Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Feb 16, 2011

Mamat-mamat bujang yg rajin..

Hati memebuak-buak nak ber blog tapi kerja banyaaakkkkk..Nipun baru je lepas ber sesat barat kt KL tu semata-mata nak pegi Bank Pembangunan..(nasib baik still on time lagi)..huhuhu..
Tapi satu je..saya cukup meluat sgt dengan GPS sy tu..hampeh tul!!selalu bagi jalan yg pelik kunun-kunun short cut la..padahal telah menyesat kan saya yg buta jalan ni...huhuhu...tapi ape nak buat sy masih memerlukan Gajet Paling Sesat itu..hikhikhik..

Okla..semalam kan cuti..so saya pon bercuti jugak dari dunia Internet..Malam Isnin yg lepas..bersiap-siap untuk dinner, tetiba..ding dong...
Family huby dtg..saja-saja sebab baru hantar adik ipar saya tuisyen kt kawasan rumah saya..so dalam melayan n tengah buat air untuk depa..tetiba...ding dong LAGI...
Uikss sape pulak yang datang tgh mlm2 ni..sekali tu tgk2 sepupu huby saya dtg dgn satu family dia..huhuhu.. So saya pon ape lagi..kelam kabut la keluarkan ape yang ada..nak bagi mkn nasi mmg tak cukup sbb sy masak cukup2 utk kami berempat je yg mkn..huhuhu..Jadinya saya pon goreng la keropok, French fries (untuk anak2 dia yg seramai lima org boys), cucur udang n air teh dan juga kopi..Sadis je kan dgr menu yg ade..Saya memang betul nk beli karipap or samosa frozen..Kalo tak boleh la jugak kenyang kan..(next time pg Giant, kena beringat!)

Layan-layan sat..Tapi dalam perut kami yang seramai empat orang ni dah bergendang gendung kelaparan..hahaha..tapi guest tak balik lagi..huhuhu..sabar...sabar...

tepat pukul 11 mlm tu,depa pon beransur pulang dan saya pon cepat2 kemas pinggan n cawan2 yang sgt banyak (himpunkan aje kat sink!) then hidangkan pulak makanan untuk dinner..memang bersilat betul rasanya dgn aqil lagi, panaskan lauk lagi..huh nasib baik esoknya cutiiiii...

Lepas buat susu Aqil n suruh dia berbaring kat depan TV kami semua ni pn mkn dgn lahapnya..tetiba si budak botak tu dtg..
'miiiiiiiiiiiii....umpah....' terkedek-kedek dia dtg dgn botol susu didukungnya dgn towel rambut saya dia bawak n tunjuk sekali kat saya suruh saya lapkan mulut dia yang comot tu..huhuhu..Chumellll...
'ok..meh sini Mommy lapkan'...lepas lap..saya pon suruh la dia baring balik kt depan..
dia takmo...'mo..mo..mo...uwaaaaa' sambil tarik-tarik tgn saya..(nak ajak naik atas la tu..dua nak bum bum.)
'ala..kejap la sayang..Mommy tak abis mkn lagi ni..sayang ikan ni ada separuh lagi'
No compromize ok!!!Tetap nak tido jugak n nangis2 lagi..(mengantuk sangat la tu!!)

saya pon mengalah dgn amukan dia...Tepaksa korbankan nasi n ikan yang ade tanpa sempat basuh pinggan pon!saya pon naik atas tuk tidokan Aqil..huhuhuh..Esok je la basuh pinggan-pinggan tu..
(tapi dalam nak naik atas tu, saya pon sempat gak nampak sepupu huby a.k.a Owm tengah sibuk membasuh pinggan yang banyak kt dlm sink tu..uikksss..ape mimpi rajin sgt ni?sy biar je) huhuhuhu..

After 30mins tidokan Aqil, saya pon turun sbb nk pastikan huby dah mkn ubt ke belom..(huby got flu)..seklai tu..jeling dapur...uikss..clear!!cuma tinggal pinggan n cawan huby (huby sy mmg pemalas ssssssaaaaaaaangaaaaaaaatttt..hihihi) n periuk nasi yang tengah direndam..Alhamdulillah..budak-budak bujang rumah ni mmg menolong betul!!tak sia-sia saya masakkan untuk diorang...hihihi...
Jeling dining hall plak..Fuhhh clear jugakkk!!keropok yang bertaburan kt lantai sbb aqil yang sepahkan jugak clean!!(ni mesti mizi yang tolong sapukan-huby's cousin ni mmg rajin kalo bab mengemas n buat kerja-kerja rumah)..Alhamdulillah..diroang mmg rajin!!!!!!

After pastikan huby mkn ubt..saya pon naik atas dan tido dgn nyenyak lepas kerja-kerja dapur telah dibereskan oleh mereka berdua..Terima Kasih Owm n Mizi.!!!



***Setiap hari..after dinner..mesti diorang akan basuh pinggan termasuk periuk-periuk sekali kalo semua dah habis...hihihi...barulah saya senang hati!!

Photobucket



2 comments:

MaMaNuRiN said...

wow!!!! mommy bestnya !!! ekekeekek mama tengah bayangkan mommy bersilat ekekek cute!!!

MommyAqil said...

hihihi..best kan mama..ade budak-budak ni..bleh jugak membantu..huhuhu..takde cute mute nya mama..comot momot adela..hikhkhik...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget