Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Nov 4, 2013

Genius Aulad Open Day! Registration for 2014..


Rentetan Hari Sabtu lepas..

Sabtu kan saya kerja..sekali tu disebabkan malas nak patah balik ambik Aqil after work (sebab nak pergi Genius Aulad Open Day), saya hangkut sekali Aqil pergi Opis… Alhamdulillah, dia ok je lepas bagi Tab untuk dia bertahan selama 3 jam.. Oh yaa..Boss saya bagi saya balik awal sebab saya nak pergi Open day tu..









So pukul 11.35 terus bergerak ke GA Kinrara..sampai dalam pukul 11.40 pagi..tengok2 tak ramai orang pon…mungkin orang dah datang pagi kot..Sesampai kat sana..Aqil pon apa lagi..seronok kemain lah..Sebab ada kawan dan tempat dia spacious sungguh..








Saya pon tunggu lah kat situ jugak sebelum masuk bilik Inquiry..





After discussion itu ini..after Teacher tu cakap itu ini, then saya pon okla..saya buat self-touring with Aqil kat atas dan bawah..

Dan jom layan gambar..


Tapi Teacher semua Melayu..dan according to them, they can only speak in english after pupils get understand them.


Class room



Class yang sangat selesa


Kat hujung tu Pantry a.k.a canteen..Colourful sangat!!









Ni kat bahagian atas..classroom dan art class cum activity corner.


Spacious kan..plus cantik dan selesa..


Reading corner..


Clasroom for 6 years old..





Solat room





Foyer dan Tangga untuk turun ke bawah..





 So far..Memang saya berpuas hati sangat dengan class room and all teachers..Plus Islamic kan..saya masuk-masuk je kat dalam GA tu dah ada Ayat2 Al Quran berkumandang..

Fees pon tak mahal sangat..cuma input dia je macam tak menepati piawaian sangat.. Duration hours pon pendek..

Pukul 8.30 masuk dan pukul 11.30 dah boleh balik..rehat 30 minit..belajar 4 subject..haihlaaa..Pening nak decide..

Ada 4 kelas untuk 5 tahun..Maximum pupils 18 orang untuk setiap kelas..So memang ada tempat lagi untuk sesi pagi...

Subject yang akan Aqil belajar kat sini:
BM,BI,Maths n Pendidikan Islam (Iqra',mengaji)
Pagi-pagi 1st thing yang diorang akan buat: Practice Solat.. (Ikut rotation ..)
Memang tang Islamic, tu memang jatuh hati sangat..
Tapi bab English tu yang tak berapa nak confident..

So far tak register lagi pun..sebab nak tanya pendapat En Dady..

Balik rumah..

Tanya En Dady

Nak tau ape jawapan En Dady?

"Smart Reader Je laa..."

***InsyaALLAH ..mungkin akan hantar Aqil kat Smart Reader kot..in between, starts March ke baru hantar Aqil pergi kelas mengaji dan fardhu Ain..

InsyaALLAH Aqil akan dapat dua input nanti..

InsyaALLAH..





Balik GA..singgah Giant..makan..dan bagi Aqil main puas-puas..DAN..Balik!!


 Nak tau fees GA for 2014? Refer SINI
Photobucket

7 comments:

NM03 said...

kite suker GA.

norey said...

Setiap ibu bapa inginkan yg terbaik...InsyaAllah..kita harapkan baik untuk dunia..baik untuk akhirat..kedua-duanya..

Jueliza Jamani said...

saya pun nak hantar smart reader jer.. sebab fikir yang senang.. paling senang tak payah iron baju.. hahahah.. kelas iqra hantar sebelah malam..

Suliana said...

cantiknya tadika dia.. taska aqil buruk je tapi boleh lah. sng dkt dgn runah :-)

Zaila Mohamad said...

anak2 akak semua GA, Haziq boleh membaca dan menusli ms 6 tahun, HUsna ni nampak lambat sekt perkembangan dia tp dia suka je g sekolah..

bagi akak carilah yang islamik sebab kalau nk harapkan kita mampukah kita nk didik anak2 sebagaimana sekolah buat? GA bagus juga sebab mmg dia ajar anak2 solat dr kecil lagi

Haziq mmg ada basic agama hasil dr GA, alhamdulillah dapat masuk sekolah agama private, kalau nk harapkan akak yg didik anak2 rasanya xboleh kot sebab diorang tak nak belajar dengan mama sendiri..huhu

LuN@_aiDi said...

wahhh aqil dah nak masuk skool ler..
mcm mana fees dia mahal tak?

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Kt tempat farah baru bukak GA nie.. tp lmbt lg kot utk Emir g school..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget