Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Dec 21, 2013

#1 - Preparation for Med's Day! Sticker Design..

Assalammualaikum..

Marilah saya mencoretkan perjalanan persiapan majlis buat anak dara saya yang satu itu..

Menjelang nya January nanti kena sekurang-kurangnya 50% dah siap..

Walaupun tarikh nya saya belum pasti..walaupun venue nya saya belum finalised lagi,tapi saya tetap kena memulakan persiapannya bermula sekarang..

Tarikh tak pasti sebab clash dengan CNY next week tu dan lepas tu takkan saya nak ambik cuti kan sebab minggu depannya nak cuti seminggu..haih pening betul! (mungkin saya akan mintak boss bagi saya balik awal macam pukul 11.30 ke..) at least sempat lah jugak saya bersiap..Majlis macam nak buat  pukul 4 ptg dan menu semuanya akan yang light2 je.. (nak suruh orang yang masak je..heheee..)

Venue pulak..memula macam nak buat kat rumah mak saya..sebab meriah sikit..tapi tetiba macam ramai pulak kawan-kawan saya nak datang..takkan nak datang rumah mak saya pulak kan..macam jauh jugak...plus sedara mara..(eceh..macam nak buat besar-besaran je..padahal..50++ pax je kot..)

GOODIES BAG

At 1st saya macam nak tempah je Goodies Bag with design printed by kedai..

TETAPI..bila ditolak dan ditambah bahagi semuanya,saya rasa biarlah saya yang buat sendiri kalau ianya lebih menjimatkan.. (wahahaaaha..nak murah dan save budget saja!)hahaha

Dan semalam saya dah pun design kan sticker yang akan ditampal kat goodies bag tu nanti..

Ouh ya..

Material yang mungkin akan saya guna adalah:

1) Brown paper yang macam paper McD tu.. Saya dah jumpa kedai yang murah nak beli Brown paper tu cuma tak menyempat nak membeli je..saya akan beli kat kedai kek Bake With yen yang terletak di Bandar Puteri Puchong..harga yang di survey adalah RM3.50 for 100pcs..kalau ada yang lebih bagus design paper tu,akan saya update nanti ye..

2) Dolly paper..ala yang kertas hiasan yang warna putih tu..yang bentuk bulat tu..RM5.50 for 250pcs..



3) Lepas tu nak beli paper clip atau sepit baju atau riben..(belum finalised lagi)..

4) Isi dalam goodies bag tu akan dibeli kat kedai makanan ringan (kedai borong) kat Taman Medan.. kos mungkin dalam RM50 kot!heheeee..

5) cuma sekarang ni tengah memikir nak beli ape yang kekal..(doa harian ke,key chain ke,fridge Magnet ke ) - Optional..kalau ada bajet lebih baru beli..hahahah..

Goodies bag ni saya akan buat dalam 50 pcs je..1st come 1st serve ye..heheee..

So tengah mencari masa nak pergi kedai Cake tu sebab ingta dah nak start lah mendeko..at least takdelah semuanya last minute kan..huhuhu..


Tapi ni baru 1st drfat..sebab ingat nak tukar gambar yang cuns lagi..heheee




Lebih kurang nak buat macam ni..kemas n simple..

Semoga semuanya berjalan lancar!

Amin!!

Tema?

Taktau tema kartun ape sebab Medina tak pandai cakap lagi..So far kartun yang comel macam Mickey n Minnie tu dia suka lah..Upin Ipin of kos!Tapi takkan nak buat tema U&I plak kan..

Tak match dengan Pink Turqoise kaler pilihan Mommy..hehee

***En Daddy tak tahu lagi ni Mommy punya angan-angan ni..hopefully dia akan accept semuanya nanti..kikikik..


Next :: Candy Buffet - Plan nak deco sendirik jugak! verangannn..creatif ke?hahahha...


Photobucket

8 comments:

Mar Mansor said...

semoga berjalan lancar ye..

LuN@_aiDi said...

gudluck momy!! bagus plan awal2 ^__^ hihi

Roha said...

salam kenal
gudluck mommy..semoaga berhasil apa yang dirancang:)

Petak Bunga said...

ank br 4bulan..
x sabar nk tgu 1 thun, nk wat besday gak...
hu

~MommyAqilMedina~ said...

Thank u semua..hopefully semuanya berjalan lanxar..Amin!!

Lily@MamaZaraZareef said...

akak pernah guna paper bag mcm ni tp kaler putih time bday zareef yg 1st dulu..tp mmg pemalas giler sticker ngan klip sume siap order..agagagaga..suka tgk org diy sndiri ni tp tulah..suka bg alasan takde masa..hukhukhuk..apepon,gud luck for medina's bday preparation ni yek..tak sabar nk tgk hasilnye..=D

kayyana said...

rajinnye mummy ni... jemput kite tak??? hehehehe... apepun semoga berjalan lancar ye aida.

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

wah mesti excited kan nk celebrate birthday medina..kalau hello kitty theme pn cute jugak aida.. =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget