Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Feb 11, 2011

~Ungunya Cinta~

Wahhh..semalam kan khamis pastu malam jumaat pulak tu..(ahaaha takde kena mengena la)...Sebenarnya nak cerita skit..Malam tadi lepas je kami dinner..(dinner kat rumah je) Saya masak Ikan sambal PEDAAAAAASSS versi melaka,Kobis panjang goreng, n telur mata kerbau di banjiri dengan kicap!!fuhh memang berpeluh la makan semalam...Huby mkn sampai bertambah 3 pinggan..gile dahsyat la...huhuhu...Sedap sangat ke??ahahhaha..

Lepas je makan..saya pon tanya Huby..ok malam ni kita nak tgk cite ape??(selalu mesti we all spent time kt bilik Tv tuk tgk movie yang belum tgk or dah tgk banyak kali pon)..huhuhu...
'kita tgk cite tamil'
'ala...asyik citer tamil je?boring la..' boring kut asik-asik tamil..saya tak berapa suka sangat citer tamil walaupun ade certain citer bleh gak la layan...

Sementara tunggu huby hisap rokok kt luar n Aqil main panjat-panjat..Saya pon try tgk info kt astro ade citer ape yang best..sekali tu ter tengok Astro Ria ada citer 'UNGUNYA CINTA'...
Hari tu saya ade tgk review kt Gala TV pasal citer ni..and saya rasa mcm best even pelakon laki dia tak berapa kenal tapi handsome kut cuma suara dia agak kelakar...hihihi..n heroin dia Leez AF..

Arghh..layan jap la..bukak2 je terus  keluar dialog kelakar antara Didie Alias (as mak hero) n Sharifah Shahirah (as mak heroin)..Kunun2 didie ni orang kaya n Datin plak tu..sheera ni plak ibu tunggal miskin..jual tempe kt tepi jalan je... tapi anak Didie ni stupid (antara dialog kalakar Didie) so dia nak cari cikgu tuisyen ajar anak dia yg skrg form 6 ajar kt rumah...Kebetulan anak sheera ni pandai..tapi amik diploma je sebab duit tak cukup nak sambung degree... Kebetulan pulak Ungu ni (lakonan Leez) tgh cuti sem n kerja part time..so Sheera ni pon mengoffer kan diri tuk anak dia ajar anak Didie (andy) yg dikatakan Stupid tu...

Tetiba huby masuk rumah n duduk depan TV..saya dah mula rasa tak syok sebab huby tak suka layan citer melayu..so dia akan condemn n tukar channel cecepat..tapi..tetiba dia tanya saya...
'bie..ni citer ape ni?'
'ungunya cinta'
Pastu kitorang layan kejap...wahh huby mcm dah suka..so we all pon layan la citer ni sampai abis..sebab kelakar sgt!!

REVIEW Ungunya Cinta
Ungu (lakonan Leez AF) mempunyai diploma dan Andy (Lakonan Sharnaaz Ahmad) pernah menyambung pelajaran nya di Australia..tetapi disebabkan dia gagal dalam peperiksaannya dia diarah pulang dan menyambung pelajarannya di Malaysia dan menyambung kembali Tingkatan Enam nya di sebuah sekolah di Kuala Lumpur.

Ibu Andy telah mengupah Ungu yang juga anak kepada kawan baik nya untuk mengajar Andy di rumah.. Hari pertama pengajaran bermula, Andy mula menunjukkakn tanda protes dan tidak mahu Ungu mengajar ape-ape sekali pun..Antara dialog menarik dan kelakar lagi selamba..
'ok hari ni awak nak belajar ape?' tanya Leez yang rilek-rilek je dtg nak mengajar..
'kau nampak jam ni?-sambil menunjukkan jam loceng- sekarang pukul 3 lagi dua jam pukul 5 lepas tu aku taknak tgk muka ko lagi'
Terus Leez terkedu..tetiba...
'cik..cik nak minum?' Tanya maid Andy.
' a a a aaa' Ungu tergagap ingin menjawab kerna telah disergah oleh Andy sebentar tadi
lantas Andy menjawab kan bagi pihak Ungu
' Dia tak payah minum kak yam.Dia bukan orang' (kerna namanya Ungu) dan Andy terus buat muka selamba sambil bermain PS3 n Leez buat muka tak puas hati...

Best tau..banyak lagi la dialog yang best-best and kitorang terpaku sampai citer ni habis..tapi mmg tak rugi la tgk citer ni sampaikan huby kata..
"citer melayu mcm ni la best..walaupun banyak yang tak logic tapi still bleh tgk n layan"
Sungguh!citer ni mmg best pon..ditambah pulak semua pelakon dia bleh bawak watak memasing dgn baik sekali..Pujian harus di berikan pada Leez n Sharnaaz sebab lakonan yang best n sempoi!!series..best..selamba je tgk..huhuhu...
Mak-mak diorang pon best..Lawak giler Didie n Sheera..kelakar giler..huhuhu..

So apa kesudahannya?ape yang akan jadi antara cikgu dan pelajar..apekah konflik mereka dan akhirnya apa akan terjadi??
Silalah rajin-rajin tekan butang info untuk tgk ulangan citer ni.. sapae-sape yang ter miss citer ni semalam n nk tau kesudahan citer ni..bleh tgk lagi rasanya..sbb astro kan suka ulang-ulang citer diorang...SO No worries k..

Inilah pelakon2 yang saya rasa bleh pg jauh dalam industri ni..(1st time tgk lakonan Sharnaaz terus jatuh hati..hahahah..)



Si Hensem yang Selamba tapi suara cam katun...


Ungu yang coollllll...
Photobucket

4 comments:

Yasminhamid said...

saya pun tgk citer ni semalam.. memang best.. yang paling tak tahan bila didie alias speaking.. tambah lak ngan sh shahera yg gila2 memang menjadi.. sharnaz ni saya dah tgk dia berlakon dalam dottie.. ok la...

MommyAqil said...

best kan kak..mmg kelakor abis..hhihihi..ouh sharnaaz ni pnh berlakon dottie?hihihi..sy tak tgk dottie..tu yg 1 st time tgk dia berlakon semalam...

munna said...

kak munna punyalah nak sgt tgk citer ni...last2 lupa pula semalam nak tgk.. tunggu lah siaran ulangan nanti

MommyAqil said...

yeke kak Munna..nanti tgk tau..best!!kelakar n ade sedih skit..huhuhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget