Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Feb 28, 2011

Kereta Bank dah sampai!!

Jumaat Hari tu saya half day sbb nak buat preparation untuk kenduri Arwah mak mentua saya..Sekali tu huby called:
'B half day kan??'
'a'ah..kenapa?'
'Kereta dah boleh amik hr ni..petang karang'
'ohhh yeke!!b nak ikut tau!!'
'ok!!tapi b tau tak kita kena naik ape amik keta?'
'naik keta gakla..b escort la abg'
'isyy..nak amik keta mana boleh naik keta gak'
'abis tu kita nak naik ape?'
'kita naik LRT'

WHAT??LRT...

Ughrrhhh..dah lama sangat rasanya tak naik LRT..dah bertahun-tahun gak la..sampaikan tak ingat langsung bila kali terakhir naik LRT...huhuhu...tetiba hari tu nak naik LRT agak teruja jugakla..huhuhu..Pukul 3.00 keluar dari rumah n parking kat Bukit Jalil station..So weall pon naik LRT...wahhh best jugak..cuma terpinga-pinga gak!!ahahhaah..lawak je...
'isy..abg..betul ke kita naik train ni??ntah-ntah salah train kut'
'betul kut!abg pon tak pasti'..so terpaksa la sentiasa alert dengan ape yg driver tu cakap..sekali tu dari BJ kena turun kat Chan Sow Lin (kalau tak silap la)..ihikhikhik..utk terus ke station Ampang!!memula salah tunggu train gak sebab kene pegi seberang sana tuk ke Ampang..nasib baik tny orang kt situ..kalau tak mmg silap train la kitorang naik...

STop kat Ampang..weall naik Bas pulak nak ke Ampang Point tuk ke Maybank..pastu pegi My MOm Chicken Rice Shop (yg LInda Onn pnya tu) 1st time sebenarnya Weall mkn nasi ayam tu..quite ook gakla..tapi NAsi Ayam kan mana nak lari sgt rasanya pon!!..huhuhu..

So dari Ampang Point kitorang terus ke station teksi..So naik Teksi pulak..hukhukhuk..mmg purpose huby nak merasa semua public transport dalam satu hari je..ihikhihik...Naik teksi terus ke KIA jalan Ampang..sebelum masuk ke Tmn Watan...Then..dah settle semua urusan..tetiba Sales Man tu pon cakapla..
'Ok dah Encik..Dah takde ape dah rasanya..this car is yours..Semoga selamat semuanya'

Wahhh..Akhirnya impian huby nak memiliki kereta sendiri tercapai jugakkk..Alhamdulillah...Walaupon no plat cam tak berapa best sebab kalo bole taknak WUY sebab kedengaran cam tak best kan..tapi what todo dah turn WUY pon..Terima je dengan hati yang terbuka..

Dari AMpang..terus ke TEsco Ampang!!tapi sebelum tu dalam hujan lebat weall boleh pulak tersesat kat area ampang n Pandan..Sabar jela..bawak orang Ampang pon boleh sesat gak!!ihikhihikhihik...

Dah beli barang-barang tuk kenduri,terus balik n amik Aqil...(sorry bibik lambat amik Aqil hari ni)..and huby says to Aqil..
'Aqil..kalo orang tanya ni kereta sapa ? cakap ni kereta BANK tau..ni bukan kereta kita..lepas 9 tahun baru kereta kita..Tawu??'hikhijhihkhik..yes!!u're rite daddy!!



WUY ***9
Sporty car!
 ***nak update pasal kenduri..tapi tak cukup masa..nanti masa dah ade..saya update k..To Kak Teh..Sabar menanti yer...hikhikhik...
Photobucket

6 comments:

halimatun said...

wah..bestnya keta baru..kia forte ke ni??2.0 kan??lawa2...

Edura Hanum said...

lawanya yek kak.
cantek lagi2 putih
memang smart ar

MommyAqil said...

a'ah atun!!hihihi..best tapi..duit keluar mcm air..huhhuhu..tu yg kena berjimat cermat giler2...hikihikhik..Forte 1.6 je tun..tak mampu nak beli 2.0..hkhukhukhuk..

MommyAqil said...

tula..mmg abg akak saje pilih putih sbb nmpak cam sporty n mude..chehh abg akak perasan mude jek..

munna said...

Wah cantinya kereta bank ni... mmg putih menjadi pilihan hati kak munna juga

MommyAqil said...

Terima kasih kak Munna..hihihi..tula nampak ekslusif je putih kaler ni kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget