Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Nov 14, 2013

Rosena Spa, Puchong yang AWESOME!

Assalammualaikum..

Saya just nak share info dan experience saya selama ber spa kat Rosena Spa tu..

One word! AWESOME!!

Highly recommended!

Okla saya cerita in details ya..

Rentetan pembelian Voucher full Body Massage + Facial kat Groupon tu kan..

Rupanya pakej tu tak termasuk
Body Scrub
Mandi (Rempah (For yang dah berkahwin)/Mandi Susu (Pengantin)
Sengkak (Optional)
Facial Treatment (Collagen+Vitamin)

Tapi di sebabkan saya perlukan semua treatments kat atas tu..maka saya pon tambah duit lagi..each treatment kena add on RM30.00 only (buat sesapa yang ada voucher tu je..kalau tak, lebih mahal sikitlah)

So sesampainya saya di sana sekitar pukul 10.15 berpandukan GPS semata..sebab rumah orang dan saya agak tak familiar dengan tempat tu..

Oh ya..supposely, saya pergi dengan MIL..sekali tu MIL tak dpaat pergi, maka terus saya bagi Voucher MIL tu kat Along saya..so kami pon sampai,terus tekan loceng..luckily rumah Nurul tu sebelah spa tu je,so memang dah ada orang kat dalam tu..terus masuk..


Signage kat luar pagar..


Bila dah masuk dalam terus bau aromatherapy yang sangat menyenangkan dan kedengaran musik ala-ala bali telah dipasang..wahh..syoknyaaa..hihihi..

Kami diminta duduk sekejap dan tangkap2 gambar dulu..hihih..sementara kami menunggu Foot Spa yang akan dibuat oleh Mama a.k.a. Mama Rosena (pengasas spa ni)..

Sebenarnya Spa ni di asaskan oleh Puan Rosena yang telah bertapak di Kuantan sejak 15 tahun lepas..cuma Branch Puchong ni je baru je di buka February lepas..So saya rasa kami sangat beruntung sebab Mama akan terlibat secara tidak langsung sepanjang sesi rawatan kami..Seronoknyaaaaaaaa..


Us..before treatment..

Saya ni kurus je tau,memang saja pakai baju besarrrr..hahahhahaha...


Along saya..


Ni gambar tak gemuk dia....hahahha..


Foot Spa bermula..

Alhamdulillah dengan Mama kitorang dapat special treat..Selalu buat cara lain, cuma kali ni Mama buat cara perubatan Islam..Guna Kapur dan batu gunung...baca2 sikit dan berendam..Seriously,rasa sakit sikit kat betis ketika rendaman kaki dilakukan dan according to Mama,ada masalah dengan perut kalau kita terasa sakit kalau buat treatment ni..wah!

Decide untuk buat sengkak treatment (naikkan rahim dan peranakan..)


Lepas buat Foot Spa,terus Mama bagi kitorang minum Air teh+Madu+Jamu = untuk rawatan dalaman..Wah..macam minum jamu dan air tu sedap!Alhamdulillah..nampak Mama sangat ikhlas dalam melayan setiap rawatan yang kami lalui..Minum2 air so-called jamu ni tak termasuk dlaam pakej tau..hanya orang2 yang beruntung macam kami yang dapat..hihihihi


Bilik Massage+Scrub n Facial muka..


Ouh yaaa..Sebelum kami kenalkan diri masing-masing..Mama buat tekaan dulu tau..

Mama teka saya adalah kakak dan Along saya tu adalah adik..

Adusss..sedeh mak..

hahahhaha..

Sebab Mama kata selalunya anak sulung ni akan nampak kurus dari yang lain sebab dalam hidup dia banyak tekanan...

Haaa kalau kes aida ni mesti banyak buat kerja..banyak buat kerja berat-berat lepas tu suami pun tak membantu sangat kan?

muahahahahahah..ye..tidak..ye..tidakk..

hahahahahahah

Ok..Treatment bermula dengan Scrub satu badan..habis satu badan saya Kakak tu sental..memang puas hati sangat dengan sentalan yang di buat..

Lepas dah Scrub..Massage pulak..wah sedapnya..rasa hilang segala penat lelah selama ni..eceh..depan belakang dia urut...Lepas dah urut each bahagian, diorang akan tungku pulak tau..memang rasa macam lepas bersalin je..hahahhaha..

Lepas dah urut satu badan..Mama datang untuk buat Sengkak Treatment

How mama buat?
Dia urut saya punya betis..untuk betulkan urat perut..

lepas tu urut pangkal peha..Betulkan Urat kelamin..

Memang sakit tak payah cakaplah kan..tapi berbaloi...

Lepas tu baru sesi sengkak sebetulnya untuk naikkan rahim dan peranakan ke tempat asal..

tapi taklah sesakit waktu naikkan time lepas bersalin dulu..just ok-ok je..hihihi..

Lepas dah siap..almost 1pm (dah dekat 3jam kan?)

Kitorang akan pergi Sauna pulak..

Kitorang akan ditempatkan di bilik Sauna yang comel yang diperbuat daripada kayu..

lepas badan dan muka2 kami mengeluarkan peluh dengan dahsyatnya, (lebih kurang 18mins),

barulah kitorang mandi rempah..

Purpose?

Untuk rawatan dalaman..hihihi..

berendam dengan rempah sambil berjakuzi..

Memang best gileee...







Almost 1 hour kat dalam tu..dan pukul 2 siap mandi..

Terus ke depan, minum air teh ubat lagi..hihihi..

Fuh,memang rawatan luar dan dalam di buatnyaa..kikikiki..

Lepas tu..Facial muka..

Tapi facial ni juzt basic je..kalau nak tambah collagen and all that, kena tambah lagi RM30..

Malangnyaaa

kitorang dah kehabisan duit..sebab mana nak bajet kan kena tambah segala mala..hihihi..

takpelah..next time datang lagi...

tepat pukul 3 petang, baru siap semua treatment!

Total hours: Straight 5 hours!

TAPI ape yang boleh saya cakap?

Berbaloi!

Puas!!

Badan selembut dan sehalus bayi..

Eceh!!hihihihi..

Dan rawatan dalamn tu sangat berkesan..

Alhamdulillah...


Muka Happy Along saya..hihihi


We're happy customer with Soleha (pekerja) , saya,  , Mama, Along saya dan Nurul (owner spa Puchong )..Comel je walau tengah preggy 6 months..hihihih


Jom singgah Spa ni kalau anda sedang mencari-cari Spa yang terbaik..

Pakej Bride to be pn ada tau!

Jom terjah Rosena Spa sekarang jugak!!


Photobucket

11 comments:

adrianna syaz said...

Bestnya dpt g spa..sya x pnh pg pun..teringin jgk nk dibelai2 ni..cewah...ceria muka semua lpas buat treatment eh :D

norey said...

Aida..mmg nak pegi la nanti..dulu akak mmg kaki spa.....lebih² lagi kat Taman Tenaga jee...5 min je dari rumah...tq..tq...tqvm :)

Nora Karim said...

wah.. bestnya dapat rilekskan diri dgn spa...

Zaila Mohamad said...

wah ni review berbayar ke tak ni? macam best je macam nak g je

iklan sket, meh join giveaway SEJUTA Viewers Blog Zaila 2013 di sini

http://zailabinimdae.blogspot.com/2013/11/giveaway-sejuta-viewers-blog-2013.html

eug|ena said...

wah.. mcm menarik je.. siap ada sengkak treatment.. mizah tak penah urut apa2 sbb csect kan..

nak try laaaa! :)

Nurul Aryantie said...

Salam Aida,
Thank you so much for the nice review. Happy Aida puas hati dgn treatment n service kami. Kalau suka dtg lagi... :)
Pn Zaila Mohamad, review ni x berbayar tau ikhlas dari Aida.
And x sangka awak cerry berry hari tu. X bgtau pon. Hope dah sihat :)

Nurul.
Rosena Spa.

p/s: mama kirim salam. Dia terkejut Aida tulis blog ni. Next visit ada discount katanya.. :p

SSulieana said...

aida nak jugakkkk...badan su ni rasa sakit2 la...nak sangat berurut...serious...huhu...

kayyana said...

bestnye... kat mana ni? kalau ada groupon mmg nak try lah... aida brp harga kalau tak gune groupon ek?

~MommyAqilMedina~ said...

SYa:hihihi..cubalah sekali pg Spa, mesti nak pegi lagi tau..

Kak Raihan:tulaa..memang dekat je dengan rumah akak..opposite je kan..memang akak wajib terjah tau!sbb sangat best!

Nora:hihihi..best tau pg spa ni..

Kak Zaila:hihi..mestilah tak berbayar..sharing is loving kan..pg lah kak!memang best gilee..

Mizah:ooo tak pernah buat sengkak ye..rasanya sekarang dah ok kan luka csect tu,hurm..mizah kena cuba tau..lega dan tak sakit..

~MommyAqilMedina~ said...

Nurul:hehee..aida memang blogger..so memang suka share ape yang aida tau dan pergi..Terima kasih sebab sudi singgah sini..Tapi memang nak pergi lagi Spa Nurul tu..tunggu kita set date lain eh..Kirim salam jugak kat Mama..wahh dapat duskaun lagi?bestnyaaa..hihih

Sulie: pegilah spa ni yang..InsyaALLAH lega lepas buat treatment kat sini tau..

Yana:alahai yang..Aida tak ingat lah pakej2 dia..sorry..tapi boleh direct call owner dia..InsyaALLAH dia akan terangkan kan k..

aTieYusof Family said...

wah! Aida bestnyaaaa...jeles tau..
kat LD ni tak tau ada ke tak SPA2 ni..huhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget