Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Dec 27, 2013

25.12.13 - 11 Months sudah my Baby..

Alhamdulillah Medina Amani dah pun 11 bulan on 25.12.13 hari tu..

Mile stones:

  • -          Jalan tak boleh lagi..3 tapak,jatuh,lepas tu malas dah jalan
  • -          Gigi baru nak tumbuh dua batang.. (Finally Medina dah ada gigi!!)
  • -          Rambut halus je but still Nampak botak
  • -          Dah melasak tak hingat..asyik nak memanjat je keja nya
  • -          Dah pandai punggah almari..laci-laci..dah mengorak langkah nak jadi orang dapur..
  •       Masih Fully Breastfeeding.. Alhamdulillah..semoga mampu mencecah ke umur 2 tahun nanti
  •       Masih bebas makan makanan masin,manis cuma kadang-kadang je orang-orang akan suap makanan rubbish..huhhuh

Dah tu je kot..

Yang saya paling terasa sekarang ni bile orang sibuk je cakap Medina botak dah macam orang laki je..
Rambut mana ni?tak Nampak macam perempuan pun..

Sakit hati lah jugak..

Dedulu..saya macam tak kisah lah jugak tau..sebab saya tau Medina memang perempuan sejati..

Tapi bile dah lelama..saya macam fed up jugak dengan orang-orang yang sengaja nak bertanya jugak walau sejak azali,diorang dah sememangnya tau Medina tu Perempuan..sebab diorang kenal dan tau Medina tu perempuan..yang baru Nampak Medina tu saya tak kisah sangatlah nak tanya Medina ni girl ke boy..kekalau lah mereka tak Nampak Medina pakai rantai besar gedabak tu!tapi buat yang dah lama kenal and well known Medina ni girl,please stop lah nak Tanya atau nak cakap

“Rambut mana?dah serupa lelaki dah!” sakit hati mak tau..

Tak suka! Please stop cakap macam tu..

Walaupun daddy kata lantak p lah orang nak cakap ape pun,tapi bagi saya bile dah kerap sangat orang dok cakap macam tu, buat saya macam menyampah!

Nak je jerit!

“Heii!tak Nampak ke Medina pakai skirt pakai baju bunga-bunga ni? Tak nampakk ke Medina pakai RANTAI EMAS ni? Tak Nampak??”

Urghh!!

Ape-apepun..


Happy 11 months baby..
May Allah bless you all the time..

I love u forever!!























Photobucket

12 comments:

aTieYusof Family said...

Peduli lah apa org nak kata Aida..janji anak kita sihat &aktif.. pasal rambut pun org nak bising kan?..hihi..Happy 11 months Medina:)

Lynda Che Lah said...

Assalam..
Salam kenal..
Masuk sini dan follow..:)

Petak Bunga said...

cepat masa berlalu..
x lama lg dah setahun.

Mama Safiy Arfan said...

aida kena bagi rntai tu duk je kat luar bio mata dorg nampak ckit..hehe..kalo tanya jugak, kasi penumbuk je..hehe

msredcheesecake said...

nanti adalah rambut dia tu... sy dulu masa bby camtu gak...takde rambut...dah besar comel je...hhaaa

Mar Mansor said...

betul tu..peduli apa orang nak cakap apa..bukan kita suka2 nak buat anak tu takde rambut..mentaliti so..

Nurul Aziz said...

sama situasi. pernah ada budak kecik tu tanya mak dia.. 'mama mama, kenapa babyboy ni pakai skirt?' HAHAHA.. memula dulu macam okay kelakar, tapi bila dah selalu sangat rasa urghh fedup.

hasben lak cakap, sabar jela, takde manusia yang takde rambut, nanti dia dah besar adala rambut tu. tapi nak tunggu besar berjanggut kot.. ni dah dua tahun pun still rambut nyawa-nyawa ikan je.. -_-

LuN@_aiDi said...

hihihi.. aper2 pun medina tetap cute n chubby! geram^_^

Anonymous said...

salam aida...cuba aida guna produk d herbs...shampoo dgn cream dia(botol hitam) kalau tak silap k.teh...hari tu k. wahida abg on ada bg anak dia pakai. mmg lebat rambut anak dia skrang nih......kak teh (
kedah)

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Sabar aida.. ignore jer semua mulut2 longkang tue.. yg penting medina comel sangat..!! =D

~MommyAqilMedina~ said...

terima kasih semua atas kata-kata semangat..hehee..

Kak Teh: Oh yeke produk tu boleh lebatkan rambut?hihih..nanti aida nak cuba lah..mana tau kan..thank u sangat2 kak teh..

nur firhan said...

sama la dengan baby saya..dah setahun, rambut dier halusssss jek..kikiki.. so far org tak pernah tanya lagi die boy or girl. syukurlah kalo tak mesti rasa grrrrrrrrrrrrr... hihihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget