Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Dec 26, 2013

Christmas Activity - Play Time!

Semalam last minute saya dapat cuti dari company.. (sepatutnya company saya tak cuti on Christmas,tetiba baik hati pulak kan..hehee)


Pagi tu Medina bangun awal pulak..tak dapat Mommy nak sambung tido sampai pukul 10..hahahha..

Turun bawah..

Basuh kain,masak bubur Medina,kemas sikit2 rumah sebab Bibik takde..sidai kain..lepas pukul 10 baru Abg Aqil bangun..lepak-lepak kat depan TV sambil bagi Medina makan,bersiap dan terus pergi breakfast at 11am..

Breakfast kat BK4 sebab restaurant Mamak kat situ sedap..makanya kami bertiga pon sampai di situ lebih kurang pukul 11.15pagi..as usual daddy dok tidoq lagi kat rumah..

Kebetulan sepupu hubby pon ada kat Restaurant tu dengan whole family,kami tiga beranak ni pun join sekali..hehe…(Alhamdulillah depa belanja..rezeki..)

Next..bawak anak-anak main kat Playground Giant..

Tengah syok-syok depa main,tetiba perut saya meragam..memang meragam tahap tak boleh tahan..saya dah gelabah ni..susah jugak kan kalau outing bertiga,,kalau ikut cakap Aqil,memang lah dia kata boleh jaga Medina..tapi saya tak harap..huhuhu..

Terus saya bawak Medina,tinggalkan Aqil..letak Medina dalam stroller letak depan pintu toilet sementara saya tengah membuang..memang azab lah jugak tau sebab dengan sakit perut nya…dengan Medina menjerit menangis sebab kena ikat kat dalam stroller tu..lepas tu dahhh..LEGA…hahahha…























Sambung main lagi..makan ais krim..

Pukul 1.30 balik dengan Medina cranky nak tido..letak dalam car seat menjerit jugak sebab mengantuk tak hingat..last2 tertido dalam car seat tu..hehee..





Akhirnya dua-dua tido kepenatan sampai pukul 3.30 ptg..memang penat gilehh la kan..

yang anehnya..diorang tido,Mommy pulak tak boleh tido..sedehhh..


Petang pulak..dating dengan daddy pergi Sunway Pyramid..Maghrib kat sana..Beli stationeries Aqil n Botol air..beli J Co Donut..Lepas tu balik..

Memang syok seharian jalan-jalan..heheee..

***Saya tak boleh duduk rumah..kalau kat rumah pon bukan saya boleh rehat so baik keluar..jalan-jalan..dapat releasekan tension!hehee..saya ada penyakit tak boleh tido siang..so rehat kan maknanya tido,kalau tak boleh tido,baik keluar..hehee
Photobucket

3 comments:

aTieYusof Family said...

Amboi Medina & abg Aqil main sakan no..siap ada sesi dating mummy & daddy ye..:)

nurul husna said...

anak dah 2 ye...seronoknya dpt sepasang...hehe...anyway salam perkenalan...done follow u mommy medina :)

http://permatahusna.blogspot.com/

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Boleh bayang situasi aida masa dlm toilet tue.. mmg tak senang kan dok pikir anak kt luar..huhuhu.. mmg btl dugaan.. =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget