Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Feb 21, 2011

Aqil Dan PS3 serta PSP...

Haih..budak-budak zaman sekarang ni..terlampau advance kan..kekadang rasa takut pulak dgn teknologi yg sgt pesat membangun..takut terpesong!!hisyy!!nauzubillah...(haih..kan mommy aqil dah membebel dah!!)

Okla..last thursday hari tu..ambik je Aqil dr rumah bibik, mommy tgk Aqil ni cam lain mcm je..asyik meghap je (org kedah kata)..tak boleh tinggal langsung..sampai-sampai rumah je, mommy pon bukak la channel Nickledeon(ntah betul ke tak eja ntah)..nak bagi dia tgk n leka..(time tu tgh chunggington show kut)..tgh dia ralit tgk tv,mommy pon cepat-cepat la ke dapur buat ape yg patut!!tetibaa...
uwaaaaa...uuuuwaaaa.....
mcm kena cubit uollsss nangis nya..
(kalo daddy dia ade dah lama daddy dia kata,Sakit kat mana?mana?)hihihihi
laaa kenapa?? Mommy nak masakla sayang..(time tu takde orang kt rumah-daddy balik lambat)
Uwaaa...ehhh..ehhhh...sambil tarik-tarik baju Mommy...
Hurmm..nak taknak terpaksala dukung n sambil goreng telur..
bayangkanla camana mommy mendukung Aqil sambil pecahkan telur n masukkan telur tersebut ke dalam kuali..
-dah bayangkan dah??susahkan..
dah la budak botak tu berat...urghh.urghh...last2 dua biji telur hampir hangus sbb lambat balik kan..

Alhamdulillah..tetiba daddy balik..memula dia takmo gak kat daddy..lepas pujuk dengan susu n baringkan dia..teru tertidoo..Ohh nak tido ke?kenapa tak cakap??hihihihi...

Mommy pon masak yg paling simple je la sbb dah terganggu dgn aqil pny perangai..akhirnya siapla telur mata n sardin n sambal ikan bilis..masyuk kan..hihihi..

Lepas mandi,sembahyang n tgk berita..tgk Aqil still tido lg..isy tak bleh jadi ni..aqil kena kejut kan ni..nanti dia tak mo tido pulak tgh mlm..kejut-kejut, dia ok je..tak nangis pon..n siap boleh senyum lagi..kira ok la kan..

dah lepas dinner..tetiba Aqil tarik tgn daddy masuk bilik home theatre..
daddy kata nak buat ape?
mehh..mehh.mehhh...
eeiii..taknak la..gelap...
mehhhh..mehhh...ukakk.ukakk..
bukak ape?
tu..tu..tu..dia suruh bukak lampu..
lampu bukak je terus dia bukak laci yg simpan joystick PS3, terus dia suruh daddy dia bukak game utk dia..(uishh biar betul?1st time kut Aqil suruh daddy bukak game utk dia)..daddy pon saje-saje la layan kehendak dia..sekali tu dia syok abis..arghh sudah...

Nila muka budak yang tak sabar menanti daddy dia bukak kan game..


Aqil landing dulu la daddy..cepat bukak game tau...

Tgkla keterujaan muka dia main PS3..mommy pon terkejut Aqil pandai gak main walau tgn pon tak cukup nak tekan semua button..

Lepas je aqil cam ralit, daddy kata jom Aqil, kita keluar..nanti kita main lagi..
amo..amo..amo..nak main lagi tu...
then ape lagi..mommy la  dukung dia keluar sambil aqil nangis-nangis..pastu daddy pon terpaksala keluarkan PSP daddy plak bagi kt Aqil..dia pon ok!!

Kite main PSP pulak la...

Game ape ntah Daddy bukak kan utk dia...Mommy bukan reti sgt Games ni..Tak minat!!kecuali game zuma n guitar Hero!!best gilaaa....

BUkan main sangat pon!!cma terasa mcam nak main button je lebih!!huhuhu


Aqil...ooo...Aqil...
***Pesanan Penaja:Dilarang menggalakkan anak anda bermain dgn games kelak dia akan menjadi ketagih dan ketagih games ni amatla bahaya**

Photobucket

4 comments:

Yasminhamid said...

budak sekarang mmg advance kan.. anak2 akak si alif tu pun sama gak..

MommyAqil said...

yeke anak akak pon sama?haish..risau jadinya kan kak..so saya kena kunci bilik games tu selalu..hihihi..

Edura Hanum said...

nk wat camanekan
bapa borek anak rintik
=)

MommyAqil said...

tula pasal anum..huhuhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget