Poney..hihihi..Seronot!!!dan Mommy tak keluar se sen duit pon during this trip..Double Seronot!!kikikiki







Photobucket

6 comments:

adrianna syaz said...

Lama x pg genting..ingatkn semua ttp..rupanya outdoor je..suka dtg sini sebab sejuk dan dpt amik gmbar posing2.hehe

Lily@MamaZaraZareef said...

thanx for sharing aida..akak mmg tak pernah lagi gi outdoor park tu sbb anak kecik2 malas nk masuk..tp kot2 teringin jugak pasni kan dah taulah takleh pi smpai 2016..hukhukhuk..nway, good boy n girl aqil medina..anak2 akak time kecik lehlah akak handle berdua..skang ni zareef mmg super lasak..suke sgt berlari smpai tak terkejar mamanye nih..>_<

norey said...

wah...bestnyaa..akak dah lama x pegi Genting....

kayyana said...

yana mmg tau genting tutup sbb nak buat blek ala ala universe tu lah.. tercabar kot owner genting kalau semua pakat ke jb kan.. hehehe.. btw, comel comel anak aida.. nnt blehlah bwk jalan lagi kan..

*knp husband u tak suke join benda benda gini ek? hehehe..

aTieYusof Family said...

wah! bestnya unplan tapi akhirnya ke Genting..hihi..seronokkk nya! jeles! haha..
erm! nak kena tutup erk Outdoor game tu, lama plak nak renovate tu..

Norhanita said...

2016... Huwaaa
Lama lagi. Ingatkan sampai 2015 jee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget