Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Dec 24, 2013

School Aqil....- Smart Reader Kids -

Pagi ni..saya masuk ofis lambat sikit..

Due to kekonon nak hantar anak masuk trial class..Padahal..nak pergi register sebenarnya.. (ahaha..ofis saya ni melampau sikit, kita pergi mana ,buat ape cuti kenapa semua nak tau..) so jenuh saya nak create alasan..hahahah.. (sebab alasan nak register School Aqil saya dah pakai..ahahahha..)

Dan rasanya dah finalized school Aqil..(Finally!) - malas nak fikir - malas nak rasa bersalah - malas nak rasa macam-macam..

Sekolah yang telah kami pilih, adalah..

V

V


V


V

V

V

V

V

V

V

V

V

I
I
I
V

Smart Reader Kids!

Reason being :
1) Dekat dengan rumah..senang nak hantar dan ambil
2) Learning process yang menepati sedikit piawaian kami
3) Duration hours more reliable than others 

lain-lain.. kemudian saya update..

Lepas ni mesti akan ramai bercakap-cakap..kenapa tak hantar anak kat Tadika Islamic?tak takut ke anak tak pandai sembahyang..tak takut ke anak tak pandai mengaji?nanti anak mesti lalai leka..nanti mesti susah nak didik anak ke arah islamic..

Jawapan saya?

Just wait n see..

Saya malaslah nak layan cakap-cakap orang dan saya tak berminat..saya dan suami ada perancangan yang terbaik buat Aqil n Medina dan semoga perancangan kami ini direstui oleh Allah..Amin..

lepas tu kalau ada orang nak buat comparison antara Aqil dan anak mereka just go a head (adalah sesetengah tu..bukan uolss tau..)..I don't mind..I will treat him as he should be..

Hopefully Allah will ease our long journey in order to give our kids best Education Ever!!Hopefully..Amin..

***Tinggal seminggu lebih je lagi untuk Mommy bersenang lenang sedikit..lepas ni hari kekelam kabutan confirm terjadi!Haihlaa..Please!!! I need permanent maid!!!

Photobucket

9 comments:

Petak Bunga said...

buat yg terbaik untuk anak kita..
xleh nak compare2..nanti kita tension, anak tension. setiap budak lain penerimaannya.

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Aida nnti update yer psl smart reader nie..farah mmg dok plan nak masukkan emir kat smart reader nie..punya la awal planning kan..hehehe

Mama Safiy Arfan said...

skrg kan ada SR Islamic...

Cik Puan Rara said...

yuran dia bape.dia punya klas mcm mana.nt update k.hehehe.

#kita klik iklan awak.hehe

aTieYusof Family said...

Akhirnya dah ada pilihan sekolah utk Aqil..takpe lah Aida, org nak kata apa pun go head lah..kita masing2 ada cara nak didik anak.. apa pun kita msti nak yg terbaik buat anak2.. InsyaAllah apa yg kita pilih tu terbaik buat mrk...:)

msredcheesecake said...

teguran org mana yg baik kita amek...mana yg tak ikhlas tu kita dengar je la...

~MommyAqilMedina~ said...

Petal Bunga: Betul tu dear..just follow the flow kan..

Farah: hehe..takpe perancangan awal bagus tu..nanti kita update k..tak mahal pon! :)

Cik Cammy: Tapi SR kat tempat kita tak implement lagi yang islamic pny syllabus..sedih!!huhuhu..

Atie:hehee..finally..Alhamdulillah..semoga ini perancangan terbaik..

Mrsredcheesecake:yup true!yang baik kita jadikan tauladan..yang buruk jadikan sempadan..

Mar Mansor said...

in sha Allah..cara didikan setiap ibu bapa tak sama & penerimaan ank pon..semoga semua baik2 je..dekat dgn umah tu y senang tu..

~MommyAqilMedina~ said...

Tulaa Mar Mansor..memang lokasi tu sangat penting..at least kita boleh manage time sebaik yang mungkin kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget