Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Nov 27, 2013

Rutin Setiap Pagi! - Hanya 1 jam...

Tetiba terlintas nak buat entry ni..

Pagi tadi..bangun pukul 6.45 pagi..sebab tut!sebab period lah..tak boleh sembahyang..tu yang bangun lambat sikit..hihihi

Turun bawah..basuh kain (masukkan kain dalam mesin basuh)

Start tenggek bubur Medina..

Naik atas balik..Mandi..

Siap mandi terus turun bawah balik..

Masukkan Ayam..carrot..cheese..kismis dan carrot dalam Bubur Medina..masukkan softlan dalam mesin basuh dan terus ke depan..

Duduk depan Tv sambil mengepam.. (Tanyalah Ustaz TV9-feveret)

Dapat 3oz..stop.. (cukup untuk Medina minum sesi pagi)..

Tutup api Bubur Medina dan sejukkan bawah kipas..

Keluarkan Kain baju dari Mesin Basuh dan ke atas untuk jemur kain baju.. (Balcony atas..)

Siap jemur kain..Blend bubur Medina..masukkan dalam Tupperware kecik-kecik..

Siapkan Bag Nursery...Siapkan Nursing Bag..siapkan botol air..

Naik atas..bersiap..make up..Medina dah bangun..tukar Pampers...dan JOM ke rumah Bibik!

Hanya 1 jam..pukul 8.05 saya dengan anak-anak pon meluncur laju ke rumah bibik dan in between singgah 7 Eleven lah jugak atas permintaan Abg Aqil nak beli Oreo dengan Vitagen..

Sampai opis sharp pukul 8.30pagi..

Begitulah rutin saya setiap pagi!

I'm very sure kaum Daddy confirm tak mampu bukan?hihihi

CC: Suami saya..

Photobucket

17 comments:

adrianna syaz said...

Sgt2 betul..mmg supermommy ni.. :D

Petak Bunga said...

suami cakap: nak bagi awak buat pahala banyak2..

LuN@_aiDi said...

supermama sangat! hihi..
ingatkan momy ader bibik dekat umah.

Nory Zoulkefle said...

wahhh ni betul2 supermak ni...
taun depan nory punya jadual pon mesti macam ni...
takleh nak bangun lambat dah..hehehe

~MommyAqilMedina~ said...

Sya:kann..

Petua Bunga: Isteri cakap:terima kasih banyak2..

Luna:hehee..sangatt kan..Kita ada bibik on weekend only dear..huhuh..

Nory:huhuhu..tulaa kan..tangungjawab oh tanggung jawab..

aTieYusof Family said...

Betul2 supermommy ni Aida... erm! klu para suami dpt buat begitu mmg terkezut lah juga..huhu..
Tahniah! memang gigih Aida ni:)

norey said...

wanita mmg hebatt...

Cik Cammy Lia said...

wah sempat awk bersiap ye start 6.45..sy bgn kol 5 pon rasa mcm,alahai cptnye masa ni bergerak..hahaha...rasa mcm byk benda nk kne buat

Anonymous said...

aida..

kenapa sbb TUT??? TUT ape???? heheheheh

~MommyAqilMedina~ said...

Anon:haha..sebab tut..sebab period..tu yang bangun lambat sikit..hihihi..selalunya kul 6.30 dah bangun..

Anonymous said...

ohhh kite igt tut lain.. heheheh.. awak update laa stiap hari..kite suke laa bace...n medina tu sgt tembam..rase nk picit pipi dier..comell sgtt..

Mizz ErMa said...

wah, dalam masa 1 jam aje? sy pulak stakat nie no komen lg sbb sekarang mak n ayah yg jaga baby kat umah sy..hehe macam mana la agaknya nanti bila diorang dah balik kg.. ='(

~MommyAqilMedina~ said...

Anon:thank you lalink..sudi baca repekan saya yang tah pape je ni..hihii..btw,boleh reveal siapakah anda?

Anonymous said...

heheheh...kite rase aida msti kenal..tapi xnk laa reveal..kite bace blog aida ni dr thn 2011 tau..tapi xpernah pon tulis pape..

~MommyAqilMedina~ said...

Terima kasih ye semua..InsyaALLAH kaalu dah biasa,semuanya akan jadi cepat..hihihi..

Anon:alaaaa..sape ni..please bagi tau..malunya ada silent reader yang setia..tima kasih sangat tau..Mala eh?

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Mmg btl supermommy kan..farah pun tak sabar nk mula rutin mcm tue kat rumah baru nnti.. dulu sblm jual rumah lama tue masih berdua lagi dgn husband..then pindah dok ngn mak sementara rumah baru nk siap..rasanya dah lama btl manja badan nie..nnti tahu la nasib..hehehe

kayyana said...

SUPERMAK... hahaha.. mne ade SUPERBAPAK kan???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget