Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Feb 23, 2011

WIll Be A Very Longgggggg Week....

Urghhh..bila dah masuk middle week ni tetiba saya rasa macam nerves ... Tp tgk huby rilek je padahal ni kenduri Arwah Mak Huby Tapi TETAP saya yang gelabah lebih

 (memang sejak azali MOmmy akn sebegitu)..hihihi...

So Sekarang ni dah survey skit-skit n start bagitahu tetamu-tetamu bout the kenduri..Esp Family Kedah akn di text mlm ni..and jugak calling-caling ape yg patut..

At 1 st kite decide nak panggil catering je..TAPI tetiba huby suruh masak pulak..Saya pon taktau ape purpose dia sebenarnya..Dan huby jugak nak Mak saya yang masak..Sebab mak saya masak sedap..

(katanya la..ke saja nak ambik hati mak mertua??tettt!)

Dah call mak dah and rasanya Jumaat nanti nak half day lagi..(itupun kalo lulus la cuti last minute ni)huhuhu...
Nak buat ape yg patut...uishh..mcm tak dapat nak berpikir plak kalo bab persiapan ni..BUt 1st thing nedd to do is:

Kemas n ganti cadar Bilik tetamu tu dulu sebab mak akan tidor rumah saya nanti..
(bilik tu takde la bersepah sangat cuma mak saya kan ade Athma so kena bersihkan segala habuk yang ade sebab bilik tu tak berpenghuni)
Lepas semua tu siap..kena sapu n mop lantai rumah dulu..sbb agak berhabuk skit..plus nak kena bersihkan kipas living hall tu..lepas tu segala berkaitan rumah dah selesai...

Jumaat tu agak sibuk sbb huby kena amik dapur+meja+periuk2 yg diperlukan kt rumah FIL..

Saya kena pg amik mak saya and makcik atau sesiapa sahaja yang sudi tolong saya nanti..

Pg pasar subuh sabtu tu..and terus ke Putrajaya Import lagi kakak saya dan bawak ke Puchong...(masalah sikit nak pg pasar tu..SEBAB..saya nak  ikut abah saya pg pasar dan waktu abah pg pasar adalah pukul 4pg..so saya kena tinggalkan Aqil kejap kt huby but bila huby tinggal dgn Aqil..Sapa plak yang nk teman saya pg pasar subuh-subuh tu??(abah saya dari KJG terus ke Pasar Borong Selangor)hurmmm...Problem kt situ..Huby confirm tak bagi saya pegi sorang!!)-Sapa nak teman saya sila angkat tgn!!!hihihihi..Will solve it later!

Balik pasar..kena basuh ayam  basuh Ikan siang-siang ape yang patut dan semoga Assistants saya akan bertambah dan tak keberatan nak menolong..InsyaALLAH...

petang sket dah boleh masak..bersiap-siap masuk dlm tray and hidangkan ala-ala buffet kt depan..

Tunggu tetamu-tetamu datang n orang Surau..Bacaan Yassin n tahlil..makan..dan majlis pon selesai...

Fuhh..Semoga semuanya berjalan dengan lancar...Amin!!


***1st time ever weall organize kenduri sedikit besar ini..Tu yg nerves lebehhhhhh...hihihi...Photobucket

6 comments:

MaMaNuRiN said...

Wow mommy..pasti mommy nanti jadi superwoman hehehe..kasi aqil tu tolong, nanti dia rajin.

Edura Hanum said...

busy yek kak
jgn aqil meragam sudah ar
nanti silap2 ada telur hangus lagi
hehehehhe

MommyAqil said...

hikhikhik...Tula pasal..rasa cm tak cukup tgn je nanti..huhuhu..Aqil dah rajin skit skrg ni Mama..Kalo dia tumpahkan air/susu dia akn amik kain dan lap sendiri..tak payah suruh pon dah tau buat sendiri...Alhamdulillah..

MommyAqil said...

tu la anum..hopefully sgt2sgt la kan...Minta Aqil mampu memahami dan tak buat perangai yg bukan2...

***tgh bersiap sedia menghadapi kemungkinan..hihii..

munna said...

semoga semuanya berjalan lancar... Al-Fatihah buat arwah...

MommyAqil said...

Terima kasih kak munna...Amin...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget